Toyota pierde un proces in cazul Prius

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 13.05.2008
Compania japoneza a folosit o tehnologie pe modelul Prius dezvoltata de Paice, fapt pentru care trebuie sa plateasca.

Esential

1992 este anul in care compania Paice a dezvoltat tehnologia folosita de Toyota pe Prius.

Toyota a pierdut anul trecut un proces intentat de compania americana Paice LLC. Contestatia depusa de oficialii niponi la Curtea Suprema a fost respinsa, astfel incat, Toyota trebuie sa plateasca catre Paice daune de 4.3 milioane de dolari.

Toyota a folosit pentru hibridul Prius o tehnologie patentata de Paice LLC inca din 1992. Tehnologia in cauza include un microprocesor care actioneaza atat asupra motorului electric cat si a celui traditional. Toyota a folosit tehnologia dezvoltata de Paice odata cu lansarea modelului Prius in 1997.

Japonezii vor trebui sa plateasca si de acum inainte companiei Paice pentru acest sistem, suma stabilita de tribunal fiind de 25 de dolari pentru fiecare Prius, Highlander si Lexus RX400h vandute.

Via | MotorAuthority  

Comentarii (5)

  • gogu infologu
    se mai intampla
    sa nu mai zica lumea ca doar chinezii copiaza fara acord...
    0 0
  • nu e chiar asa
    Americanii astia sunt chiar stupizi. Inregistreaza orice chiar daca nu il vor folosi vreodata. De ex Microsoft a patentat dublu-click la mouse. Primii soricei au fost introdusi pe calc Mac, dar Microsoft au fost primii care au folosit dublu-click si l-au inregistrat. Ce mare inginerie e ca un procesor manevreaza si cu motorul electric si cu cel traditional? Important e cum o face? Au folosit cei de la Toyota aceleasi rutine de dialog cu cele 2 motoare ca si cei care ii dau in judecata? Le-au folosit ceva cod sursa fara acordul lor? Astea sunt chiar penibile. Si poate cineva dovedi ca pentru a rezolva o problema data nu am voie sa folosesc acelasi algoritm ca si altcineva care a facut-o inaintea mea?
    0 0
  • zarnesteanu
    incet incet
    Industria auto japoneza s-a ridicat pe furt de informatie inca din primele zile de existenta. coyota e hotul numarul unu cu mult peste honda, subaru, mizda si restul sleahtei. Intr-o buna zi poate ... POATE vom avea imaginea intreaga a slabiciunii de a-i lasa sa lucreza in fabricile noastre, cot la cot cu noi.
    0 0
  • AndreiRN
    Legea
    Legea se aplica dar interesant este ca in US dreptul la o ideea apartine celui ce o inregistreaza primul timp de 14 ani iar in Europa doar 4 ani dupacare devine proprietate universala.
    0 0
  • gtrazvan
    zamesteanu = handicapat
    xcum ce voiai, sa nu mai scoata japonezii masini pe 4 roti ca le-au facut europenii primii, de-aia se cumpara tehnologie japoneza (sin invers) ca au copiat-o de la altii, sau modelele anilor 70 de toyota semanau cu vre-un model de pe alt continent.
    Totdeuna trebuie sa existe si un roman prost sa comenteze in necunostinta de cauza. De ce au scos ei prima masina de serie hibrid cu mult inaintea altora, sigur pt ca au furat tehnologia.
    Ma gandeam de ce nu a patentat cineva sticla, sa bem si noi din cornet. :))))
    unu are mare dreptate, e ca si cum s-ar pune patent pe cuiul lui Pepelea :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru