Toyota Prius Coupe - primele ipoteze de design

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 31.08.2009
Toyota pregateste primul derivat al gamei Prius, un coupe hibrid care ar urma sa fie desenat de o caza de design din Italia. Automarket a incercat sa isi imagineze liniile viitoarei sportive nipone.

Succesul repurtat de Toyota cu noul Prius, pe piata modelelor hibride, ii determina pe japonezi sa priveasca cu incredere spre viitor si sa anunte o extindere a gamei cu mai multe derivatii de caroserie. Oficialii niponi au confirmat deja lansarea unei variante coupe a modelului Prius, debutul acesteia fiind programat la mijlocul anului viitor.

Automarket si Andrei Avarvarii incearca astazi sa anticipeze liniile celui mai nou membru al gamei Prius, despre care s-a spus ca va propune un design trasat de marile case de design europene: Giugiaro sau Pininfarina. Proiectul Prius Coupe a luat nastere din dorinta de a oferi publicului o alternativa la deja anuntatul Honda CR-Z hibrid, dar si pentru ca se simtea nevoia unei versiuni mai sportive a actualului Prius.

Viitorul model promite patru locuri, un tren de rulare hibrid cu un consum redus dar si performante, fiind deja comparat cu vechiul Toyota Celica. Surse neoficiale sustin ca modelul va reinvia indicativul MR2 si ca designul va fi influentat de conceptul FT-HS.

Interiorul va pastra insa liniile actuale.

Comentarii (1)

  • forma
    Din nefericire, forma urata (dar aerodinamica) a Prius-ului, nu permite ceva frumos. Chiar sunt curios cum o sa arate pe viu desi in poza generata nu arata chiar foarte rau.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru