Toyota și planurile pentru Brexit: “Vom întrerupe temporar producția din Marea Britanie dacă nu se ajunge la un acord”

de Paul Cosma
Luni, 01.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota anticipează oprirea temporară a producției la fabrica sa din Marea Britanie dacă Regatul Unit nu reușește să ajungă la un acord comercial cu Uniunea Europeană, a anunțat directorul uzinei.

Părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie provoacă mari bătăi de cap companiilor din mai multe sectoare ale industriei, printre care și constructorii auto.

Producătorii care deţin fabrici în Marea Britanie speră să nu fie nevoiţi să plătească taxe vamale când vor exporta maşinile în Uniunea Europeană după ieşirea ţării din blocul comunitar.

La nivel teoretic, Uniunea Europeană va putea impune taxe vamale asupra importurilor de orice fel din Marea Britanie, însă constructorii auto care au fabrici în această ţară speră ca negocierile dintre cele două părţi să păstreze actuala piaţă liberă. 

În cazul în care acordul nu va fi încheiat, Toyota este pregătită să ia măsuri radicale, cum ar fi întreruperea producției la fabrica din Burnaston (centrul Angliei).

“Dacă Marea Britanie iese din UE la sfârșitul lui martie (n.a 2019) fără un acord, vom vedea întreruperi ale producției noastre. Ar putea fi ore, zile, săptămâni, chiar și luni,” a declarat Marvin Cooke, directorul fabricii Toyota.

Anul trecut, uzina constructorului nipon a produs un total de 150.000 de vehicule, 90% dintre ele fiind exportate către țările din Uniunea Europeană.

Toyota a anunțat de curând că aici va fi produsă viitoarea generație Corolla, după ce a decis schimbarea denumirii modelului Auris.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Bine mai arata Corolla asta noua si tehnic e tzais...
    Ca (sper) viitoarea mea masina, nu m-as supara deloc sa vina direct din Japonia de la mama ei, decat sa o stiu facuta/verificata de vreun taranoi englez cu aburi de scotch in nas.

    In alta ordine de idei, isi iau o teapa de zile mari englezii cu brexitul lor, mai ales ca acum Japonia are incheiat parteneriat comercial cu UE, iar taxele vamale pe relatia UE-Japonia se vor elimina.
    10 2
  • @oleee
    Peste 7 ani se vor elimina taxele vamale la autoturismele importate in UE din Japonia.
    7 0
  • o sa vedem cum isi muta Honda, Toyota si BMW activitatea in alta parte si o sa ramana englezii cu orgoliul tampit de a fi fost odata o tara coloniala. In alta ordine de idei , astept si eu primul test cu Corolla asta cu super motorul hibrid mult anuntat si cutia ecvt cu prima treapta ''clasica''
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru