Transmisie automata pentru Citroen Nemo

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 12.05.2008
Francezii de la Citroen au introdus pe lista de optiuni a micului utilitar Nemo si o transmisie automata.

Esential

4.5 litri/100 km este consumul dat pentru Citroen Nemo cu transmisie automata.
119 h/km este nivelul emisiilor CO2 dat noua varianta a lui Citroen Nemo.

Nemo, proaspatul intrat in gama de vehicule utilitare a marcii Citroen, are mai nou in lista de dotari si o transmisie automata cu cinci rapoarte cu posibilitatea de a fi comandata manual. Producatorul francez introduce cutia de viteze SensoDrive, utilizata initial pe Citroen C3, cu scopul de diminua efortul conducatorilor auto in traficul urban prin eliminarea unei comenzi.

Citroen Nemo va beneficia de noua transmisie in nivelul de echipare Club si va fi legata la motorizarea HDI de 70 CP si 160 Nm, rezultand un consum de 4.5 litri/100 km si emisii CO2 de 119 g/km. Costul noii echipari fata de varianta cu transmisie manuala va fi mai mare cu aproximativ 500 de euro.

Via | LeBlogAuto

Taguri: Citroen, Nemo

Comentarii (1)

  • Un priceput
    Automata
    Cutia SensoDrive nu este o cutie automata. Este o cutie pilotata de calculator, iar structura este ei interna este identica cu o cutie manuala. Totusi este de remarcat ca lipsa ambreiajului comandat de picior este un mare plus de confort, mai ales in traficul aglomerat si stagnant din orase. Iar schimbarile de viteze realizandu-se chiar la momentul potrivit, asigura un consum mai redus de combustibil. Mai este insa de remarcat ca o cutie pilotata este mai lenta decat una automata. Asa ca nu puteti trece drept Sebastian Loeb cu o asemenea cutie. Cel mult drept Maica Tereza.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru