Toyota GR Super Sport: concept hibrid de 1.000 CP inspirat de prototipurile folosite în cursele de anduranță

de Cornel Șocariciu
Vineri, 12.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a prezentat noul GR Super Sport. Conceptul japonezilor este inspirat de prototipurile folosite în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță și are un sistem hibrid de 1.000 de cai putere.

Toyota a acumulat experiență și cunoștințe în urma curselor de anduranță, iar aceste informații au fost utilizate pentru a dezvolta conceptul GR Super Sport.

Expus în premieră în Tokyo, conceptul hibrid primește o serie de elemente de pe TS050 Hybrid, prototipul utilizat de Toyota în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță. Pentru moment, japonezii au fost zgârciți și nu au oferit foarte multe informații despre noul concept. 

Până în acest punct știm că sistemul hibrid integrat de Toyota pe GR Super Sport folosește un motor V6 biturbo de 2.4 litri, iar puterea totală oferită de sistemul de propulsie ajunge la 1.000 de cai. 

"Deși o să treacă ceva timp până ne vom putea urca în spatele volanului, sper ca noul GR Super Sport Concept să ofere o idee clară în ceea ce privește ținta propusă atunci când ne gândim la viitoare generație de mașini sportive", a declarat Shigeki Tomoyama, președintele Toyota Gazoo Racing.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru