Tuning revoluţionar la Cluj. O firmă a dat lovitura cu pachete care reduc puterea motorului: "Unde ne grăbim atât?"

de Sebastian Toma
Miercuri, 01.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
LENTuning, o companie din Cluj specializată în modificarea automobilelor, a dat lovitura pe piaţa locală printr-un pachet de tuning care reduce puterea motorului şi scade performanţele.

NOTĂ: Acest articol reprezintă o păcăleală de 1 aprilie. Orice asemănare cu realitate este pur întâmplătoare.

LENTuning, un tuner din inima ardealului, a dat lovitura pe piaţa din Cluj şi în judeţele învecinate printr-un pachet de tuning nemaiîntâlnit în industrie. Acesta limitează dramatic performanţele maşinilor, reducând atât puterea motorului şi cuplul din dotare, cât şi viteza maximă, în timp ce acceleraţia 0-100 km/h devine imposibilă. Oficialii companiei explică decizia introducerii acestui serviciu printr-o realitate simplă a vieţii de zi cu zi în Ardeal: "Lucrurile nu merg în viteză pe aici, nu văd la ce ne trebuie atâta grabă, n-are nimeni nevoie de 150 de cai", explică Dorian Maiuşurel, preşedintele companiei LENTuning.

Modificarea maşinii prin această procedură costă echivalentul în lei a 200 de euro şi este neintruzivă, ceea ce înseamnă că nu este afectată în niciun fel garanţia şi nu există riscul avarierii unor componente.

În urma modificărilor, puterea motorului poate fi redusă cu până la 80%, în timp ce viteza maximă este şi ea limitată drastic. În cazul în care şoferul se va grăbi, totuşi, cu maşina lui modificată, computerul de bord va prezenta un mesaj pe afişajul său, sincronizat cu o alertă sonoră, prin care şoferul este întrebat de ce se grăbeşte atât de tare. Indiferent de motiv şi de răspuns, maşina va încetini cu cel puţin 10 km/h dacă acceleraţia era apăsată la podea şi impulsul de accelerare va fi blocat până când şoferul ia piciorul de pe această pedală.

Aceasta este broasca ţestoastă botezată ”Speedy”, animalul de companie al atelierului LENTuning.

Urmareste Automarket
Cei de la LENTuning oferă şi pachete de design pentru clienţii lor, acestea permiţând un nivel superior de personalizare pentru aceste modele.
Vorbim doar despre un set de stickere, cu modele populare din zona geografică respectivă, precum şi de mici artificii precum mascota atelierului, melcul fain, care este oferit şi în variantă de pluş, pentru capacul hayonului.

Comentarii (4)

  • Barz-Tuning
    doar asa se poate de la Cluj !

    Bravo A.M. !
    2 2
  • Suleyman Cunoscatorul
    Nu credeam sa zic asta, dar voi mi-ati dat o idee care o sa o dezvolt pe viitor ! :))

    Si fix numele asta o sa il aibe firma. :)
    5 0
  • scamel
    acela este un carburator holley ? din alta lume? si din alte vremuri?
    3 0
  • petrush
    Da, din lumea noua.Si din vremuri vechi!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru