Toyota investeste in avioane

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.05.2008
Dezvoltarea primului jet comercial din Japonia este sustinuta financiar de Toyota, primul producator auto la nivel mondial.

Esential

96 de milioane de dolari este suma exacta a investitiilor realizate de Toyota in acest proiect.

Toyota a anuntat ca va contribui cu fonduri de 100 de milioane de dolari la dezvoltarea primului avion cu reactie, destinat pasagerilor, din Japonia.

Proiectul este implementat de Mitsubishi Heavy Industries si are sprijinul financiar al Toyota, al firmelor Mitsui si Sumitomo precum si al Bancii de Dezvoltare din Japonia.

Primul avion de pasageri de tip jet din Japonia urmeaza sa intre in vanzare din 2013 si va avea o capacitate de 70-90 de locuri. Compania aeriana "All Nippon Airways" a facut deja o comanda pentru 25 de aeronave de acest tip.

Jetul nipon va concura pe o piata a avioanelor mici de pasageri in care se remarca avioanele Bombardier din Canada si Embraer din Brazilia.

Conform speculatiilor din presa nipona, Toyota a investit in acest proiect pentru a contracara marele rival nipon, Honda. Se cunoaste faptul ca Honda a creat avionul particular HondaJet. Insa, avionul Honda nu intra in clasa jet-urilor comerciale deoarece poate gazdui doar cinci pasageri si doi membri ai echipajului.

Taguri: Honda, Toyota

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Concurenta
    Pai daca Honda investeste in productia de motoare cu reactie pt avioane mici si mijloci si Kawasaki construieste aripi pt Boeing Toyota sa vazut nevoita sa intre si ei in aceasta industrie mai profitabila.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru