Toyota iQ primeste la Geneva un motor mai puternic

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.02.2009
Toyota pregateste un nou motor pentru fanii modelului iQ. In cadrul Salonului de la Geneva, japonezii vor dezvalui un motor de 1.33 litri si 99 de cai putere.

Toyota va dezvalui saptamana viitoare, in cadrul Salonului de la Geneva, o noua versiune de motorizare a modelului iQ. Japonezii au dezvoltat un motor de 1.33 litri Dual VVT-i capabil sa livreze 99 de cai putere. De asemenea, niponii au pus din nou accentul pe consumul micului model si au instalat pe noua versiune un sistem Start-stop si tehnologia Optimal Drive.

In aceste conditii, consumul inregistrat de noua versiune a modelului iQ este de doar 3.9 litri/100 de km, atunci cand vorbim de o transmisie manuala. In cazul unei cutii automate Multidrive CVT, consumul mediu creste pana la valoarea de 4.2 litri/100 de km. Valorile emisiilor sunt si ele diferite, noua motorizare inregistrand 113 respectiv 120 g/km.

Noua versiune de motorizare iQ se va lansa oficial pe piata abia in luna iulie, pana atunci fanii modelului putand opta pentru actualul motor de un litru, 67 de cai si 91 Nm.

via | Toyota

Comentarii (2)

  • ......
    dar la noi knd apare???si la c pret?
    in romania knd apare???si la c pret??k de jumate de an tot vorbiti de masina dar navem ink nimik concret
    0 0
  • @......
    Nu stiu pretul din Romania, dar era vorba ca acum in martie urmeaza sa fie lansata si pe plaiurile mioritice.
    In Anglia Toyota IQ are pretul de pornire de pe la 12 000 de euro varianta de baza cu motor de 1.0 litru si cutie manuala. Varianta cu transmisie automata sare de 13 000 de euro.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru