Tuning extrem pentru un Volkswagen T1: motor de Porsche 911 de 530 CP

de Sebastian Toma
Joi, 14.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fred Bernhard, un carosier din Elveţia, a restaurat în şase ani propriul său Volkswagen T1. Rezultatul este echipat cu un motor twin-turbo provenit de la un Porsche 911 şi a fost prezentat la Worthersee.

Volkswagen T1, prima generaţie a modelului Transporter, este un model care a născut şi va naşte în continuare pasiuni în întreaga lume. Elveţianul Fred Bernhard este unul dintre oameni atinşi de farmecul Bus-ului, carosierul şi-a petrecut timpul liber din ultimii şase ani din viaţă pentru restaurarea unui T1 din 1962. Creaţia sa a fost prezentată la Worthersee, un mic oraş din Austria unde se adună în fiecare an pasionaţii Volkswagen. Rezultatul este descris de proprietar drept o provocare profesională şi o căutare a limitelor posibilităţilor de modificare ale Bus-ului de la Volkswagen.

Opera lui Bernhard se numeşte T1 Race Taxi şi a fost prezentată în faţa publicului de la GTI Meeting Worthersee. Modelul are o caroserie restaurată complet, echipată cu numeroase elemente din fibră de carbon şi se bucură de jante BBS de 18 inch. T1 Race Taxi cântăreşte doar 1.500 de kilograme datorită elementelor din fibră de carbon. Modelul se bucură de un motor de Porsche 991 din generaţia 993, ultima din cele răcite cu aer, care a fost echipat cu două turbosuflante pentru a asigura 530 CP şi 757 Nm.

Proprietarul a luat transmisia, direcţia şi sistemul de frânare tot din gama Porsche, dar de la un 911 GT3 de generaţie 996, respectiv de la un 993.

Fred Bernhard şi T1 Race Taxi, creaţia sa.

Urmareste Automarket
Primul Volkswagen Transporter a fost construit în urmă cu 65 de ani. El era bazat pe o platformă tehnică inspirată din cea a lui Beetle şi a fost proiectat în 1947 în urma unei schiţe desenată de un dealer Volkswagen din Olanda. Iniţial, modelul era construit alături de Beetle în fabrica din Wolfsburg, dar cererea ridicată pentru Transporter i-a făcut pe cei de la Volkswagen să-i construiască o uzină separată la şase ani de la debutul vehiculului utilitar în gama lor.
Până în prezent, Volkswagen a vândut peste 11 milioane de unităţi Transporter şi tocmai a prezentat cea de-a şasea generaţie a modelului.

Via Carscoops

Comentarii (2)

  • mai multe poze si detalii: http://www.speedhunters.com/2013/05/race-taxi-the-porsche-bi-turbo-bus/
    6 1
  • Pai da...
    Nici-un tunning extrem, este arta curata, implicare si devotament.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru