Toyota va face un nou recall global: 6.5 milioane de mașini sunt afectate

de Sebastian Toma
Miercuri, 21.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat o nouă campanie de rechemare în service. De data aceasta, sunt vizate 6.5 milioane de mașini la nivel global, care vor primi comutatoare noi pentru geamurile electrice în cazul în care vor fi identificate defecţiuni tehnice.

Esential 1.2 milioane de mașini Toyota vândute în Europa vor fi rechemate în service.
Toyota va efectua o nouă rechemare voluntară în service, fiind așteptate 6.5 milioane de mașini pentru reparații gratuite. Reprezentanții constructorului nipon au declarat că sunt afectate doar anumite modele, fabricate între 2005 și 2010, care ar putea avea nevoie de noi module de control a unității principale de gestiune a comutatorului de comandă al geamurilor electrice. Decizia de înlocuire sau nu a acestora va fi luată după o serie de verificări tehnice in service.

Din cele 6.5 milioane de unități afectate, 1.2 milioane au fost vândute în Europa și 2.7 milioane au fost comercializate în America de Nord. Potrivit producătorului nipon, modulele care trebuie înlocuite nu au fost unse corespunzător pe linia de fabricație și resturile cauzate generate de uzură la nivelul punctelor electrice de contact s-ar putea acumula și să provoace un scurtcircuit.

Într-un caz extrem, scurtcircuitul ar putea să facă întregul ansamblu să se supraîncălzească și chiar să se topească.

În condiții specifice, situația ar putea chiar să ducă la un incendiu. Toyota Motor Corporation nu are cunoștință de niciun vehicul care să fi fost afectat de această problemă la gravitatea maximă posibilă. Însă există un client care acuză că a suferit arsuri la mână din cauza acestei probleme. Pentru a evita o lovitură de imagine și a asigura siguranța și sănătatea clienților, Toyota a decis să schimbe toate comutatoarele din seria pe care o suspectează că nu a fost îngrijită corespunzător la momentul asamblării.

Urmareste Automarket
Piesa care vor să o înlocuiască cei de la Toyota se află pe partea șoferului, la nivelul portierei, iar înlocuirea sa va fi gratuită.
Printre modelele afectate se numără Yaris, Corolla, Camry și RAV4, toate fiind fabricate între anii 2005 și 2010. Cei de la Toyota vor prezenta informații suplimentare în perioada următoare cu privire la numărul mașinilor afectate de recall pentru fiecare piață în parte. Proprietarii vehiculelor care ar putea necesita reparații vor fi contactați de compania japoneză în viitorul apropiat pentru programarea remedierii defectului.

Via Reuters | DW| Daily Mail | Toyota

Comentarii (16)

  • Jos palaria Toyota. Un constructor demn de apreciat. Se pare ca la Toyota garantia de 5 ani este doar pe hartie. Se pare ca Toyota efectueaza recall si la masinile de acum 10 ani care au iesit demult din garantie ( 2005 ) la niste ''chichite'' care probabil grupul VAG ar fi preferat sa le ascunda sub pres decat sa se implice in costuri bilaterale. Asadar ''Nox Tehnology'' by DAS AUTO.
    20 42
  • @Madalescu taci ma. Daca era VW radeai pana in Aprilie de cat sunt de prosti, hoti, talhari, mincinosi si cum vor ajunge ei pe locul 13 in lume. Dar asa ca e Toyota "jos palarie". Esti prost.
    40 14
  • razvanis
    Ce treaba are garantia cu recall-ul? Poate ma luminezi si pe mine ca nu ma prind.
    20 3
  • masini japoneze ziceati nu i asa? pana mai ieri tot injurati VW ca face primul si cel mai mare recall vreoadata pentru o frauda la testele de emisii si laudati marcile nipone si coreene. macar la VW group poti zice ca e ca si cum ai fi luat un frigider clasa A+++ si nu e decat A dar la Toyota , care de altfel e experta in recalluri eroarea poate genera un incediu....deci cum e treaba baieti?

    apropo de mult prea laudatele masini electrice....http://www.automarket.ro/stiri/dragostea-dureaza-trei-luni-consumer-reports-depuncteaza-tesla-model-s-66885.html
    17 10
  • @ Mada Recall sunt obligati toti sa faca si nu depide de garantie. La fel cum toata lumea a auzit de soft-ul problematic VW, asa toata lumea a auzit si de problema cu butucul contactului GM (din cauza caruia au fost si victime).

    Personal am un Aveo modelul noul luat in 2012 (identic cu Sonic-ul american) care a iesit din garantie in mai anul curent. Prin iunie m-au chemat cei de la Radacini (culmea ca nu-l cumparasem de la ei insa la ei am facut doua revizii in trecut si am rezolvat niste daune - de altfel singurele probleme pe care le-am avut in astia 3 ani - acum am aproape 40.000 km rulati) sa-mi schimbe butucul din cauza recall-ului.

    Acum sincer mi-e greu sa cred ca daca GM, care in Europa detine doar Opel in momentul de fata, te cheama dupa garantie la recall pentru o marca care nu mai e prezenta pe batranul continent, altii stau cu mainile in san si nu le pasa de clientii lor (care pot fi si clienti viitori - eu probabil ca pe viitor ma voi indrepta spre Mazda, Honda sau Kia pentru ca nu ma omor cu Opel si sincer din experientele trecute am vazut ca dpdv al fiabilitatii tot ce e made in Japan sau Coreea e mult mai fiabil ca made in Germany sau made in France - am avut destule masini in familie din '90 pana acum, toate luate de noi).
    12 6
  • @dgate
    stii cum se spune: fericiti ceis araci cu duhul....adica ai mai prosti, aprdon, ignoranti. Asa ca tine

    ca daca taiota nu te lumina pe tine roman rupt in sezut cum ca POATE exista un incendiu la cele foartele multe milioane de masini in piata asa nici tu nu aveai motiv sa faci niste paralele absolut debile

    mergi si ia-ti un vag de la bulgari, economisesti cateva leva pe inmatriculare si nici pana la jermania nu iti muti hoitu'

    hai pa
    7 13
  • @@dgate
    prietenas:

    Într-un caz extrem, scurtcircuitul ar putea să facă întregul ansamblu să se supraîncălzească și chiar să se topească. În condiții specifice, situația ar putea chiar să ducă la un incendiu. Toyota Motor Corporation nu are cunoștință de niciun vehicul care să fi fost afectat de această problemă la gravitatea maximă posibilă. Însă există un client care acuză că a suferit arsuri la mână din cauza acestei probleme.

    citat din articol. daca viitoare poate incerci sa te exprimi in limba romana ca pari plecat demult din tara...sau poate scoti tastatura de pe cocalareasca...
    ca idee, nu am cumparat VAG , dar nu-mi plac marcile de peste muntii ural din multe motive...
    13 9
  • Doar mie mi se pare ca recall-ul asta e pentru o problema prea banala si cam inutil?
    4 10
  • @dgate
    am scris sa ma poti intelege ..ma adaptez si ma cobor la alde tine

    stai calm si trage aer....
    5 9
  • DonJoe
    aviz amatorilor agarici antrenati in aceasta discutie care au impresia ca stiu multe despre masini si care in special apreciaza marca toyota
    Am avut si eu un avensis 2.0 D4D, an 2004, BUNA MASINA,in anul 2011 la 160k motorasu ei a cedat, si ghiciti ce a cedat: vibrochenul sau arborele cotit cum i se mai zice s-a rupt (forfecat) intre bielele pistoanelor 2 si 3, Constatarea defectiunii am facut-o in reprezentanta toyota bucuresti din zona pipera, lucuru care se poate verifica pentru unii care nu ar crede,Masina am cumparat-o la 10.000 KM si pana la faza cu motoru au mai cazut la ea cateva chestii: la 68.000 km am schimbat bordu, pe la 100.000 compresoru de clima si inca cateva maruntisuri la directie,
    vorbim de TOYOTA printre cele mai FIABILE .....ba esti prost, ba esti nebun
    20 8
  • @dgate : tot ce scriu eu respecta gramatica limbii romane pe care tot o persecuti constant, iar l o simpla cautare in DEX dupa alde....rezultatul e fix nul, asa cum esti tu la gramatica...bine daca cumva ai auzit de cuvantul acesta...
    @Ilici02 : spune-i asta te rog persoanei afectate, care a suferit arsuri la mana... tie ti-ar place sa incerci sa apesi pe un buton sa cobori geamul si sa te trezesti cu mana in flacari?
    6 7
  • Citesc comentariile unora si ma rad in hohote ce de ''meseriasi'' pe aici. Am sa incep cu primul frustrat:

    @moUcly > ''Daca era VW radeai pana in Aprilie de cat sunt de prosti, hoti, talhari, mincinosi si cum vor ajunge ei pe locul 13 in lume. Dar asa ca e Toyota "jos palarie"'' . Bai esti nebun ? De cand VW face recall-uri ? HA-HA-HA , asta e marca aia germana care ascunde gunoiul sub pres, acum stai jos.

    @razvanis, tu esti ''expert auto'' nu ai nevoie de lamuriri. Garantia inseamna ca intreg ansamblul tehnic se afla sub aripa constructorului. Cand masina iese din garantie, spre exemplu un VW, BMW sau Mercedes, le poti arunca la topit , fiindca pe acesti constructori ii doare in c*r ca ai tu masina de acum 10 ani si ai probleme la ea. Ei nu iti rezolva problema in garantie, dar dupa iesirea din ea ? Spre exemplu Mercedes w222 S65AMG din Corea ( stii tu care )

    @Andy. De acord, sunt obligati sa faca , dar asta la masinile care se afla inca in garantie. E ca si cum tu mi-ai vinde un smartphone care mai are garantie doar 3 luni, iar dupa acest termen s-ar strica. Mi-ai returna banii pe el ? Te-ai face ca nu ai auzit. Astfel de comportament se intampla si in industria auto la marci ''consacrate'' ca Mercedes, VW, BMW, marci care cu greu fac un recall la masinile noi aflate in garantie, dar sa-i mai intereseze si de cele de acum 10 ani ?


    @dgate, tu esti cel mai bun ''expert'' de aici. Citez : ''masini japoneze ziceati nu i asa? pana mai ieri tot injurati VW ca face primul si cel mai mare recall vreoadata pentru o frauda la testele de emisii si laudati marcile nipone si coreene. macar la VW group poti zice ca e ca si cum ai fi luat un frigider clasa A+++ si nu e decat A dar la Toyota , care de altfel e experta in recalluri eroarea poate genera un incediu....deci cum e treaba baieti? '' . Pai hai sa-ti zic eu cum sta treaba, VW a fost prins fraudand testul de emisii, altfel nu ar fi rechemat nimic ( asta inseamna evaziune curata si neseriozitate ), dupa cum s-a si spus in presa, ar fi masluit testul de nox si pt autovehiculele care urmau sa fie vandute in 2016 . Deci ce-a facut VW inseamna MINCIUNA curata. Cat despre faptul ca pt tine fraudarea testelor de Nox ti se pare o nimica toata in comparatie cu Recallul Toyota, afla ca Nox provoaca astmul si cancerul. Cat despre faptul ca ''te trezesti cu mana in flacari'' , ce sa zic, acelasi lucru mi-l pun si eu. Cand masinile VW polueaza cat toata Marea Britanie intr-un an o fi rau ? :)))))
    9 12
  • recall
    bravo madalescu, ai o bila alba de la mine;
    ma bucur totusi ca mai ai puterea sa raspunzi unor asemenea specimene care nu fac altceva decat sa bajbaie prin intuneric impiedicandu-se unul de altul :)
    8 10
  • @recall, stima este reciproca. Probabil esti ''anonimul'' caruia chiar ii apreciez postarile, si le consider foarte pertinente. Nu-mi mai raspunde, altfel vor crede ''expertii'' cu ochelari de cal ca tu esti tot eu, si iar se vor masturba uitanduse pe reviste la masini germane :)))))) ...... Acum vor sarii cu totii, ca le-am ''atacat'' marcile germane mult iubite :)))

    PS: O stire pe care Automarket a uitat sa o posteze :

    http://piataauto.md/Stiri/2015/10/Teaser-Lexus-va-prezenta-conceptul-viitorului-LS-la-Tokyo/
    5 13
  • @Madalescu si recall
    Expertilor, intai cititi si apoi comentati...

    http://www3.epa.gov/climatechange/ghgemissions/gases/n2o.html

    auzi la el, polueaza cat Marea Britanie :)) ce prostie mare ai spus !
    cred ca nici nu ti dai seama....eu cred ca tu habar nu ai ce e NOx, doar citeste si tu si ti dai cu parerea.


    Asa ca prietenasi, ar trebui sa interzicem si ingrasamintele nu-i asa sau sa le facem rechemare in service la mintea voastra...

    DA , au manipulat platesc dar de aici pana la a spune o asemenea aberatie e cale lung si drum bun pentru cei care merg pe ea!

    Inca o data , calitatea e una, testele de emisii e cu totul altceva, nu compari rechemarile de la Toyota cu nici unele de la nici o alta marca, pentru simplu fapt ca mult prea indragita ta marca a efectuate zeci de milioane de astfel de rechemari..dar nah, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere....
    6 0
  • AndreiRN
    Asta da responsabilitate Mondiala.
    Jos palaria
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru