Uber suspendă testele cu mașini autonome în urma unui accident în care nu a avut nicio vină: un șofer nu a acordat prioritate

de Daniel Popescu
Luni, 27.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a suspendat testele cu mașini autonome Volvo în Statele Unite, în urma unui accident în care nu a avut nicio vină: un șofer nu a acordat prioritate unei mașini autonome.

În toamna anului trecut, serviciul de transport de persoane Uber a început un amplu test cu mașini autonome în mai multe orașe americane.

După ce a utilizat câteva unități Ford Fusion, compania americană a încheiat un parteneriat cu Volvo care a fost extins și în San Francisco, înainte de a fi oprit de autorități după ce un Volvo XC90 care rula cu șofer la volan a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Uber are acum o nouă problemă, ca urmare a unui accident petrecut pe drumurile publice din Arizona. Un șofer care ieșea de pe o stradă laterală nu a acordat prioritate mașinii Uber care se conducea singură, iar în urma acroșajului Volvo XC90 s-a răsturnat pe o parte. "Șoferul unui al doilea vehicul nu a acordat prioritate. Cele două mașini s-au acroșat, iar mașina autonomă s-a răsturnat pe o parte", a explicat purtătoarea de cuvânt a departamentului de poliție din zonă.

În mașina autonomă se aflau și doi șoferi, însă aceștia nu au avut timp să reacționeze în momentul producerii accidentului.

Câteva imagini cu urmările accidentului au fost publicate pe rețeaua de socializare Twitter:

Chiar dacă mașina autonomă nu a avut nicio vină în producerea accidentului, Uber a decis să suspende programul de teste de pe tot teritoriul Statelor Unite până la finalizarea investigațiilor. "Continuăm să analizăm acest incident", sunt singurele declarații oficiale făcute de Uber pe marginea subiectului.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru