Tratament de întinerire: Renault Clio RS facelift se prezintă

de Bogdan Mirică
Miercuri, 06.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a decis să aplice modificările estetice aduse lui Clio și versiunii de performanță: Clio RS. Așa se face că avem un look frontal nou și chiar o evacuare nouă pe vârful de gamă Clio RS Trophy.

Tratamentul de întinerire la care a fost supus actualul Clio cu ocazia faceliftului de jumătatea carierei pare să se aplice și celorlalte versiuni. Cel mai recent nume intrat pe lista esteticienilor francezi este Renault Clio RS, derivatul de performanță al subcompactei din Hexagon.

Revizuirile estetice vizează atât versiunea standard, cât și varianta superioară de putere, Renault Clio RS Trophy. Privind de afară, noul Clio RS pare ușor mai lat decât versiunea prefacelift. Asta pentru că spoilerul frontal a devenit acum ceva mai lat. În plus, el a fost decorat cu prize de aer mai mari și ornamente noi. Nu lipsesc modelele noi de jante, deflectorul posterior, stopurile cu LED și semnătura luminoasă sub forma literei C, devenită deja marcă înregistrată pentru noile modele ale constructorului francez.

Partea frontală adoptă însă o semnătură luminoasă diferită, sub forma unui steag cu pătrățele, fluturat la finalul oricărei competiții pe circuit. Designul interior al blocurilor optice frontale a primit acum mai multe lumini pătrate, ca de altfel și proiectoarele de ceață. Împreună sugerează motivul unui steag cu pătrățele și primesc numele RS Vision, fiind echipate cu lumini LED.

Logo-ul RS nu putea lipsi și este presărat la nivelul întregii caroserii, inclusiv pe grila frontală.

Esential 220 de cai putere oferă cel mai puternic Clio RS, adică versiunea Trophy.
6.6 secunde sunt necesare pentru ca un Clio RS Trophy să ajungă la 100 de km/h.
Noul Renault Clio RS este disponibil cu un motor turbo de 1.6 litri pe benzină, disponibil cu două versiuni de putere: 200 și 220 de cai putere. Din păcate pentru puriști, transmisia rămâne exclusiv automată, cu o cutie EDC cu dublu ambreiaj și șase trepte.

De asemenea, Clio RS păstrează cele trei tipuri distincte de șasiu pe care le știm deja: Sport (disponibil cu jante de 17 și 18 inch și pretabil la utilizare zilnică), Cup (disponibil cu jante de 18 inch și gata să ajungă pe circuit) și Trophy (disponibil tot cu jante de 18 inch, dar cu 220 de cai putere și o suspensie coborâtă).

Versiunea de top Clio RS Trophy poate fi echipată acum și cu un sistem de evacuare distinct, oferit opțional de specialiștii de la Akrapovic. Hot hatch-ul este cel mai rapid din segment, reușind să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 6.6 secunde și să atingă o viteză maximă de 235 de km/h.

Renault Clio primește pachetul GT Line

Urmareste Automarket
Odată cu introducerea noului Clio RS facelift, Renault le oferă posibilitatea de a deține o mașină cu look sportiv și celor care au ales versiunile standard ale subcompactei.
Francezii introduc pachetul GT Line, echipat cu decorațiuni Dark Metal la nivelul spoilerului, jante de 16 sau 17 inch special create, un spoiler posterior cu același finisaj Dark Metal și o evacuare nouă cu terminație cromată.

Comentarii (2)

  • Copy golf
    0 9
  • Copy prost
    0 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru