Toyota mizează pe mașinile autonome: japonezii investesc într-un parteneriat cu Uber

de Daniel Popescu
Vineri, 19.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și furnizorul de componente Denso vor investi aproape 600 de milioane de euro în dezvoltarea mașinilor autonome împreună cu serviciul de ride-sharing Uber.

Serviciul de ride-sharing Uber a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că a primit o finanțare de circa 900 de milioane de euro pentru dezvoltarea diviziei de mașini autonome.

Întreaga finanțare provine din Japonia, iar contructorul Toyota și furnizorul de componente Dense vor contribui cu 667 de milioane de dolari, echivalentul a circa 593 de milioane de euro.

Restul banilor provin de la compania SoftBank, o multinațională care deține deja 15% dintre acțiunile Uber. Anunțul vine la mai puțin de un an după ce Toyota a anunțat o investiție de circa 450 de milioane de euro prin care să introducă tehnologii autonome pe mașinile Uber până în anul 2021.

"Credem că parteneriatul dintre Toyota, Denso și Uber la dezvoltarea sistemelor hardware pentru viitoarele mașini autonome va accelera procesul pentru dezvoltarea mai rapidă a serviciilor automatizate de ride-sharing", au precizat oficialii Toyota.

Unii constructori precum Ford au început deja să admită că au fost prea optimiști cu privire la intervalul de timp necesar pentru a dezvolta mașini autonome.

În schimb, se anticipează că primele mașini autonome vor fi folosite de companiile de taxi și serviciile de ride-sharing precum Uber înainte de a fi vândute persoanelor fizice.

Via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru