Tranzatia PSA - Opel a primit undă verde de la Uniunea Europeana: Grupul Peugeot-Citroen devine al doilea constructor din Europa

de Daniel Popescu
Joi, 06.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comisia Europeană a aprobat tranzacția prin care Grupul PSA Peugeot-Citroen vrea să cumpere Opel, iar noul grup format va deveni al doilea constructor european după volumul de vânzări.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat la începutul lunii martie că a ajuns la un acord cu General Motors pentru a cumpăra Opel, însă tranzacția avea nevoie și de acordul Uniunii Europene.

La capătul unei analize care a avut loc în ultimele luni, Comisia Europeană a aprobat tranzacția fără niciun fel de condiții, chiar dacă noul grup format va fi pe locul al doilea în Europa la vânzări.

"Tranzacția nu trezește nicio îngrijorare din punct de vedere al concurenței. Investigația Comisiei a arătat că entitatea va avea parte în continuare de o concurență puternică din partea unor constructori precum Renault, Volkswagen, Daimler, Ford, Fiat și diverși competitori din Asia", precizează Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

La nivel global, Grupul PSA a vândut anul trecut 3.5 milioane de mașini, în timp ce Opel a comercializat un milion de unități. Achiziționarea Opel va permite grupului francez să-și consolideze poziția de piață și să "crească în mod profitabil la nivel global", potrivit oficialilor PSA.

Pe de altă parte, PSA vrea să cumpere împreună cu banca franceză BNP și operațiunile financiare din Europa ale celor de la General Motors, însă această tranzacție urmează să fie analizată de Comisia Europeană în a doua parte a acestui an.

Via PSA, Autocar

Comentarii (1)

  • As fi curios sa stiu ce procent din Grupul PSA este detinut de chinezi.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru