Tuatara, modelul care va încerca să-i fure coroana lui Veyron Super Sport

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.07.2011
Shelby Supercars a anunţat numele viitorului său supercar, capabil să atingă 442 de km/h, mai mult decât Veyron Super Sport. Modelul a fost numit Tuatara.

Esential

442 de km/h ar putea fi viteza maximă a viitorului Tuatara.
1350 de cai putere ar putea avea viitorul Tuatara.

După ce a încercat şi a reuşit, pentru scurt timp, să spulbere recordul de viteză stabilit de versiunea standard a lui Bugatti Veyron, Shelby Supercars s-a retras pentru câteva luni din scenă, promiţând o revenire în forţă. Se pare că americanii de la SSC sunt pe punctul de a se întoarce şi de a smulge coroana lui Veyron Super Sport, cea mai rapidă maşină de serie din lume.

Într-un comunicat oficial emis astăzi, Shelby Supercars anunţă numele supercarului ce îl va înlocui pe deja cunoscutul Ultimate Aero II. Americanii au decis să asocieze designul futurist, gândit de tânărul Jason Castriota, cu numele Tuatara, denumirea unei specii de şopârle din Noua Zeelandă, descendentă a dinozaurilor.

Jerod Shelby, fondatorul şi preşedintele executiv al constructorului din Washington, a declarat: "Specificaţiile de design pentru noul Ultimate Aero au fost extreme. Am ştiut astfel de la bun început că numele este o piesă importantă a puzzle-ului. Deşi Tuatara este o creatură unică, o anumită trăsătură ne-a făcut să ne gândim imediat la SSC.

Tuatara deţine ADN-ul cu cea mai rapidă evoluţie din lume, asemeni supercarului pe care noi ne pregătim să îl aducem pe lume."

Până în prezent, primele informaţii anunţă un motor V8 de 6.6 litri sub capota lui Tuatara, capabil să producă 1350 de cai putere. Sprintul de la 0 la 100 de km/h se va face în 2.8 secunde, iar viteza maximă se va opri la incredibila valoare de 442 km/h, suficient pentru a depăşi recordul deţinut în prezent de Bugatti Veyron Super Sport.

via | egm

Comentarii (15)

  • pacpac
    aaa
    frumos design da nu cred va excela la capitolul fiabilitate precum o face bugatti
    12 9
  • pacpac
    pacpac
    ca va"
    4 5
  • ?
    fata paraca aduce a enzo ,in rest mai frumos ca purcelusul
    7 3
  • bugatti
    va veni cu ultimate supersport cu 1500cp si o sa urce mai sus...sa nu uitam cat potential are w16-ele lui veyron.daca dintr un v8 de 6.6 poti scoate 1350cp atunci din motorul lui veyron...
    12 1
  • Sunt sigur ca Tuatara va spulbera recordul de viteza detinut de Veyron.
    SSC are potential.
    5 6
  • Florin
    :D
    mult mai frumoasa decat Veyron in orice caz
    4 9
  • Tuatara vs Veyron
    Chiar daca initial vor reusi sa detroneze veyronul , sa nu uitam ca acesta are o varsta, si cu siguranta inginerii din grupul VAG vor face tot ce e posibil sa dezvolte modelul, respectiv motorul, pentru ai creste puterea. Nu isi permit sa piarda locul 1, e o chestiune de imagine.
    Oricum la capitolul design nu pot spune decat : Jos palaria!
    5 2
  • Sexy :)
    1 1
  • Arata mai bine ca Bugatti.
    Daca ar avea si interior luxos si confortabil ca Bugatti, ar fi perfect.
    Ma uit la Bugatti la farui si parca aduc a Audi A6 mai vechi...
    Asta e deosebit de la cap la coada.
    7 3
  • marius
    Sa nu uitam ca primul model SSC Ultimate Aero l-a detronat pe Veyron si a mentinut recordul de viteza cativa ani.
    Sunt sigur ca si Tuatara il va detrona pe Veyron ss fara probleme.
    Si inca ceva,modelul american arata mai bine decat VAGauna aia de Veyron.
    3 3
  • Tuatara
    E ultimul venit,deci e normal sa se prezinte cu performate mai bune decat Veyron care a aparut in 2005.Cei de la SS se vor bucura putin de locul nr. 1,dupa care va sosi urmasul lui Veyron,deci lupta e ca si castigata!
    1 2
  • obelix906090
    deci...
    Mai tine careva minte ce a spus James May la Top Gear cand spunea ca Veyron nu e cea mai rapida? A spus ...germanii nu sunt fericiti. Si eu cred ca asa se va intampla si acum...vin astia si ridica linia la 442,iar apoi se inchid nemtii in laboratoare si fac una sa "zboare" cu 452. si tot asa....dar pt ca nemtii au fost primi care au ridicat stafeta asta....jos palaria din partea mea. App de cum arata masina aia....ce e aia? daca nu avea roti spunei ca e o placa de surf. Oricum....totul e doar o parere personala si nu cred ca ar trebui sa primesc injurii ca favorizez pe cineva sau ca nu am gusturi in ceea ce priveste designul
    4 1
  • AndreiRN
    Let the games begin
    Bugatti e fiabil?
    La asa masini nici nu se vb de fiabilitate.
    A trecut vre-un exemplar de .... 200.000 km?
    Oricum din competitia asta se vor naste technologii noi.
    2 1
  • TUATARA FASHION STORE
    se pare ca numele tuatara e luat deja ...
    0 0
  • nimeni
    dupa mine e hypercar
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru