Toyota şi Lexus la Geneva 2012, lista completă de premiere

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.02.2012
Toyota va lansa noul Yaris Hybrid la Salonul Auto de la Geneva, în compania noului GT-86 şi a unor concepte futuriste. Nici standul Lexus nu va fi gol, acesta urmând să prezinte mai multe exponate.

Toyota a anunţat lista de modele pe care le va aduce la standul său de la Salonul Auto de la Geneva. Printre acestea se numără Yaris Hybrid, FT-Bh concept, GT-86 în versiunea de serie, NS4 Concept, FCV-R Concept şi Toyota diji. Între timp, standul Lexus va prezenta conceptul LF-LC, noul GS 450h în versiunea de serie şi gama Lexus F-Sport, care include acum două modele noi.

YARIS HYBRID ŞI GT-86 DE SERIE VIN LA GENEVA

Yaris Hybrid vine la Geneva în premieră mondială şi este primul model din segmentul B cu un sistem de propulsie hibrid. Tot în premieră mondială vine şi conceptul FT-Bh, un vehicul integral hibrid ultra-uşor, construit special pentru a obţine un nivel scăzut de emisii de CO2 şi pentru a evita folosirea procedurilor şi a materialelor scumpe. Mult-aşteptatul GT-86 vine la Salonul Auto de la Geneva în versiunea de serie. Modelul va avea un preţ de pornire situat în jurul valorii de 30.000 de euro şi este menit să readucă plăcerea şi entuziasmul condusului în acest segment de preţ.

Toyota va prezenta şi versiunea de serie a lui Prius Plug-in Hybrid, alături de versiunea de serie a lui Prius +.

CONCEPTE FUTURISTE ÎN STANDUL TOYOTA

Conceptele Toyota NS4 şi FCV-R sunt două modele cu propulsie hibridă, respectiv cu hidrogen, care încearcă să răspundă nevoii clienţilor de a combina tehnologia hibridă cu design-ul atractiv şi cu plăcerea de a conduce. FCV-R este încă un pas până la introducerea tehnologiei pilelor de combustibil în producţia de masă, modelul fiind alimentat cu hidrogen. Cei de la Toyota estimează că vor lansa o versiune de serie a acestui model până în 2015.

Toyota diji este un concept care prezintă o tehnologie inovatoare în materie de personalizare şi interactivitate. Întreaga caroserie a respectivului concept funcţionează ca un ecran imens, pe care utilizatorul poate afişa orice culoare sau element dorit. Cei de la Toyota au realizat un sistem prin care modelul diji se poate conecta cu alte vehicule şi infrastructuri pentru a oferi o experienţă de conducere cu adevărat interactivă.

STANDUL LEXUS DE LA GENEVA

Lexus aduce la Geneva conceptul LF-LC, un hibrid sport coupe cu 2+2 locuri prezentat la Salonul Auto de la Detroit.

Modelul marchează o imagine nouă pentru marca Lexus şi ar putea deveni muza viitoarelor vehicule de serie ale constructorului premium nipon. Pe lângă LF_LC, Lexus aduce şi a doua generaţie a lui GS 450h, un model care are un consum mediu de 5.9 litri la sută şi se mândreşte cu un habitaclu mai mare faţă de cel al generaţiei precedente.

Gama F-Sport de la Lexus va fi prezentă în standul mărcii nipone de lux de la Salonul Auto de la Geneva. Gama a primit două modele noi, care respectă principiile acestei game: o experienţă de condus îmbunătăţită, subliniată de un design ce iese uşor în evidenţă şi cu performanţe dinamice superioare.

Via | Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru