Toyota iQ este Masina Anului in Japonia

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.11.2008
Toyota iQ a castigat premiul "Masina Anului" in Japonia, la o diferenta covarsitoare fata de Citroen C5 si Fiat 500.

Cea mai mica masina cu patru locuri din lume, Toyota iQ, a primit premiul “Masina Anului” in Japonia. Aceasta a primit 525 de puncte, aproape dublu fata de Citroen C5, masina de pe locul doi.

Pe locul trei al clasamentului s-a plasat Nissan GT-R, cu 201 puncte. Locul patru este ocupat de un producator european, Audi, cu modelul A4, acesta primind 180 de puncte din partea juriului. Jaguar XF s-a clasat pe locul cinci, cu 115 puncte.

Daihatsu Tanto a primit locul sase, cu 100 de puncte, reusind sa depaseasca Fiat 500, care a primit doar 90 de puncte si s-a clasat pe locul sapte.

Locul opt l-a obtinut Honda Freed, cu punctajul de 62 de puncte, urmata indeaproape de Mazda Atenza, care a obtinut un punctaj de 60 de puncte si s-a clasat pe locul noua. Locul zece a fost obtinut de Suzuki Wagon R, cu 37 de puncte, pe cand Subaru Exiga a primit 31 de puncte si a primit locul 11.

Din cauza faptului ca Toyota iQ va fi lansat in Europa abia la inceputul anului viitor, modelul japonez nu a intrat in lista candidatilor eligibili pentru titlu la "Masina Anului in Europa".

Via | Carscoop

 

Taguri: , 500, Audi, C5, Citroen, Fiat, GT-R, Jaguar, Nissan, Toyota, XF, iQ

Comentarii (1)

  • andrei
    bravo
    vreau si eu una:d
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru