UE iti da bani sa-ti schimbi masina veche!

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 31.10.2008
Uniunea Europeana va demara un program de innoire a parcului auto din tarile membre.

Esential

36% dintre masinile din UE au mai mult de 8 ani.

Comisia Europeana a inaintat o propunere pentru dinamizarea vanzarilor pe piata auto din Uniunea Europeana.

Bratul executiv al Uniunii a inaintat un plan prin care sa ofere ajutor proprietarilor de automobile vechi care sunt dispusi sa-si achizitioneze modele economice din punct de vedere al consumului. Masura este gandita pentru a salva piata auto si pentru a ajuta producatorii europeni sa depaseasca criza economica.

Membrii Comisiei Europene au vehiculat suma de 40 de miliarde de euro pentru acest program. In plus, un asemenea program va incuraja in randul producatorilor dezvoltarea tehnologiilor verzi.

In tarile dezvoltate ale Uniunii Europene, circa 36% dintre automobile au peste 8 ani, iar multe dintre acestea au peste 15 ani. Planul a fost elaborat la o intalnire a Comisiei Europene cu membrii ai Parlamentului European si presedinti executivi din industria auto.

Comisarul european Gunter Verheugen a declarat ca programul va fi sponsorizat de guvernele nationale dar va putea functiona la nivel pan-european.

Via | The Telegraph

Taguri: Transit

Comentarii (11)

  • andrei
    buna ideea
    au gandit bine astia de la UE, dar oare cat va fi suma data de ei? daca va fi tot de 3000 lei , cum e acum in romania atunci nu prea vor avea succes....
    0 0
  • marius martin
    schimbare masina veche
    daca ramina 3000 lei nu prea cred ca vor face ceva prea putin omica verificare a masinii am bagat 6000 lei vechi atunci orientati-va
    0 0
  • tanti frusina
    preluarea modelului romanesc
    primul gand ar fi sa zic ca se vrea aplicarea la nivel european a unei practici deja folosite romania. dar sunt aproape sigura ca nu la noi s-a inventat aceasta subventie. asa se zicea si de taxa de inmatriculare ca doar la noi se practica, dar mai tarziu s-a aflat ca in mai multe state (de ex: portugalia) exista deja o taxa precum a noastra. cu siguranta ideea a plecat de la reprezentantii francezi de la intalnire, pentru ca sunt cei mai socialisti din toata europa.
    0 0
  • Florin
    Sa vedem
    Eu cred ca ar fi un lucru foarte bun, insa tb sa se "umble" ascendent la prima de 3000 ron...deja nu mai are deloc atractie, e mult prea putin ! Dc stam sa ne gandim nitel, nu reprezinta nici macar 10% din valoarea unei masini ce incearca sa se apropie de "decenta" ! Dc ar fi vb de 4000-5000 ron prima pt casarea masinii mai vechi de 12 ani, sunt sigur ca ar deveni ceva mai atractiv si s-ar putea face din nou volume de vanzari pe acest segment ! Asteptam si vom vedea !
    0 0
  • CRISTI 13
    4000-5000,povesti ca va fi atractiva oferta,deja sintem datori pana peste cap la banci,plus ca restul de 300 mil ce ramane din ce sa le platim?
    0 0
  • UE si banii lor
    ...mai bine ar investi in energia ecologica si ar ajuta tarile in curs de dezvoltare sa-si imbunateasca nivelul de tra, nu doar consumul. Ma enerveaza ca UE se foloseste ne noile tari membre, folosindu-le ca si piata de consum, iar tarile noi membre sunt piata de consum, nu au nici un interes sa ne ajute sa ne dezvoltam, pentru ca atunci nu am mai fi piata de consum, am fi producatori si ne-am compara de la eagal cu ei. ...
    0 0
  • mda
    Ideea este ca toate preturile masinilor sunt exprimate in euro , iar prima de casare in lei. De ce ? O prima de casare de 1000 euro ar fi mult mai stimulativa......
    0 0
  • da' chiar asa
    sa ne dea
    sa ne dea taica...ba chiar io zic sa ne faca si cadou masinile...ca facem asa: cumparam o rabla la 5 mil, o ducem la remat, si ne intoarcem acasa cu un mertzan nou nout, cadou de la guvern. ce, doar nu ar mai trebui sa si muncim ca sa avem, cel mai bine ar fi sa ne dea guvernul moca masini...case...avioane...de ce sa ne oprim la cateva mii de lei...vreo 15.000 de eur min ar fi o idee desteapta, altfel nu ne vom desparti in veci de masina care oricum sta moarta in fata blocului, ca nu mai merge de 2 ani.
    apropo, Alex, 3000 de ron cat se dau acum sunt suficient de aproape de 1000 de eur, nu crezi? si or fi masinile ofertate in eur, dar tot in lei se platesc.
    Si, intre noi fie vorba, nu cred ca trece un an in care sa nu se consume toate fondurile pt rabla.
    e mult prea putin spuneti, 3000 de ron? Asa este! Pentru o masina a carei valoare de piata este de max 1000...deh, 2000 de ron sunt bani munciti cu greu...de aia care nu primesc prime, dar platesc taxe din care se dau primele astea!
    Asa ca...hai, la munca, ca la intins mana e simplu. Ce ne-am mai lafai toti fundurile in limuzine...singura solutie e sa ne dea guvernul de toate :p
    zic si io, nu dau cu paru...
    0 0
  • deja exista
    La orice reprezentata Opel din tara, este oferta la prima de casare, de 3000 E..dar normal, trebuie sa-ti iei un opel. Si cred ca va mai dura pana atunci cand toti dealerii vor mari prima de casare.
    0 0
  • pe bune?
    si eu si care-i problema?
    ptr. domnul"sa ne dea"...skuze ka-tzi zic pardon de expresie da domnii parlamentari au voie sa-szi puna fundurile in limuzine,dar poporul care munceste ptr. ei pe-un salar de ca...t,ca s-o duca ei parlamentarii bine,nici macar de-un 100 eur sa-szi shimbe rabla n-au voie?si-asa trec pe linga noi cu suta la ora si ne mai si sfidaza ca vezi doamne nu ne dam la o parte din fatza lor cu rablele noastre.pai de und drak altele noi cand n-ai cu ce?ia-tzi si mata la un salar pina in 1000ron si 3000 prima de casare un amarit de logan de 7000eur..ha...ce zici domnu?da taxe de ce dam la stat...probabil ca sa ne dea mu...e.sau esti si mata un pui d parlamentar ce n-ai loc de saracime?scuze,nu vreau sa supar pe nimeni,da-mi vin dracii cind vad ca tzara asta de r...t se duce de ripa din cauza unorora care au cap doar sa nu le ploua in git
    0 0
  • florin
    sa nu mai cersim
    baaaa! nu aveti case si vreti masini ????? nu aveti ce pune pe masa si visati la limuzine???? trezitiva ba taranoilor!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru