Toyota va lansa succesorul lui Supra in 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.06.2009
Cea de-a cincea generatie a Toyota Supra va fi disponibila si intr-o versiune hibrida. Motorul sau este preluat din gama Lexus si va dezvolta circa 400 CP.

Viitorul Toyota Supra va fi un model cu performante ridicate, care va fi lansat in preajma anului 2011 si va avea si o versiune hibrida. Acest model va avea motorul amplasat frontal, iar tractiunea va fi realizata exclusiv cu rotile din spate. Prototipul acestui model ar trebui sa fie gata pentru testele inginerilor Toyota pana la sfarsitul acestui an. Cea de-a doua generatie a conceptului FT-HS, care prefigureaza viitorul Supra, va fi prezentata la Salonul Auto de la Tokyo din acest an.

Urmasul lui Toyota Supra va fi disponibil si in versiuni care nu sunt hibride, acestea urmand sa fie echipate cu un motor V6 de 3.5 litri, pe cand unitatea hibrida va fi echipata cu un propulsor V6 2GR-VSE de 3.5 litri. Unitatea V6 2GR-VSE va fi preluata de pe Lexus GS450h si va fi cuplata unui tren de rulare hibrid, provenit de la JDM Crown Hybrid. In aceasta configuratie, modelul va oferi in jur de 400 CP, iar versiunea de productie a acestuia va fi prezentata in decursul anului 2010.

Via | 7tune

Comentarii (1)

  • enoeht
    Sper ca pretul sa fie sub 40k Eur
    Astfel incat sa si-o permita si muritorii de rand, macar second :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru