Toyota şi Mercedes se pregătesc de o colaborare

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.05.2010
Informaţii neoficiale anunţă discuţii între Mercedes şi Toyota, oficialii germanii luând în considerare folosirea fabricilor japoneze din Europa pentru producţia viitoarelor A şi B-Klasse.

Deşi Mercedes a încheiat recent un parteneriat strategic cu alianţa Renault-Nissan, germanii ar putea să nu se mulţumească numai cu atât. Potrivit unor surse neoficiale, citate şi de Reuters, între Daimler şi Toyota se duc tratative de colaborare. Surprinzător sau nu, un eventual parteneriat între cei doi constructori de renume nu ar urma să aibă aceeaşi importanţă ca cel semnat cu francezii.

Se pare că germanii intenţionează să apeleze la Toyota pentru producţia viitoarelor modele A-Klasse şi B-Klasse, în cadrul uzinelor deţinute de japonezi pe Bătrânul Continent. De cealaltă parte, Toyota se va bucura să exploateze la maxim punctele sale de producţie deschise în Europa, cu capacităţi greu de acoperit.

Colaborarea dintre cele două părţi ar putea fi împinsă şi mai departe, Mercedes şi Lexus urmând să se ajute reciproc la dezvoltarea a două modele foarte importante pentru ambele branduri. Este vorba despre vârfurile de gamă LS şi S-Klasse, o colaborare la acest nivel având ca scop principal reducerea substanţială a costurilor.

Dacă din partea Toyota Europa, un oficial a declarat că există discuţii cu alţi constructori, fără un rezultat concret, reprezentanţii Mercedes au fost destul de rezervaţi şi au refuzat să comenteze zvonurile apărute în presă.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • Victor
    Ceeeeeeeeee!?
    A Class si B Class in fabricile Toyota din Europa park era vorba de constructia unei fabrici pt modelele astea doua in Ungaria(ma rog la un moment dat se vb si despre o fabrica in Romania dar in fine..),deci n am pierdut mare lucru cu investitia aia Mercedes :))))
    6 1
  • DA....GLOBALIZAREA E APROAPE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    3 1
  • a si b class
    acest site a devenit un fel de ziarul cancan, plin de zvonuri.
    cum puteti scrie asemenea prostii?
    Mercedes a investit 1,4 miliarde euro in modernizarea uzinei din Rastatt si in constructia celei de la Kecsemet, Ungaria.
    2011 rastatt B-Class
    2012 rastatt BLC coupe cu patru usi compact
    2012 kecsemet A-Class
    2013 rastatt BLK SUV compact mai mic decat GLK
    si au loc destul in aceste doua uzine pana la 300.000 unitati
    4 2
  • ???
    poate au nevoie de tehnologia hibrid de la Toyota si vor sa deschida astfel o punte de comunicatie
    1 0
  • ha ha ha
    mda
    Eu sunt de parere ca este un lucru bun.Japonezii au tehnologia de partea lor si nemtii lucreaza bine.Iar A si B Klasse, vor fi poate mai bine lucrate.Cat despre Lexus si S Klasse, gama de lux a ambelor marci, japonezii sunt mai tari la dotari, nemtii avind tancurile bine legate.

    Un vecin are o Toyota Corolla din 1990 cu motor de 1,6i, benzina, cu AC, geamuri electrice, incalzire in scaune, termometru, proiectoare ceata si a schimbat pina acum doar un capat de bara.Atit.Si un prieten are un "S" din 1996 si nu a schimbat nimic la el.Pina acum.Masini rezistente, constructori care stiu sa le faca.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru