Toyota va reporni fabricile din Japonia în această săptămână: producția fusese oprită în weekend din cauza unui cutremur puternic

de Paul Cosma
Luni, 10.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota vrea să repornească treptat fabricile din Japonia pentru ca producția să revină la normal din această săptămână. Producția fusese oprită în weekend din cauza unui cutremur puternic.

Cutremurul care a avut loc joia trecută în Japonia și care a curmat viața a peste 35 de oameni, lăsând insula Hokkaido fără curent electric, a dus la oprirea activității tuturor fabricilor auto pe care Toyota le are pe piața de origine a mărcii. 

Toate cele 12 fabrici care produc modele Toyota și-au întrerupt oficial activitatea începând cu weekendul care a trecut, cauza fiind legată de faptul că multe dintre fabricile furnizorilor nu pot funcționa la capacitate normală din cauza lipsei de energie electrică din zonele afectate de cutremur.

Constructorul nipon a anunțat acum că producția va fi reluată treptat începând de marți, 11 septembrie, iar fabricile vor începe să lucreze la capacitate normală în ziua de joi, 13 septembrie. Un purtător de cuvânt al companiei spune că Toyota încă analizează dacă oprirea producției din Japonia a avut efecte negative asupra activității din alte regiuni.

De întreruperea producției au fost afectate și uzinele care produc modele Lexus și Toyota dedicate piețelor din Europa și Statele Unite.

În plus, fabrica Toyota Motor Hokkaido, care produce componente pentru cutiile de viteze și motoarele Toyota, a fost obligată să-și întrerupă activitatea pentru că a fost afectată direct de pana de curent generalizată de pe insulă. 

Cutremurul care a lovit insula Hokkaido, aflată în nordul Japoniei, a avut o magnitudine de 6.6 grade Richter, iar majoritatea celor care și-au pierdut viața sunt locuitori ai orașului Atsuma, acolo unde cutremurul a cauzat vaste alunecări de teren. 16.000 de oameni au fost relocați temporar în adăposturi, iar 31.000 de case nu au acces la apă potabilă.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru