Toyota Prius Plug-in Hybrid se pregăteşte de o nouă generaţie

de Bogdan Mirică
Luni, 04.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunţat oficial că va opri producţia versiunii Prius Plug-in Hybrid pe piaţa din Statele Unite. Modelul hibrid alimentat la priză se pregăteşte de o nouă generaţie, aşteptată să debuteze la finele lui 2016.

După o carieră destul de scurtă pe piaţa din Statele Unite, Toyota Prius Plug-in Hybrid va fi retras de la comercializare începând cu luna iunie. A confirmat-o Nathan Kokes, un oficial al departamentului de marketing Toyota, care a anunţat despărţirea de versiunea alimentată la priză a actualului Prius, dar a refuzat să ofere alte detalii despre un posibil înlocuitor. Chiar dacă americanii vor spune adio modelului japonez, el va continua să fie comercializat pe piaţa din Europa, cel mai probabil până când vom face cunoştinţă cu o nouă generaţie.

Un înlocuitor va fi dezvăluit abia în cursul anului viitor, când ne vom întâlni şi cu noua generaţie Prius. Cele mai optimiste previziuni anunţă că Prius va reveni în segmentul hibridelor alimentate la priză abia în toamna lui 2016.

Esential 2016 este anul în care Toyota Prius Plug-in Hybrid va primi o nouă generaţie.
2.1 litri la 100 de kilometri este consumul mediu anunţat pentru actuala generaţie Toyota Prius Plug-in Hybrid.
Actualul model beneficia de un ansamblu hibrid de 136 de cai putere, suficient pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h în 10.7 secunde şi pentru a atinge o viteză maximă de 180 km/h.
Consumul mediu anunţat de Toyota este de numai 2.1 litri/100 de kilometri.

Nu e de mirare că actualul Prius Plug-in Hybrid este deţinătorul recordului absolut pentru cel mai eficient vehicul pe circuitul de la Nurburgring. Versiunea economică a modelului japonez a consumat doar 0.4 litri de carburant pe cei 20.5 kilometri ai circuitului. Distanţa a fost parcursă în 20 de minute şi 59 de secunde, cu o viteză medie de 60 km/h.

Toyota Prius Plug-in Hybrid a stabilit un record de consum la Nurburgring

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru