Toyota nu va face un Yaris hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 31.07.2009
Toyota nu va crea o versiune hibrida a lui Yaris in urmatorii ani, dar debutul productiei lui Auris Hybrid a fost confirmat oficial pentru anul 2010.

Oficialii Toyota au dezmintit zvonurile care anuntau lansarea unei versiuni hibride a lui Yaris. Japonezii au motivat aceasta alegere prin faptul ca Yaris este deja suficient de economic, iar implementarea unui tren de rulare hibrid nu ar aduce un castig suficient in materie de consum de carburant. Aceasta declaratie anuleaza posibilitatea lansarii unui Toyota Yaris Hybrid in urmatorii ani.

Cu toate acestea, directorii Toyota au dorit sa clarifice declaratia anterioara privind viitoarele modele pe care le vor produce. Se pare ca Toyota doreste sa aiba o versiune hibrida a fiecarui model din gama, dar acest tel a fost stabilit abia pentru anul 2020. Eficienta motoarelor de cilindree mica, cum ar fi cea a noii unitati de 1.33 litri, face versiunea hibrida a lui Yaris ineficienta din punct de vedere al costurilor. Directorii Toyota au confirmat faptul ca vor lansa o versiune hibrida a lui Auris, a carei productie va debuta in anul 2010.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru