Transplant italian: platforma lui Alfa Romeo Giulia va ajunge și pe modele americane pure ca Dodge Charger și Challenger

de Bogdan Mirică
Marti, 08.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat va exploata la maxim baia de mulțime de are s-a bucurat Alfa Romeo Giulia. Italienii intenționează să folosească platforma sedanului premium și pentru modelele Dodge Charger și Challenger.

După ce au beneficiat de o mulțime de beneficii pe piața din Statele Unite și s-au bucurat alături de Chrysler de profitul companiilor americane, italienii de la Fiat vor să le întoarcă favorul colegilor din alianță. Mai exact, Fiat va face o manevră tot mai des întâlnită în industria auto: va folosi componente comune pentru modele ale diferitelor branduri.

Din fericire, se despre arhitectura actualului Alfa Romeo Giulia, care, după cum știm, este construit pe o platformă complet nouă, cu propulsie spate și posibilitatea instalării unui sistem de tracțiune integrală. Scheletul lui Giulia ar urma să fie folosit și de către două modele americane foarte importante pentru conglomeratul Chrysler.

Este vorba despre noile generații ale lui Dodge Charger și Challenger, programate să ajungă pe piață în anul 2021. Asta înseamnă că modele pur americane vor dobândi un aer ușor europenizat, urmând să trădeze similarități la nivelul elementelor din interior și nu numai.

Esential 2021 este anul în care Dodge Charger și Challenger vor primi platforma lui Alfa Romeo Giulia.
Pentru că vorbim de o arhitectură cu o rigiditatea structurală mare, construită din elemente ușoare, Dodge s-ar putea gândi și la o decapotabilă, capabilă să renască numele Barracuda, folosit cu mult timp în urmă de constructorul american.

Până la noile generații însă, Dodge va opera o serie de modificări estetice pe actualul Challenger, întrucât acesta este lansat pe piață tocmai în 2008, iar ciclul său de viață a fost depășit cu mult. 

via themotorreport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru