Toyota RAV4 Hybrid şi noul Lexus RX vor oferi sisteme de siguranţă accesibile

de Bogdan Mirică
Marti, 31.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota RAV4 Hybrid şi noua generaţie Lexus RX vor fi primele modele ale grupului japonez echipate cu noile tehnologii de siguranţă abordabile. Ele vor fi oferite clienţilor la un preţ extrem de redus.

La finalul anului trecut, Toyota anunţa o revoluţie în materie de sisteme de siguranţă. Nu era însă vorba despre o tehnologie inovativă, ci despre o tehnologie abordabilă. Constructorul japonez anunţa că va oferi pe modelele sale sisteme de siguranţă ieftine, adică la un preţ abordabil pentru marea masă a clienţilor săi.

Toyota anunță o avalanșă de sisteme de siguranță începând cu 2015

La aproape şase luni de atunci, Toyota anunţă punerea în aplicare a promisiunii. Primele modele care vor beneficia de noua tehnologie sunt viitorul Toyota RAV4 Hybrid, anticipat deja de un teaser, şi Lexus RX, noua generaţie a crossover-ului premium japonez.

În cazul modelelor Toyota, tehnologia se va numi Toyota Safety Sense (TSS) şi va fi de două feluri: TSS C, pentru vehiculele compacte, şi TSS P pentru vehicule din segmentele superioare, mult mai generoase în sisteme active de siguranţă. Pentru gama Lexus amalgamul de sisteme abordabile va fi reunit sub titulatura Lexus Safety System+ (LSS+).

Ce includ pachetele TSS C şi TSS P

Esential 300 de dolari costă pachetul de bază TSS C.
500 de dolari costă pachetul de sisteme de siguranţă LSS+ în lista de opţionale a celor de la Lexus.
În cazul lui Toyota RAV4 Hybrid, vorbim de pachetul de bază TSS C, care va include un sistem pentru evitarea coliziunile la viteze mici în mediul urban.
Atunci când impactul este iminent, sistemul emite o avertizare sonoră și vizuală. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul aplică frâna și reduce viteza cu până la 30 de km/h.

Tot incluse în TSS C sunt şi avertizare la părăsirea benzii de mers și asistentul de fază lungă.

În cazul modelelor din segmentele superioare, tehnologia TSS P include tot ceea ce găsim în gama TSS C şi în plus cruise control adaptiv şi un sistem de evitare a coliziunilor care include și detectarea pietonilor.

Cât costă sistemele de siguranţă

Urmareste Automarket
Toyota a anunţat că instalarea pachetului TSS C pe modelele compacte va costa aproximativ 300 de dolari, echivalentul a 280 de euro, un preţ mic comparativ cu cerinţele altor constructori.
În cazul Lexus, preţul pentru pachetul de sisteme LSS+ este estimat la 500 de dolari, echivalentul a 465 de euro.

Comentarii (1)

  • Bravo Toyota! Se vede ca esti un producator care nu vrea sa obtina profituri uriase la fel ca nemtii de la VAG. Siguranta oamenilor nu trebuie sa aiba pret, iar Toyota reuseste lucrul asta reducand costurile. Felicitari, ma inclin !
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru