Toyota FV2 Concept, vehiculul care prevesteşte viitorul mărcii

de Sebastian Toma
Marti, 05.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va prezenta un nou concept de mobilitate personală la Salonul Auto de la Tokyo. Vorbim despre FV2, un vehicul cu un singur loc şi cu trei roţi, care renunţă la volan în favoarea unei alte soluţii de manevrare.

Toyota FV2 este noul concept futurist al mărcii japoneze, programat să debuteze la Salonul Auto de la Tokyo. Spre deosebire de alte vehicule de acest gen, FV2 nu are un volan, fiind manevrat prin intermediul mişcărilor făcute de corpul şoferului, acesta fiind nevoit să se încline pentru a schimba direcţia de deplasare. Mai mult decât atât, deplasarea în faţă sau în spate, respectiv oprirea şi accelerarea sunt controlate tot prin înclinarea corpului şoferului. Cei de la Toyota spun că acest concept prefigurează viitorul mobilităţii personale.

Toyota FV2 este capabil să detecteze şi să se conecteze la vehiculele similare din jurul său şi prezintă şi senzori şi sisteme active şi pasive de siguranţă, toate având rolul de a preveni o coliziune cu un alt vehicul. În plus, distracţia şi buna dispoziţie a şoferului sunt asigurate de sistemul care îi monitorizează starea emoţională, fiind propuse diferite destinaţii pentru şofer în funcţie de dispoziţia detectată.

Există şi posibilitatea schimbării culorii exterioare a vehiculului, pentru a se potrivi cu personalitatea/dispoziţia şoferului.

Urmareste Automarket
Triciclul de la Toyota este condus într-o manieră similară cu un Segway, se pare, acesta fiind comandat cu şoferul stând în picioare. După cum putem observa din imaginile de presă, FV2 prezintă un parbriz generos, care se pliază apoi peste compartimentul şoferului, după ce unicul pasager al vehiculului parchează şi părăseşte modelul electric japonez.

Via Toyota

Comentarii (4)

  • Si daca tuseste?
    11 0
  • E foarte confortabila!
    2 0
  • Adrian
    Eu zic ca are 4 roti dupa cum vad eu in poze.
    2 0
  • cam ciudata pozitia; nu rezisti prea mult nici stand pe loc ....
    mai bine mergi pe jos ca e mai confortabil
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru