Toyota pregătește o nouă extindere a gamei de modele compacte: Auris ar putea primi o versiune sportivă

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota ar putea lansa o versiune sportivă pentru modelul compact Auris, ca urmare a popularității în creștere a acestui segment.

Toyota Auris a primit o nouă generație cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din luna martie, iar aceasta a ieșit în evidență în special prin noutățile introduse sub capotă.

Pe de o parte, japonezii au renunțat la motorizările diesel, iar pe de altă parte modelul compact a primit două versiuni hibride. Cea mai puternică dintre ele oferă 180 de cai putere și este dedicată clienților cu aplecări sportive.

Totuși, oficialii Toyota au dezvăluit că Auris ar putea primi la un moment dat și o versiune sportivă. "Întrebarea nu este dacă (n.r - apare), ci când", a precizat directorul de marketing și vânzări al Toyota din Australia, citat de publicația Caradisiac.

Lansarea unui Auris sportiv nu ar reprezenta o surpriză, în contextul în care numeroși constructori au dezvoltat în timp versiuni sportive pentru modele compacte, unul dintre cele mai populare fiind Ford Focus ST / RS.

În plus, constructorul japonez are o bogată experiență în dezvoltarea unor modele puternice, cel mai recent exemplu fiind Toyota Yaris GRMN.

Hot hatch-ul are un motor cu capacitatea de 1.8 litri supraalimentat cu compresor mecanic care produce 212 cai putere și 250 Nm, ceea ce îi permită să ajungă de la 0 la 100 km/h în 6.3 secunde. De asemenea, versiunea de serie a conceptului Toyota GR Supra Racing va debuta în prima parte a anului viitor, iar ultimele zvonuri anunță o motorizare cu șase cilindri în linie preluată din gama BMW.

Via Caradisiac

Comentarii (4)

  • Toyota
    devine din ce in ce mai interesanta
    6 1
  • Alex D.
    Daca ar arata asa tot mai multe modele din gama lor, ar avea foarte mult succes, la design au stat tot timpul mai prost, insa acest model pare destul de reusit.
    5 1
  • așa arată proiectul. dacă ne uităm la ceilalți constructori cum arată proiectele....
    cum o să fie noul auris, la fel ca cel precedent cu motorizări din 2001. varianta sport? daaaaaa....va face 0-100 în 10,2 secunde :)))
    1 4
  • someone
    daca tot vb de hatchuri toyota, fiti atenti la frumusetea asta :
    https://www.youtube.com/watch?v=TRtkPlKa8O8
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru