Uber va intra în Cluj, Timişoara şi Iaşi în 2016, însă a devenit mai scump decât taxiul

de Daniel Popescu
Sambata, 19.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber intenţionează să intre pe pieţele din Cluj, Timişoara sau Iaşi în 2016, însă a scumpit recent tarifele şi a devenit astfel un serviciu mai scump decât taxiurile tradiţionale.

Esential 2016 este anul in care Uber va intra in cel putin inca un oras din Romania
1.65 lei/km este cel mai mic tarif practicat de Uber in Romania
Uber se apropie de aniversarea primului an pe piaţa din România şi începe să dezvăluie planurile pentru 2016, care vizează în primul rând o extindere a operaţiunilor. Serviciul care permite transportul persoanelor în regim de taxi intenţionează să se lanseze în cel puţin încă un oraş în prima parte a anului viitor.

"Vom lansa noi oraşe, pe lista noastră fiind Clujul, Timişoara şi Iaşiul, cel puţin una din locaţii urmând să fie inaugurată la începutul anului 2016", a precizat Nicoleta Schroeder, manager general Uber România, pentru publicaţia Wall Street.

În prezent, Uber are în Bucureşti 40.000 de utilizatori, ceea ce face din Capitală oraşul cu cea mai mare creştere din Europa Centrală şi de Est.

Principalele avantaje Uber comparativ cu taxiurile traiditionale sunt maşinile mai curate şi şoferii mai civilizaţi.

Totuşi, în luna decembrie, Uber a efectuat prima creştere de preţuri de la intrarea pe piaţă, astfel că tarifele pentru serviciul de bază UberX au devenit mai mari decât cele pentru taxiuri: 1.65 lei/km. Într-o piaţă în care preţul este un criteriu esenţial de selecţie, noua creştere de preţuri ar putea determina unii utilizatori să revină la folosirea taxiurilor.

Creşterea tarifelor a fost determinată de obligativitatea ca şoferii să încaseze veniturile pe PFA, ceea ce presupune plata unor taxe mai mari la stat.

Via Wall Street

Comentarii (7)

  • aurelian
    OFERTA DEOSEBITA=Ce puteti pierde?=NIMIC (doar un email pe care mi-l trimiteti).Ce puteti castiga..la inceput intre 100-300 EURO stand comod acasa in fata calculatorului 1-3 h..,apoi mult mai mult decat puteti visa - depinde de CUM veti *munci*. Vi se asigura un *training* special motivational care va creste calitatea dv. profesionala si umana. Sigur este ceva deosebit pt dv. .. *Trenul* VIETII dv se apropie de *gara*dv..nu-l pierdeti.., nu se va mai intoarce...,*daca crezi ca poti sau NU poti se intampla* Relatii la email: ganditorul.20000@yahoo.com
    0 54
  • tot eu romanul
    Sa nu va preocupati de uber asa se introduce pe piata transportuluiI ... si dupa ce isi procura autorizatiile ieftinesc preturile la jumatate de cit taxiurile ... asta nu este o mare problema .. Adevarata problema este ca va scoate din Romania 25% din bani care se ruleaza...si uite asa deveniti sclavi pe zi ce trece fara sa va dati seama unde va sint bani ....Asta este o companie care nu investeste un leu in Romania doar scoate totul afara ...Daca ministrul transporturilor le da voie sa opereze in romania semnifica ca pe undeva este o coruptie
    9 8
  • Uber măcar are ”etichetă”. Pe care cred că o și respectă. Taximetriștii și firmele de taximetrie au impresia că ne fac o favoare când ne prestează servicii.
    18 3
  • @Bethurbazal

    http://www.automarket.ro/stiri/uber-in-romania-cat-costa-si-cum-se-foloseste-serviciul-care-transforma-60771.html

    ideea din spatele Uber e excelenta doar ca e administrata de o mana de profitori. Sunt dezamagit....
    7 2
  • @tot eu romanul
    Profitori sau nu, au un scop precis: eliminarea taximetristilor de prost gust.

    Folosind Uber, chiar daca dai banii americanilor (30% cat o fi), stii sigur ca o sa vina la usa ta un sofer calumea, cu o masina decenta si ingrijita foarte bine, care te duce in siguranta unde il platesti sa te duca. Degeaba esti patriot si vrei sa ramana banii la tine in tara, daca ai servicii de proasta calitate.

    Firmele noastre de taximetrie acum stau si jelesc ca pierd clienti si bani, dar practic platesc faptul ca au lasat toti amatorii si ghertoii sa conduca taxiuri.

    Nu stiu daca Uber se vrea a fi permanent sau doar un timp pe piata romaneasca, dar cat va sta aici, va imbunatatii calitatea serviciilor de taxi din ro.
    23 2
  • Vasile
    Uite ce zic unii despre Uber ;i practicile lor. http://www.autogreen.ro/auto/cealalta-fata-a-raiului-uber/
    5 1
  • :tot eu romanul": la tine miroase a peste,nu esti cumva taximetristul care vaneaza clientii creduli?
    Ce sa mai spunem de Petrom cumparat de statul austriac,le dam,petrolul gratis
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru