Toyota susține că frânarea automată de urgență instalată pe mașinile sale a redus numărul accidentelor cu 90%

de Bogdan Mirică
Marti, 29.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota vrea să reducă pe cât posibil accidentele cauzate de neatenția șoferilor și susține că frânarea automată de urgență scade cu 90% accidentele de acest tip.

Toyota caută să promoveze în rândul clienților săi pachetele de siguranță pe care le poate instala opțional pe mașinile sale. Acesta este Toyota Safety Sense, adică un conglomerat de sisteme de siguranță menite să evite accidentele produse de neatenție.

În pachetul Toyota Safety Sense intră și frânarea automată de urgență, despre care producătorul japonez susține că a reușit deja să reducă un număr considerabil de incidente. Toyota susține că poate reduce coliziunile posterioare cu 90% dacă mașina este echipată cu frânare automată de urgență.

Statisticile din Statele Unite susțin că în 2012 au fost înregistrate 1.7 milioane de coliziuni de acest tip. În urma lor au rezultat 500.000 de răniți și 1700 de decese. Prin urmare, institutul american pentru siguranță în trafic recomandă echiparea mașinilor noi cu astfel de sisteme.

Iar Toyota se conformează și promite să echipeze 90% din mașinile vândute până la finalul lui 2018 cu frânare automată de urgență.

Comentarii (3)

  • Edikkk
    un sistem extraordinar de bun !!

    chiar si pentru situatii extreme, cum ar fi autoturism pe contrasens, vine un TIR si impactul este iminent !

    fara un asemenea sistem, sa spunem ca deja ambii conducatori auto incearca sa franeze sau sa evite, dar evenimentul se produce

    si el se produce cu o anumita intesitate, cu energia cinetica a autoturismului si a TIRului

    cu un astfel de sistem pus si pe autoturism si pe TIR, chiar daca ambii conducatori auto incearca sa franeze, poate acest sistem va frana PUTERNIC si MAI DIN TIMP reducand mult din energia cinetica a fiecarei masini
    si chiar daca evenimentul, accidentul, impactul se va produce oricum, dar energia de impact va fi mult mai mica ducand la SANSE MULT MAI MARI de supravietuire !


    Orice energie care se duce, se pierde prin frane, inseamna o energie mai redusa de impact si deci inseamna vatamare mai "usoara" si daune mai mici
    6 5
  • @Edikk
    Si daca eu trebuie sa accelerez pentru a evita TIR-ul de pe contrasens, ce fac daca masina imi franeaza singura?
    1 1
  • Tudor P.
    La asta ma gandeam eu. Poate ca vreau sa evit masina care vine din contrasens, sa trag de volan si sa ma duc pe camp. Masina se opreste si nu pot face altceva decat sa astept sa fac poc. E un sistem bun dar pentru alte situatii.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru