Uber elimină unul dintre avantajele față de serviciile de taximetrie: șoferii vor putea cere bacșiș prin aplicație

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 21.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Serviciul de transport Uber va lansa o opțiune în aplicație prin care va permite călătorilor să ofere bacșiș șoferilor în cel mult 30 de zile de la efectuarea cursei.

Serviciul de transport Uber, care este disponibil și în România în București și Cluj-Napoca, și-a promovat puternic serviciile inclusiv prin absența bacșișului de la finalul cursei, necesar la orice călătorie obișnuită cu taxiul.

Iată însă că, la capătul unei perioade în care a întâmpinat numeroase probleme cu șoferii parteneri, Uber a anunțat că lansează în cadrul aplicației o opțiune prin care călătorul va putea să ofere bacșiș. Compania oferă și câteva valori predefinite (1, 3 sau 5 dolari), însă călătorul poate alege orice altă sumă și o poate oferi șoferului în cel mult 30 de zile de la efectuarea călătoriei.

Pentru început, opțiunea este disponibilă doar pentru călătoriile efectuate în statele americane Seattle, Minneapolis și Houston, însă va fi activă pe tot teritoriul Statelor Unite până la sfârșitul lunii iulie, înainte de a fi implementată la nivel internațional.

Oficialii Uber susțin că posibilitatea de a oferi bacșiș șoferilor face parte dintr-o campanie numită sugestiv "180 de zile de schimbare", prin care Uber vrea să-și refacă imaginea în fața șoferilor partenerilor după numeroasele scandaluri în care a fost implicată compania.

De altfel, CEO-ul Travis Kalanick a anunțat că demisionează din funcție la cererea acționarilor tocmai pentru a accelera valul de schimbări care urmează.

Via The Verge

Comentarii (6)

  • @Daniel Popescu

    Titlul ofera informatii contrare fata de textul articolului. In titlu se mentioneaza ca soferii vor putea cere, iar in articol ca utilizatorii vor putea oferi, pe baza unei optiuni oferite de aplicatie.

    In plus. nu vad cum ar putea rezolva aceasta optiune animozitatile dintre soferii Uber si taximetristi, dat fiind faptul ca unul dintre motivele pentru care oamenii aleg Uber este acela ca nu trebuie sa dea ciubuc.
    11 0
  • Eh, asa se intampla cand articolele nu sunt recitite de o a doua persoana. Apar informatii contrare, detalii gresite si asa mai departe.
    3 0
  • Baccis necesar la orice calatorie obisnuita cu taxiul ? Cred ca glumesti...

    Baccis merita cineva ce face ceva extra, venit din partea lui. Si nici atunci ! Cand masina scartaie din toate incheieturile, miroase cum miroase, te cara ca pe un sac de cartofi, manele la purtator, pasta de dinti necumparata de ani de zile, nu coboara sa iti deschida portbagajul si mai puteti enumera si altele...s-o creada ei baccis ! Am renuntat sa dau baccis la taxiuri. Eu platesc un serviciu la care am acceptat deja tariful, atunci cand m-am urcat in taxi ! Si eu muncesc, dar nimeni nu ma recompenseaza extra pentru ca fac treaba pentru care sunt platit prin contract sa o fac !
    1 0
  • @iulohir

    Ai dreptate. Dar ce te faci cand iesi seara de la concert, mijloacele de transport in comun nu mai circula si vezi 20 de taxiuri parcate dar niciunul nu merge in directia in care ai vrea tu sa ajungi. Iti spun eu... Intrebi in loc de "mergeti pana in cutare loc", "cat ma costa pana in cutare loc" sau apelezi la UBER. Am patit chestia asta (culmea!!!!), imediat dupa ce am postat un comentariu pro taximetrie autorizata si anti unber.
    0 0
  • @iulohir

    Sau, alt exemplu .... Ce se intampla cand stai in afara orasului, faci comanda la taxi, ala iti spune ca vine 12 minute, adica de departe iar tu ii platesti strict aparatul. Iti spun eu ce se intampla. Nu va mai veni nicun taxi la adresa aia niciodata. E bine sa ai principii dar in realitate ele sunt destul de putin aplicabile.
    0 0
  • andrei
    „opțiunea este disponibilă doar pentru călătoriile efectuate în statele americane Seattle, Minneapolis și Houston” E vorba, de fapt, despre orașe. Nu state. Apoi, Uber parcă mai e și prin Brașov și TImișoara. Alte „state” de pe la noi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru