Twitter si Facebook, periculoase pentru soferi

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.04.2009
Tentatia soferilor de a sta in legatura permanenta cu prietenii prin intermediul retelelor de socializare online reprezinta un pericol real in trafic.

Cresterea popularitatii retelelor sociale si ale aplicatiilor de telefonie care stabilesc un contact indirect intre utilizatorii de internet distrag atentia soferilor de la volan si sosea. Aceasta este concluzia unui studiu britanic care sustina ca retelele de tip Facebook sau Twitter sunt adevarate amenintari la siguranta utilizatorilor lor care au permis si conduc in acelasi timp in care isi updateaza profilul sau scriu insemnari.

Conform cercetarii, aproape unul din 10 soferi utilizeaza telefonul mobil in timp ce conduc pentru a raamne in legatura cu diversele retele sociale din care fac parte. Studiul compilat de Esure Car Insurance arata ca utilizatorii Twitter sunt cei mai expusi unor accidente, unele insemnari de pe a doua retea de socializare ca numar de utilizatori la nivel mondial aratand soferi care incalca flagrant regulile de siguranta in trafic.

Iata cateva exemple de insemnari ale utilizatorilor Twitter din ultima saptamana:

"Driving with my knees and peeling an orange...

probably not the safest thing to be doing"
"Driving School bus"
"Irresponsible twitter driving... woo!"
"Driving up to Newcastle while we tweet"
"Driving home in the rain... almost crashed"
"Trying my best to stay awake while driving"
"Awake, hungover and driving"
"Is it wise to use Twitter while driving? Probably not"
"Intoxicated driving. let's hope this works out"
"Twittering and driving..."

Cercetarea britanica arata ca, desi 92% dintre soferi stiu ca e ilegal sa utilizezi telefonul mobil in timp ce conduci, 45% dintre acestia recunosc ca au incalcat cel putin o data legea vorbind, trimitand SMS-uri sau accesand retelele de socializare online. In plus, desi jumatate dintre cei chestionati spun ca e foarte periculos sa utilizezi telefonul la volan, 37% sustin ca sunetele mobilului sunt imposibil de ignorat. Doar 19 procente dintre soferii britanici isi inchid complet telefoanele si celelalte gadget-uri care asigura accesul online in timpul condusului.

"Pe masura ce tehnologia avanseaza iar aplicatiile mobile sunt la dispozitia tuturor, soferii sunt din ce in ce mai distrasi la volan.

Acestia sunt ocupati tinandu-i la curent pe apropiati cu traseul pe care il urmeaza sau cu activitatile lor de la volan. Sfatul nostru este ca soferii sa elimine tenatitiile de acest tip inchizand complet telefoanele si celelalte dispozitive de acest tip atunci cand conduc", sustin conducatorii studiului britanic.

via | Newspress (inreg)

Comentarii (1)

  • Surprizaaaaa!!!
    Si ceasu de la mana e periculos pentru soferi. Si aici nu exagerez de dragu polemicii.
    Ce dracu? Asta e stire?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru