Toyota raportează vânzări excelente în Europa: aproape jumătate dintre mașinile vândute sunt hibrizi

de Daniel Popescu
Joi, 11.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a vândut aproape un milion de mașini în Europa în 2017, dintre care 39% au propulsie hibridă. În Europa de Vest, propulsia alternativă are o cotă de piață de 50%.

Toyota a anunțat în această săptămână datele de vânzări pentru anul 2017 pe Bătrânul Continent, iar japonezii au reușit să înregistreze o performanță importantă.

Brandul Toyota a raportat 927.000 de unități comercializate, în creștere cu 8% comparativ cu 2016. În plus, dintre aceste unități, 360.000 sunt hibride, corespunzător unei cote de piață de 39%, în timp ce în Europa de Vest cota de piață a hibrizilor este de 49.5%.

Toyota Yaris a fost cel mai bine vândut model al japonezilor, cu aproape 210.000 de unități, dintre care jumătate au propulsie hibridă. De asemenea, 82.000 dintre cele 121.000 de unități Yaris comercializate pe Bătrânul Continent au propulsie hibridă.

Totuși, una dintre cele mai mari performanțe a fost înregistrată de noul SUV Toyota C-HR, care s-a vândut în 120.800 de unități, în condițiile în are 80% dintre acestea au propulsie hibridă.

Raportul celor de la Toyota scoate însă în evidență și faptul că, în țările est-europene, interesul consumatorilor pentru mașini hibride este mult mai scuzat: în această parte a Europei, doar 9% dintre vânzări au fost reprezentate de versiuni hibride.

Via Toyota

Comentarii (3)

  • Ma intreb de ce oare interesul este mai scazut in țările est-europene pentru hibride.
    Om fi noi mai refractari la problemele mediului?
    0 0
  • @vlad Veniturile, veniturile si iar veniturile. Atata timp cat 40% dintre romani traiesc sub pragul saraciei si aproape 50% dintre locuinte au WC-ul in fundul curtii, tu ce zici? E ca faza cu chelul si tichia de margaritar.

    Romania nu inseamna numai B-IF-TM-CJ-CT-IS.

    Singura solutie ar fi ca firmele care au parcuri auto pe care le folosesc doar prin orase sa joace cartea eco. Greu si acolo, ca o hibrida e mai scumpa ca o clasica. Nu mai zic de electrice vs. clasice.

    La noi cam in 10-15 ani vom vedea pe strazile marilor orase asa ceva intr-un procentaj mai de luat in seama (gen 10-20%).
    2 0
  • @andy
    ai f.m. dreptate, dar as mai adauga ca suntem o societate tipica de lumea a-3-a, o gasca de borfasi peste o masa de prosti, lucru care se vede pe sosele, ori premium ori seven hand, ponderea masinilor noi din zona medie nefiind atat de mare ca prin partile mai bogate a lumii. Ca sa inchei as mai adauga si marea iubire a popoului roman pentru natia germana care nu prea s-a obosit pana acum cu tehnologii eco
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru