Tripleta ecologică: Kia Niro va primi în 2018 o versiune electrică bazată pe Hyundai Ioniq

de Daniel Popescu
Joi, 16.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Niro va primi anul viitor o versiune electrică cu ajutorul căreia va avea o gamă de 3 versiuni ecologice, după modelul implementat de partenerii de la Hyundai cu modelul Ioniq.

Grupul coreean Hyundai-Kia a anunțat încă de anul trecut că intenționează să lanseze 26 de modele "verzi" până în anul 2020. Hyundai a ieșit deja în evidență prin lansarea modelului Ioniq, care a devenit prima mașină de serie din lume disponibilă în toate versiunile ecologice: hibrid fără încărcare la priză, plug-in hybrid și electric.

Așa cum era de așteptat, această strategie va fi implementată în viitorul apropiat și de partenerii de la Kia. Diferența principală va fi că producătorul sud-coreean nu va lansa un model complet nou, ci va miza pe actualul Niro.

Urmareste Automarket
Disponibil deja în versiuni hibrid și plug-in hybrid, Niro va primi anul viitor și o versiune electrică, informație confirmată de Michael Cole, COO-ul pentru Europa al Kia, pentru o publicație olandeză.
În plus, oficialul a confirmat că versiunea electrică a lui Niro va beneficia inclusiv de platforma hardware a lui Ioniq Electric, adică de motorul de 88 kW care generează echivalentul a 118 cai putere și un cuplu de 291 Nm.

Evident, autonomia oficială ar putea diferi în cazul lui Niro electric, însă în cazul lui Ioniq știm că bateria de 28 kWh este suficientă pentru 280 de kilometri măsurați conform standardului european NEDC. Totuși, trebuie amintit că Hyundai va lansa anul viitor o baterie de capacitate mai mare pentru modelele sale electrice cu care anticipează o autonomie NEDC de circa 322 de kilometri. Cel mai probabil, noua baterie va fi implementată și pe Kia Niro electric.

Via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru