Traseul Lisabona - Dakar nu va fi schimbat

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 03.01.2008
In ciuda tensiunilor militare din zona, Raliul Dakar 2008 nu-si va schimba traseul stabilit de organizatori.

Oficialii primei competitii de marca din 2008, Raliul Dakar 2008, au declarat ca intrecerea isi va urma ruta planificata de catre organizatori. Principala problema luata in discutie era legata de recentele atacuri teroriste petrecute in regiune, unul dintre ele fiind revendicat de catre Al-Qaeda.

Un mesaj audio inca neautentificat a fost difuzat de postul TV Al-Arabiya, in care se arata ca aripa nord-africana a aceste grupari teroriste a ucis patru soldati in partea de nord a Mauritaniei. Recentele atacuri au nascut temerile conform carora militantii avand legaturi cu Al-Qaeda, care au intreprins atentate in Algeria si Maroc, ar putea sa-si extinda aria de operatiuni in Mauritania, Mali si Senegal, acolo unde Raliul Dakar va ajunge la final pe 20 ianuarie.

Seful de securitate din Dakar 2008, Roger Kalmanovitz, a avut intrevederi cu reprezentantii armatei, politiei si guvernului din aceste state, afirmand ca raliul poate sa-si urmeze ruta conform planului. "Suntem multumiti, iar raliul poate sa ia startul de la Lisabona pe 5 ianuarie si sa ajunga pe pamantul mauritan pe 11 ianuarie", a declarat oficialul francez.

La editia de anul trecut, organizatorii competitiei au anulat doua probe dupa ce serviciile franceze de informatii au avertizat organizatorii ca participantii risca sa fie rapiti ori sa cada in ambuscadele organizate de rebelii algerieni in timp ce traserseaza statul Mali.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru