Toyota va concura in Le Mans cu un hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.01.2008
Toyota a anuntat ca va concura in cursa de 24 de ore de la Le Mans cu un vehicul propulsat de un motor hibrid.

Esential

1999 este anul in care Toyota a participat ultima data in cursa de 24 de ore de la Le Mans

Recunoscuti drept pionerii tehnologiei hibride, japonezii de la Toyota nu se dezmint si vor sa marcheze o noua premiera in acest domeniu. Constructorul asiatic vrea sa revina in cursa de 24 de ore de la Le Mans cu un vehicul hibrid.

Toyota nu este la prima incercare de acest fel, anul trecut japonezii reusind sa castige cursa de 24 de ore de la Tokachi cu un model Supra HV-R echipat cu tren de rulare hibrid. Prin aceasta decizie, oficialii Toyota tintesc o mai buna promovare a vehiculelor hibride in Europa, unde aceasta categorie este privita ca o excentricitate si nu ca o necesitate.

Potrivit unor surse din interior, "Audi a reusit sa dovedeasca superioritatea propulsorului diesel la Le mans iar Toyota incearca sa faca acelasi lucru cu motorul hibrid". Cea mai mare problema pentru Toyota in acest moment este insa reducerea masei si cresterea eficientei trenului de rulare hibrid.

Toyota nu a mai concurat in Le Mans din 1999, cand a fost la un pas de locul doi insa a pierdut din cauza unei defectiuni la cutia de viteza modelului de cursa GT1.

via: MotorAuthority

Taguri: Audi, GP1, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru