Toyota, Nissan și Honda vor dezvolta o nouă generație de baterii pentru mașini electrice: autonomia va ajunge la 800 km în 2030

de Daniel Popescu
Marti, 08.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota, Nissan și Honda se numără printre companiile care vor dezvolta împreună o nouă tehnologie pentru bateriile mașinilor electrice, cu obiectivul de a atinge o autonomie de 800 de kilometri în 2030.

Guvernul Japoniei a demarat în luna mai un proiect pentru dezvoltarea unor baterii solid-state pentru mașini electrice, în cadrul căruia oferă o finanțare de circa 12 milioane de euro.

În cadrul proiectului au fost cooptate numeroase companii din industria auto, iar printre ele se numără și constructorii japonezi Toyota, Nissan și Honda, alături de producători de baterii precum Panasonic.

Obiectivul principal al proiectului este ca autonomia bateriilor pentru mașini electrice să ajungă la 550 de kilometri în 2025 și la 800 de kilometri în 2030.

Companiile intenționează să dezvolte tehnologia solid-state pentru baterii, care folosește electroliți solizi în locul electroliților lichizi utilizați în cadrul bateriilor actuale Li-Ion. Bateriile solid-state oferă printre avantaje un proces de producție mai ușor într-un mediu mai sigur, au mai puține componente și costă mai puțin, oferind în același timp mai multă energie decât bateriile Li-Ion.

Toyota a început deja dezvoltarea unor baterii solid-state pe cont propriu, însă nu a ajuns încă la o versiune comercială a acestora.

Constructorii încep deja să lanseze modele electrice cu baterii Li-Ion care se apropie de autonomii de 500 de kilometri, însă noua tehnologie va veni și cu un alt avantaj: bateriile solid-state vor putea fi utilizate în condiții optime într-o plajă mai generoasă de temperaturi, în condițiile în care acumulatorii Li-Ion își pierd o bună parte din autonomie atunci când sunt folosiți pe timp de iarnă.

Via Nikkei

Comentarii (2)

  • bun asa, strang bani de o eoliana...
    2 0
  • Ce înseamnă un guvern compus din oameni serioși!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru