Toyota vrea 18 masini "verzi" pentru Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.05.2008
Toyota a anuntat ca va dezvolta 18 noi modele si versiuni revizuite care vor emite sub 140 de g/km.

Esential

149 g/km este media de emisii a flotei europene Toyota.

Recunoscuti pe plan mondial pentru pionieratul in gama vehiculelor hibride, japonezii de la Toyota vor sa isi consolideze pozitia pe acest segment si anunta noi modele ecologice.

Constructorul asiatic a declarat recent ca va dezvolta 18 noi modele si versiuni revizuite cu emisii scazute pentru a putea face fata noilor reglementari internationale si pentru a nu-si mai forta clientii sa plateasca taxe de poluare foarte mari.

Aceasta masura este menita sa scada si media totala de poluare a flotei constructorului japonez. Media emisiilor CO2 inregistrata de divizia europeana Toyota in anul 2007 a fost calculata la 149 de g/km. Targetul principal este de fapt extinderea proportiei de modele care emit sub 140 de g/km. Anul trecut japonezii au inregistrat o scadere a vanzarilor cu 30% pe segmentul european de masini care emit sub aceasta valoare. 

Japonezii vor reusi astfel sa se alinieze noilor reglementari impuse de Uniunea Europeana pentru 2012, care prevad scaderea mediei emisiilor in cadrul flotelor constructorilor pana la 130 g/km.

Producatorii care nu se vor conforma acestor norme pana in 2016 vor fi amendati cu 95 de euro pentru fiecare gram care depaseste limita maxima admisa.

Toyota a declarat ca nu stie ce proportie din costurile necesare imbunatatirii filtrelor de emisii vor fi resimtite de clienti, dar a recunoscut ca publicul va fi afectat de aceste modificari.

Noile masuri privind normele de poluare, combinate cu regulile de siguranta anticipate a fi adoptate saptamana viitoare, vor face din masinile europene un exemplu de tehnologie moderna, demn de urmat.

via | MotorAuthority

Taguri: Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru