Toyota TS040 Hybrid a primit îmbunătăţiri pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2015

de Daniel Popescu
Joi, 26.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat joi primele imagini cu o versiune îmbunătăţită a prototipului TS040 Hybrid cu care va concura în sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Anduranţă şi, implicit, în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Esential 6 MJ furnizeaza sistemul de recuperare a energiei de pe prototipul Toyota TS040 Hybrid
Toyota a adoptat o strategie conservatoare pentru prototipul clasei LMP1 cu care va aborda sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Anduranţă.

În ciuda intenţiei iniţiale de a trece la un sistem de recuperare a energiei care să furnizeze 8 MJ, constructorul japonez a ales să îmbunătăţească sistemul cu 6 MJ folosut anul trecut. Prin noile update-uri, Toyota susţine însă că va obţine performanţe superioare celor înregistrate anul trecut, când a cucerit ambele titluri mondiale puse în joc.

"Vom obţine mai des decât anul trecut energia maximă a sistemului hibrid. Ne aşteptăm să vedem o îmbunătăţire din partea sistemului hibrid, în special pe parcursul distanţei unei curse şi la fiecare circuit", a declarat Hisatake Murata, şeful departamentului de dezvoltare al sistemului hibrid.

Designul prototipului este foarte asemănător cu cel de anul trecut, însă japonezii afirmă că 80% dintre componente au fost revizuite, în special cele referitoare la aerodinamică şi structura de rezistenţă.

În plus, suspensiile au fost modificate cu scopul de a îmbunătăţi utilizarea pneurilor.

Via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru