Toyota şi Lexus au vândut împreună 4 milioane de hibrizi

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.05.2012
Toyota şi Lexus aniversează vânzarea cumulată a patru milioane de vehicule echipate cu sistem de propulsie hibrid. Sistemul hibrid al japonezilor a fost lansat în 1997.

Toyota şi Lexus sărbătoresc vânzarea a patru milioane de automobile hibride. Primul hibrid fabricat de Toyota a fost vândut în august 1997 pe piaţa din Japonia, modelul Coaster Hybrid EV fiind urmat de Prius în luna decembrie a aceluiaşi an. Prius a devenit un model global odată cu anul 2000, iar cea de-a doua generaţie a acestui model a luat avânt pe măsură ce era introdusă pe mai multe pieţe. Anul trecut, Toyota sărbătorea vânzarea a trei milioane de hibrizi, realizare datorată celei de-a treia generaţii a lui Prius, lansată în 2009.

În prezent, Toyota şi Lexus oferă 18 modele hibride pe 80 de pieţe din lume, care reprezintă 15% din vânzările globale ale Toyota Motor Corporation. Cei de la Toyota vor lansa încă trei modele hibride în decursul acestui an, incluzând Toyota Yaris Hybrid, Prius Plug-in Hybrid şi Lexus ES 300h. Potrivit estimărilor interne ale celor de la Toyota, vehiculele hibride construite de ei au salvat planeta de 26 de milioane de tone de CO2, emisii care ar fi fost degajate de clienţii săi dacă ar fi cumpărat modele cu propulsie convenţională de dimensiuni şi performanţe comparabile.

Toyota a avut nevoie de aproape trei ani pentru a vinde primele 50.000 de unităţi hibride. Doi ani mai târziu, Prius aniversa 100.000 de unităţi vândute.

În aprilie 2006, Toyota Prius sărbătorea 500.000 de unităţi vândute la nivel global. Toyota a sărbătorit vânzarea a un milion de unităţi Prius la nivel global în mai 2008.

Via | JustAuto (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru