Toyota şi Mazda confirmă oficial colaborarea: "Vom face maşini mai bune împreună"

de Sebastian Toma
Joi, 14.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota şi Mazda au anunţat oficial un parteneriat pe termen lung. Cei doi constructori japonezi vor partaja tehnologie şi îşi propun o colaborare mai strânsă în viitorul apropiat.

Toyota şi Mazda au anunţat semnarea unui parteneriat strategic de împărţire de tehnologie. Colaborarea bilaterală dintre cele două mărci implică folosirea de motoare SkyActiv de la Mazda în gama Toyota şi implementarea tehnologiilor hibride şi de pile de hidrogen dezvoltate de Toyota pe viitoarele modele Mazda. Cele două companii aveau deja o colaborare, dar aceasta era restrânsă doar pe câteva pieţe, cum ar fi Japonia şi SUA. Scopul parteneriatului este de a reduce şi amortiza costurile dezvoltării de noi motorizări şi de trenuri de propulsie şi colaborarea prevede o legătură strânsă între Mazda şi Toyota pe termen lung.

Urmareste Automarket
"Sper că prin această colaborare vom face împreună maşini mai bune şi vom putea să ridicăm valoarea acestora în ochii consumatorilor.
În plus, vrem să ne creştem capacităţile de producţie la uzina de casă, din Hiroshima şi să creştem şi comunităţile în care suntem implicaţi"
, a declarat Preşedintele şi CEO-ul Mazda, Masamichi Kogai.

"Sunt încântat că două companii împart aceeaşi viziune şi că lucrăm împreună pentru a face maşinile mai bune. Nu pot să mă gândesc la ceva mai frumos decât la demonstrarea în faţa întregii lumi că următorii 100 de ani ai automobilelor vor fi la fel de distractivi ca primii", a declarat Akio Toyoda, Preşedintele Toyota Motor Company.

Akio Toyoda şi Masamichi Kogai, şefii Toyota şi Mazda.

Colaborarea de până acum dintre Toyota şi Mazda prevedea licenţierea tehnologiei hibride HSD de la Toyota pentru anumite modele Mazda şi fabricarea de modele Toyota în uzina Mazda din Mexic. Cei doi constructori au împărţit şi o platformă tehnică, cea a generaţiei precedente Mazda2, vândută pe anumite pieţe sub marca Scion.

Via Toyota, Mazda

Comentarii (6)

  • Sa fie intr-un ceas bun! Clientii nu au decat de castigat.
    24 4
  • nu e bine
    4 12
  • Sandu al-III-lea
    Mi-ar fi placut foarte mult urmatorul titlu:Dacia si Aro confirma oficial colaborarea:vom face masini mai bune impreuna...eeeeee cum ar fi fost?SUPERB.Din pacate din cauza unor MENTALITATI uzina Aro e doar o amintire.Si ce bine ar fi fost...
    14 2
  • ha ha...au vazut ca nu mai fac fata concernului VAG si incep sa se uneasca. in vreo 10-20 ani o sa ramana din ce in ce mai putini producatori sau apar unii noi cu motoare electrice
    10 11
  • BMW le furnizeaza motoare celor de la Toyota, care a semnat un parteneriat cu Mazda...poate vedem azi-maine un Mazda 6 cu motor de BMW...ar fi foarte tare mai ales pentru puristi si hateri:))
    5 1
  • hazard
    "Vom face maşini mai bune împreună" ...cum BMW, as adauga si eu :)
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru