Toyota, recall pentru un milion de mașini hibride din cauza unui risc de incendiu la motor: sunt afectate modelele Prius și C-HR produse între iunie 2015 și mai 2018

de Paul Cosma
Miercuri, 05.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat miercuri că pregătește un recall pentru aproximativ un milion de vehicule hibride din toată lumea, ca urmare a unor probleme la cablajele motorului ce pot provoca un incendiu. Sunt vizate modelele hibride Prius și C-HR, produse în Japonia între iunie 2015 și mai 2018 și vândute în Europa, Australia, SUA și alte țări.

Japonezii de la Toyota au descoperit o problemă la una dintre mașinile lor hibride și, din motive de siguranță, vor începe un recall la nivel global.

Constructorul nipon susține că vor fi chemate în service aproximativ un milion de vehicule hibride, în total. Motivul? O problemă la cablajele motorului poate provoca un scurtcircuit și, în consecință, există riscul de incendiu.

Afectate de recall vor fi modelele hibride Prius și C-HR, produse în Japonia între iunie 2015 și mai 2018 și vândute în Europa, Australia, SUA și alte țări. Japonezii nu au specificat ce clienți europeni vor avea de suferit.

Totuși, constructorul a anunțat că jumătate din mașini vor fi chemate în service în Japonia, iar aproape 200.000 de unități vor fi verificate în Statele Unite.

Toyota susține că decizia a venit ca urmare a unui incident din Japonia, în care o mașină hibridă a scos fum din cauza unui scurtcircuit.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru