Toyota va testa o noua versiune a lui Prius in Europa

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 15.05.2009
Toyota va incepe un program ce va testa 150 de exemplare Prius ce pot fi incarcate de la priza. Japonezii vor sa culeaga informatii privind fezabilitatea acestei versiuni Prius.

Constructorul japonez Toyota va testa o flota speciala de Prius in Europa. Modelele testate pot fi incarcate si de la priza si sunt echipate cu o noua baterie cu Litiu-Ion. Toyota va testa 150 de modele prototip prin intermediul unor companii din Europa, pentru a avea o viziune mai buna asupra comportamentului modelelor in viata reala.

Primele teste vor incepe in Strasbourg, la sfarsitul acestui an, iar ultimele teste ale modelului Toyota Prius voar avea loc in Germania si Olanda, la mijlocul anului 2010. Vehiculele au fost oferite unor companii europene in regim de leasing, pentru a putea fi folosite in flotele lor auto. Toyota doreste sa culeaga cat mai multe informatii in urma acestor teste. Spre exemplu, inginerii Toyota se intreaba daca o autonomie de 10 kilometri in modul electric este suficienta pentru o calatorie tipica in mediul urban.

Versiunea plug-in a lui Toyota Prius are o autonomie de numai 10 kilometri in modul 100% electric si poate atinge o viteza de 100 km/h fara a folosi motorul cu combustie interna. In ciuda acestor capacitati, versiunea ce va fi supusa testelor este cu 40% mai economica decat versiunea standard a modelelor Prius.

In cazul unei calatorii tipice de 25 de kiloemtri, Toyota estimeaza ca noua versiune Prius este cu 60% mai economica decat modelul actual.

Dupa ce Toyota va incheia testele asupra versiunii plug-in a modelului Prius, datele culese vor fi analizate si japonezii vor evalua potentialul acestei versiuni. Pentru moment, Toyota nu doreste sa produca hibridul plug-in in serie.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru