Toyota poate depasi GM si in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 30.06.2008
Toyota ar putea fi in luna iunie cel mai vandut brad auto din SUA, lucru care ar marca o premiera istorica.

Esential

9.340 unitati au despartit GM de Toyota in luna mai pe piata americana.

Toyota a reusit inca de anul trecut sa darame o suprematie de opt decenii a gigantului american GM, devenind primul producator auto la nivel mondial.

Mai nou, producatorul japonez ar putea depasi GM si pe piata din Statele Unite ale Americii, la vanzarile din luna iunie.

In ciuda faptului ca Toyota resimte criza economica din SUA, anuntand ca isi va revizui in scadere tinta de vanzari pentru anul acesta de pe piata americana, brandul nipon va fi capabil pentru prima data in istorie sa devina cel mai vandut producator auto din SUA.

Toyota a vandut cu 9.340 de unitati mai putin decat GM in luna mai, pe piata americana, dar efectul crizei pretului la benzina loveste mult mai tare in gigantul auto din Detroit, care are in special o flota de modele masive.

Principalul atu al celor de la Toyota o reprezinta comercializarea modelelor hibride, Prius si Camry, car sunt foarte solicitate dupa cresterea brusca a poretului la benzina.

Daca Toyota va depasi, fie si numai in luna iunie, vanzarile General Motors in SUA, devenind cel mai vandut brand auto pe piata nord-americana, ar fi o confirmare clara a faptului ca industria auto americana se afla in plina prabusire.

Via | MotorAthority 

Taguri: GM, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru