Toyota recheamă în service 25.000 de mașini din România cu airbag-uri Takata: procedura completă pentru proprietari

de Daniel Popescu
Joi, 13.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
25.000 de unități Toyota Avensis Verso, Corolla, Yaris și Auris și Lexus SC430 și IS sunt rechemate în service din cauza problemelor întâmpinate la airbag-urile Takata.

Toyota este unul dintre constructorii care are cele mai mari bătăi de cap din cauza defectelor airbag-urilor produse de Takata. După ce a rechemat deja milioane de mașini în întreaga lume, acum a venit rândul proprietarilor Toyota din România să facă o vizită neprogramată în service.

Producătorul japonez a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) că va rechema în service 25.002 mașini Toyota Avensis Verso, Corolla, Yaris și Auris și Lexus SC430 și IS care au fost fabricate în Japonia, Turcia, Marea Britanie și Franța.

Urmareste Automarket
"Mașinile vizate de această campanie sunt echipate cu airbag frontal pasager [...] care conține un material pirotehnic [...] care s-ar putea degrada.
[...] În cazul unui accident în care se declanșează airbag-ul frontal pasager, materialul pirotehnic neconform poate produce spargerea capsei pirotehnice și declanșarea anormală a airbagului. Spargerea capsei pirotehnice poate duce la împrăștierea fragmentelor metalice în interiorul habitaclului, crescând astfel riscul rănirii pasagerilor"
, precizează Toyota în notificarea către ANPC.

Procedura de rechemare presupune trimiterea unor scrisori cu confirmare de primire pentru toți clienții afectați, care ulterior trebuie să se programeze la un service Toyota. Înlocuirea capsei pirotehnice sau a întregului airbag frontal necesită între 30 de minute și 3 ore.

Sursa: ANPC (PDF), via Profit

Comentarii (10)

  • hazard
    Conform reclamei la Toyota de pe site-ul automarket.ro: "Nicio primejdie pana la destinatie" Ironic, nu-i asa? AAAAAAAHAHAHAHAHAHA :))))
    12 22
  • Lexmark
    Da "boss", nicio primejdie fiindca au grija sa inlocuiasca gratuit prin astfel de campanii tot ceea ce in timp s-a dovedit a fi neconform standardelor lor....
    Altfel cum esti? Cat mai e galeata de motorina pe la voi?...
    22 11
  • cineva
    Si uite cum imbecilii de la Takata strica imaginea unui producator care nu are nici o vina...
    Ar trebui sa plateasca ei toate rechemarile pt masinile la care au bagat airbag-urile alea nenorocite. Si nu ma refer doar la airbag-urile pt Toyota. Foarte multi producatori au aceasta problema.
    12 5
  • hazard
    nu uita sa cumperi Toyota. Peste cativa ani, daca ai noroc sa nu ai accident, o sa-ti inlocuiasca cate ceva pe la ea, gratuit ;)
    12 17
  • o rezolva repede la noi ca nu sunt multe toyote :))
    7 3
  • ..............da-le DOAMNE MULTA MINTE unora.......ca astia habar n-au pe ce lume traiesc.................
    2 2
  • @hazard...poate preferi un "up-date" de soft
    9 7
  • Cu Toyota Romania am avut doar experiente placute. Am facut revizia la o masina non-Toyota si m-au chemat la test-drive de mai multe ori, spre deosebire de alti importatori (nu le dau numele) care te pun sa te inscrii la drive-test (fiind proprietar si al marcii respective - a 2-a masina) si nu m-au chemat niciodata.
    4 1
  • Si apropo de soft, la masina a 2-a, care e cumparata de noua de la un alt importator din Romania (non-Toyota) la care nu m-au chemat la drive-test desi mi-au trimis formulare de inscriere, nu m-au chemat nici la update-uri.
    3 2
  • alexandru
    detin o TOYOTA COROLLA din 2015 cu seria de sasiu NMTBT3JE00RO14133 IMI SPUNE CINEVA DACA ARE PROBLE CU AIR BAGUL?? CAND ? CINE?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru