Toyota testeaza toate SUV-urile sale la nivel mondial

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.04.2010
Japonezii de la Toyota vor testa sistemul ESP si comportamentul intregii game de SUV-uri pe care o au la vanzare la nivel global pentru a reconfirma siguranta modelelor pe care le construiesc.

Dupa ce au anuntat ca vor suspenda temporar vanzarile lui Lexus GX 460 la nivel global, cei de la Toyota vor verifica toate SUV-urile pe care le ofera spre vanzare in acest moment. Spre deosebire de Lexus GX 460, vanzarea celorlalte modele nu va fi oprita pentru efectuarea acestor verificari, iar clientii nu vor fi chemati in service decat daca vor fi constatate nereguli in acest sens. Cei de la Toyota doresc sa reconfirme siguranta modelelor pe care le creeaza prin aceste teste de siguranta. Pana in acest moment, nu a avut loc niciun accident din cauza potentialei probleme de siguranta remarcata de americanii de la Consumer Report la nivelul lui Lexus GX 460.

Redactorii publicatiei americane Consumer Report le-au recomandat tuturor americanilor sa nu cumpere Lexus GX 460 pana la rezolvarea problemelor de siguranta pe care le are modelul respectiv. Totodata, cei de la Consumer Report le-au recomandat actualilor posesori de Lexus GX 460 - circa 5.400 in Statele Unite ale Americii - sa nu atace virajele cu viteza si sa reduca viteza inainte de a aborda un viraj de tip ac-de-par, cum ar fi iesirile de pe autostrada.

Situatia testata de cei de la Consumer Report avea scopul de a replica exact conditiile in care un sofer iese in viteza de pe autostrada la bordul unui Lexus GX 460.

Specialistii Toyota incearca sa recreeze conditiile prezentate de cei de la Consumer Report in imaginile de mai jos. Pana in acest moment, cei de la Toyota nu au reusit sa aduca modelul de test in aceeasi situatie cu cea prezentata in clip-ul de mai jos.

Via | CNN

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru