Toyota va reveni la ritmul normal de producţie în noiembrie

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 05.06.2011
Akio Toyoda, preşedintele Toyota, a declarat într-o conferinţă de presă că producţia la nivel global a companiei pe care o conduce va reveni la normal în luna noiembrie. Mai mult decât atât, acesta a confirmat că luna aceasta producţia locală va ajunge la 90 % din capacitatea sa normală.

Cutremurul din 11 martie care a avut loc în Japonia a creat o mulţime de probleme producătorilor auto niponi, iar Toyota se pare că este cel mai şifonat constructor din zonă. Pentru a linişti pe toată lumea, Akio Toyoda, preşedintele Toyota, a ţinut o conferinţă de presă în care a declarat că se aşteaptă ca ritmul normal de producţie la nivel global să fie atins în luna noiembrie. Mai mult decât atât, oficialul japonez este convins că luna aceasta producţia locală va ajunge la 90 de procente.

"Restabilim producţia la viteze mari în ciuda replicilor în curs de desfăşurare. Sperăm să ne revenim complet în noiembrie. În ceea ce priveşte producţia locală, ne aşteptăm să ajungă la 90 % din capacitatea normală chiar luna aceasta", a declarat Akio Toyoda. Mai mult decât atât, cele mai bune previziuni au fost depăşite.

Dacă la scurt timp după catastrofa din Japonia cele mai optimiste previziuni ne spuneau că în iunie producţia locală Toyota va ajunge la 70 %, realitatea vine şi contrazice, niponii reuşind o revenire spectaculoasă.

În ciuda acestui parcurs bun, constructorul japonez va produce în 2011 cu cel puţin 1 milion de maşini mai puţin decât era planificat la început de an.

Via | Autonews

Comentarii (1)

  • Marius
    Design cuminte foc
    Bre nea' Akio, or fi bune masinutele Toyota, nimic de zis. Dar designul lor este prea cuminte. Faceti dom'le ceva, sa cumpar si eu o masina Toyota frumoasa.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru