ULTIMA ORA: Taxa auto, triplata pentru masinile vechi

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 04.12.2008
Guvernul a decis ca taxa auto de poluare pentru masinile vechi sa creasca de pana la trei ori.

Esential

3800 de lei va fi valoarea prime de casare anul viitor.

Guvernul a decis astazi ca taxa auto de poluare pentru automobilele rulate din import sa creasca de pana la trei ori. Executivul a luat aceasta decizie pentru a incuraja productia interna de automobile si pentru limita importurile de masini second-hand.

Mai mult, Guvernul de la Bucuresti a decis ca prima de casare sa fie majorata de la 3.000 lei la 3.800 lei. Se estimeaza ca anul viitor vor fi scoase din uz peste 60.000 de masini vechi, prin intermediul programului Rabla.

Guvernul a decis in urma cu cateva saptamani ca taxa auto de poluare la masinile noi sa fie suspendata pe timp de un an.

Taxa auto de poluare a fost modificata la 1 iulie anul acesta, prevazand o valoare mai mare pentru autovehiculele noi si una mai mica pentru cele mai vechi. In aceste conditii, piata auto romaneasca a fost invadata de masini second-hand din import, iar vanzarile de automobile noi au scazut dramatic.

Via | Mediafax

 

Taguri: taxa

Comentarii (273)

  • un om din popor
    JOS GUVERNUL!
    JOS GUVERNUL TARICEANU! AJUNGE! Ne-am saturat de bataia de joc! Uite unde am ajuns daca nu ati mers la vot!
    0 0
  • kim_vl
    Bravo!
    Moarte rablelor!
    0 0
  • pilgrim
    asta a hotarat domnul pm ca sa isi protejeze afacerea! tre sa imbogatim francezii cu. rablele lor
    0 0
  • kim_vl
    Vorbiti prostii!
    Citroenul oricum mergea slab, cu sau fara taxa. Uitati-va pe strada si vedeti! Cate Citroen-uri sunt? Moarte rablelor conduse de tot felul de cocalari! Fiecare trebuie sa se intinda atat cat ii permite plapuma! Nu e obligatoriu ca toata lumea sa aiba masina daca nu poate s-o intretina! Exista mijloace de transport in comun, biciclete...
    1 0
  • kim_vl
    Esti un taran cocalar
    Probabil esti un taran cocalar cu un BMW din 1900 toamana si caruia loganul ii pute; ca de', te-o fi fatat mata in BMW. Ia-ti ba nene o masina mica, economica, ca poate si aia sa te duca tot la fel de bine la spital. Nu-ti trebuie neaparat jdemii de cai putere. Dar taranul nu e prost destul daca nu e si fudul!
    0 1
  • Unu care da cu tunu
    Bataie de joc
    Acest prost isi bate joc de toti romanii ... nu conteaza ca ati fost sau nu la vot.
    Nu toata lumea are bani de o masina noua, iar chiar daca are de masina noua nu isi ia din Romania ... SI eu am masina, nu e noua , dar asta si-a batut joc de toti romanii.
    0 0
  • hahahahah
    bineeeeee, asa sa faceti in continuare in loc sa il injurati pe ala care e vinovat de cresterea taxei, va injurati tot intre voi, crezand probabil ca dak o faceti, ala va spune, opaaa, tre sa imi iau masina economica sa nu mai poluez. aiurea. nu toata lumea isi permite, mai ales in perioada asta, sa isi ia masina mica si economica, si de deplasat tot trebuie sa o faca... dar totusi cum? in autobuz? unde probabil ai avea loc decat pe el sa ajungi unde ai nevoie, cu bicicleta? ca sa te loveasca unu cu un bmw din 1900 toamna... ce mai conteaza... pana la urma tot va exista poluare, si masinile mici si economice sunt deja foarte multe care si alea adunate polueaza deci tot acolo se ajunge, dar mai greu... cand o sa ajungem sa ne certam ca pe care masina electrica are mai multi cai mai e deci in continuare injuratil pe tariceanu nu intre voi.
    0 0
  • tavione
    ce bine'mi pare
    in momentul de fata sunt cel mai fericit om de pe planeta...cat ma bucur....ai bani, iti cumperi...nu ai, pune mana si munceste, nu'ti lua harb sa ma imputi pe mine la stop de noxe; doamne cat as vrea ca si bancile sa acorde credite dupa mai multe criterii.....
    0 0
  • kim_vl
    kim_vl
    Problema e ca taxa pentru masinile second a crescut de 3 ori iar pentru programul rabla, prima de casare, a crescut doar cu 200 euro! Asta e marea problema. Tu ma gandesc ca stai intr-o masina care are 6000cmc, de la "nivelul" tau ma indoiesc ca vezi ce se intampla in lumea reala. Ma intreb cand ai fost ultima data cu transportul in comun?
    0 0
  • Doamne Huaaaaaa
    JOS GUVERNUL TARICEANU! AJUNGE !!!!!!
    0 0
  • alexyz
    Era de asteptat ?
    Era parca de asteptat ca dupa alegeri vor mari taxa asta menita sa lase omul de rand numai cu dreptul de a visa ...
    Insa nu ma asteptam sa fie luata masura aceasta chiar la nici o saptamana de la alegeri. Eu ma voi impaca de acum cu ideea ca raman pieton si macar asa ma mentin in forma ;)

    ---------------

    Pentru tavione: ne bucuram ca ai S-klasse nou-noutz si iti permiti sa fii suparat pe cei ce te umplu de noxe, dar lasa-i si pe ei sa traiasca ;) nu au toti norocul tau !
    0 0
  • nu ca voi
    @ratatilor
    deschideti fratilor ochii sa vedeti ce face tariceanu in tara noastra..
    trebuie sa ne unim nu sa ne injuram..dar vad ca e imposibil
    0 0
  • anonim
    BRAVO
    Fiecare sofer care si-a luat carnetu acum 15ani are acum bani sa isi aduca masina de 200euro de dincolo! Mariti taxa pt rable! Taxa pentru masinile >=2000(anul nu cm3 pt coca:)) ) sa fie acceptabila dar pentru rable sa fie MARE!!!
    0 0
  • tavione
    tavione
    Alt dobitoc care considera ca doar el munceste in tara asta! Prietene nu toti fura in tara asta!
    1 0
  • Cei care sunt de acord cu aceasta scumpire a taxei din cate observ eu aici sun persoane cu bani!In tara asta un om poate munceste cativa ani buni ca sa strang banii sa isi ia o "rabla" pe la 2000 de euro asa cum ziceti voi...sau mai grav se ingroapa intr-un credit in banca!eu zic sa ganditi mai mult inainte sa vorbiti!Si va mai zic eu un lucru acele "rable" sunt mult mai bune decat renault-urle,peugeot-urile citroen-urile si alte masini care vi le baga pe gat!ceao
    0 1
  • razvan
    ce mai guvern ..
    mari handicapati .. ca sa nu zic altfel. bai, pe ei ii doare inima de industria auto, de buzunarul lor sau de poluarea din RO? daca tot le combina pe toate nu mai ajung nicaieri! bai .. pune frate prima de casare indiferent daca omul vrea masina noua sau nu!!! atunci, un mosh care are o masina de 100 de ani in fata blocului toata ruginita vai mama ei, zice ca mai face rost de bani ca pensia nu-i ajunge. asa, multi care au rable si venituri f mici, nici nu se gandesc sa le schimbe sau macar sa scape de ele pentru ca mai bine le lasa asa .. nu se complica, cum se zice. halal guvern .. sa puna de 10 ori valoarea masinii de noua ca taxa ptr sh ..
    0 0
  • La zid cu actualul guvern
    Domne impuscati-l pe asta odata nu vedeti ca isi bate jos de noi MOtocicleanu, dati peste el cu masina cand e pe motocicleta astia cu tirurile domne un accident ceva sa nu isi mai bata joc de populatie, cand se va trezi oare lumea la realitate sa vada ca astia toti isi urmaresc propriile interese fiecare cu afacerea lui.
    Jos Tariceanuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
    0 0
  • kim_vl
    Pt. cocalarul de mai sus (ala cu 6000 cmc)
    Mi-am luat masina noua nu neaparat ca nu puteam trai fara ea, ci pt. a-mi usura viata. Am o masina de 1300 cmc/90 CP. Mi-am luat masina exact pt. nevoile mele, nu cu jdemii de cai putere. Mi-am luat masina pe care mi-o permit s-o intretin. Mi-am luat masina cu ajutor de la parinti. Altfel nu-mi luam; nu as fi facut credit pt. ca apoi sa mor de foame si sa am "masina bengoasa". Si, daca nu renteaza cu masina, folosesc alternativ transportul in comun.
    0 0
  • Ultima zvacnire a lui Tariceanu !
    Cu de acceptam asa o magarie? Ce se intampla cu piata libera? De ce suntem in Europa? Sau suntem? Cum de nu s-au gandit sa mareasca salariile de 3 ori sau pensiile ca sa poata si omul de rand sa traiasca ? Se gandesc numai la profitul lor ! Sa lasam calificativul "RABLA" pentru specialisti nu pentru cei din presa ! In privinta asta RABLA , presa are cea mai mare vina ! Asa ne trebuie , trebuia mers la vot in masa , sa terminam cu astfel de mafioti ! Ne meritam soarta !
    0 0
  • marian
    sa ne in continuare ca ne place
    zdrente nenorocite... sa luati foc ba... ca p voi va intereseaza sa luati voi bani nu sa ne fie nou bine ..... sa va stea in gat toate taxele sa va luati lumanari de ele ... de jigodii.... cand vrodata se va compara un bmw din 2003-2004 cu ao dacie le mai trebuie cel putin a1000 de ani sa ajunga la performantele alea .... dak masinile astea sunt rable atunci dc nu mergeti voi ba cu logan si cu renault... luarati foc de zdrente
    0 0
  • of...poporul asta...
    Nu trebuie sa-ti iei masina ca sa mergi cu ea 3-5km pe zi si de 3 ori pe an la munte...Dar cum romanii nu au cap... Isi fac credite ca sa-si cumpere masini! in casa e jeg si mobila veche...dar romanu e fudul...ii trebuie masina ca sa mearga cu ea la servici, sa faca 1 ora pe drum...daca o ia pe jos face 30min si mai e si sanatos... Mi-e scarba de prostia asta!! Ar fi bine sa interzica sa se mai intre cu masini mai vechi de 5ani in tara!
    0 0
  • sa puna taxa si pe aer.....
    :)
    0 0
  • mi-e scarba
    taxa auto.....
    RUSINE GUVERNULUI
    0 0
  • o masura pentru a proteja industia auto
    Era de asteptat si nu inteleg de ce va infuriati degeaba! Industia auto este in declin daca criza o sa mai dureze mult o sa ajungem sa ne luam masini noi la pret de una veche, asa ca tot raul este spre bine. Nu va mai enervati degeaba, priviti partea plina a paharului. Sau vreti sa dea astia afara 6000 de oameni de la DACIA ? si alete cateva mii de oameni de la zecile de firme din romania care produc pentru industria auto.
    0 0
  • alexyz
    no comment
    @Andy
    O masina e o chestie utila pentru multi dintre noi - e chestia aia care ne duce acolo unde avem nevoie si cand avem nevoie fara sa depindem de mersul trenurilor sau mai stiu eu ce orar.
    Daca oamenii nu isi doreau mai mult pentru ei insisi, oare unde mai era progresul ?
    Cat despre Tariceanu, pentru el este pregatit un loc caldutz acolo jos ;)
    0 0
  • simona
    ...
    mari porci
    0 0
  • pt andy....
    lol
    afrate daca tie iti place sa mergi pe jos mergi tu frate... poate un om care are mobila veche in casa vrea si el sa mearga cu o masina sa isi faca si el o bucurie.... sa se duca si el cu masina aia p care si-o permite la masa la taksu.... si dak se aduc multe masini nu e vina lor ma ca e aglomeratie p strada e vina la zdrentele din guvern ca sunt atat de cretini ca nu poate sa organizeze cumva traficul in alte tari dc nu e aglomeratie... ca acolo ii intereseaza frate pe cei care conduc... nu sunt numai ciorditori ca la noi
    0 0
  • carlos sacalul
    super fain
    SUPER !!! TREBUIA DE MULT SA SE INTAMPLE SA NU MAI FIE JAFURI DIN VEST ADUSE IN TARA .
    0 0
  • Nu platiti
    Eu zic sa pornim o actiune de protest. Nu ma deranjeaza actiunea in sine ci modul cum a fost facuta. Cand un guvern fara sprijin in parlament decide cu de la sine putere sa mareasca o taxa de 3 ori in mod arbitrar aceasta nu e acceptabila.
    0 0
  • luca george
    nu stiu ce sa zic
    este bine ca a facut asta ,protejind industria de automobile si mediul ,insa multi dintre romani nusi pot permite o masina noua iar credite .....aceasta problema are doua taisuri;si bune si rele.ideal ar fi sa ne putem cumpara masina pe care o dorim, dar noua
    0 0
  • Atunci cand o sa faca si ei masina la fel de bune calitativ ca cele din afara, probabil ca le vom lua in calcul si pe cele autohtone.
    0 0
  • sictir
    Imi vine sa le rup dinti lui Tariceanu si toti ai lui.Las ca poate il impusca si pe Tariceanu cineva?
    0 0
  • mda...faci parte din multime
    Si afara este aglomerat! nu stiu unde traiesti...in america mai ales...e mai rau decat la noi..si eu cam aceeasi mentalitate...cu masina si fara casa.
    in europa, in tarile mai civilizate oamenii si-au dat seama ca e mai bine pe jos/bicicleta/transport in comun... Nu mai zic nimic...n-am cu cine.
    0 0
  • kim_vl
    La munca cu samsarii
    Sa moara samsarii de ciuda! La munca cu ei ca si asa castigau mii de euro fara sa produca nimic! Adusu de masini din strainatate a devenit o noua meserie.
    0 0
  • liviu zalau
    taxa auto
    tariceanu este un nemernic cu tot cu taxa lui.este un excroc.
    0 0
  • Razvan
    Asta e razbunare
    Asta e razbunarea JEGULUI de Tariceanu pentru rezultatul din alegeri.
    Nici macar tarana sa nu-i fie usoara si sa intre in ea cat mai repede.
    Poloarea mai mare vine din miile de hectare de paduri defrisate, dar alea nu se pun la socoteala ca aduc bani negrii in buzunarele lor.
    0 0
  • tavione
    .......
    contrar asteptarilor celor care s'au luat de mine, nu am s classe nou nout, nici bmw, nu vreau sa fiu cocalar, am un hyundai coupe v6 luat de nou si un logan cu care'mi fac veacul in timpul zilei prin mizeria asta de trafic...normal ca nu'mi convine ca toti gibonii sa'si cumpere masini cu 1000 - 2000 de euro si sa se joace cu viata mea....prefer sa scot niste bani in plus din buzunar si sa dau statului astuia distrus decat sa mor ca sobolanu' din cauza unui "sofer"
    0 0
  • pt "mda...faci parte din multime"
    dar de cal ce parere ai ?
    nu ai propune oare sa ne luam cate un cal si sa il tinem in parcare - poluare zero plus ca e mai inteligent decat o masina pt ca stie sa nu te bage intr-o prapastie daca nu stii sa conduci ;)
    0 0
  • kim_vl
    BRAVOOOOOOOO
    Cum dai 5-10 mii de euro pe o rabla, la fel de bine iti poti lua cu aceeasi bani o masina noua de clasa mica, medie sau mijlocie (de la Matiz, Logan la Hyundai, Kia etc.). Dar de, cocalarul cu ce sa-si mai impresioneze vecinii si pitipoancele.
    Am vecini, baieti tineri, care au apartamentul gol, n-au servici dar au BMW sau Audi in fata blocului adus de prin Italia sau Spania. La ce le foloseste ?
    0 0
  • Taxa
    De ce trebuie sa rabde romanii atat. Mai trebuie un Ceausescu sa iasa din nou in strada ? De ce i-si permite guvernul atitea magarii ?
    I-mi pare bine ca sint plecat din tara dar le pling de mila celor ramasi. Fratilor TREZITI-VA. !!!
    0 0
  • corect
    ma bucur enorm!
    Candva comentam si eu taxa prea mare la masinile vechi dar de abia acum am inteles la ce masini se referea aceasta taxa!!! Pai bai frate , eu ma intelegeam pe mine ca vroiam un porsche 911 sau un gto3000 dar cand vad ce jafuri au intrat in tara ma crucesc !!!! Bravo Taricene , baga taxa mare la rable ca si asa de abia respiram. Daca nu ai bani nici macar de un logan second de 3000 de euro muta-te in africa. Fraiere !
    0 0
  • Razvan
    Pt. gibonul de kim_vl
    Daca tu esti un taran prost nu trebuie sa fim si noi ca tine, de ce sa-mi iau un Logan Full sau un Megane sarac cand in 12000 mii de Euro imi iau un
    Mercedes-Benz Vaneo 1.6 16V Automatik
    Kilometraj:
    66.780 km ,
    Putere:
    75 KW / 102 CP,
    an:10/2002, care este si mai sigura si mai spatiasa si mai fiabila si mai putin poluanta si mai potrivita pentru familia mea decat saraciile de masini noi de 12-13 mii de euro.
    Daca esti un taran prost muta-te la tara la fel cu ceilalti tarani care sunt de acord cu masurile luate de nenorocitul asta de Tariceanu.
    0 0
  • Tartaceanu
    JEGOSIIII
    TARTACEANULEEE....lasa`ne cu tigaile tale de la citroen si renault.....trebuie sa iesim in strada sa`i oprim pe nenorociti...NE obliga sa cumparam masinile lor de 3 lei?!?!?
    0 0
  • Ganditi de 3 ori inainte sa incepeti sa triplati taxe
    sa triplezi o taxa in plina criza financiara mondiala (adica intr-un moment cand nu prea mai sunt bani) intr-un domeniu care deja a inceput sa se confrunte cu aceasta si care se anunta a fi serios lovit in perioada imediat urmatoare, denota ca cine a propus si ce-i care au votat legea ori nu sunt sanatosi la cap ori ei nu traiesc in cotidian ... i-a cam lasat cu sechele campania asta electorala ... tratati-va domnilor si ganditi de trei ori inainte sa incepeti sa triplati taxe
    0 0
  • Catalin
    Taxa
    Regretabil.. taxa se numeste de poloare, iar gandirea hadicapata a pr. m. nu rezolva industria auto.
    Cu toti bani pe care se iau pe rabla, in cazul in care ai, nu poti emite pretentii, decat la un jaf de LOGAN.
    Joaca pr. m. este periculoasa in prejma negogierilor pentru formarea unei majoritati parlamentare.
    0 0
  • Ba merita !
    Da' te pui cu prostii ?!
    0 0
  • Fut guvernul
    sa moara toti
    Sa moara toti din guvern se mira ca a scazut dramatic vanzarea masinilor noi cine ara atatia bani sai cumpere masini noi cand salariile nu ajung ce prosti is fraierii astia!!!
    0 0
  • foarte tare taxa !!!
    taxa mare pe rable e super !!
    Sunt deacord cu taxa indiferent de comentariile voastre. O masina care intra in tara nu trebuie sa aiba mai mult de 10 ani !!! Si vorba lui ala de mai sus , gasesti la targ logan cu 3 mii de euro !
    0 0
  • andrei
    UE
    si acu UE pe unde umbla?? sau taxa asta e complet legala ca doar e de "mediu" si banii se vor investi tot in mediu, dar asta nu se va intampla in romania
    deci in concluzie ... in romania taxele , oricat de mari si de ridicole sunt , ele vor fi intotdeauna perfect legale
    0 0
  • victor
    da ce kkt de stat suntem ma noi, pe toti ii doare in cur de noi, ce masina sa imi cumpar din tara, sandero care e vai mortii ei(parca e cutie de chibrituri)
    0 0
  • agripina
    FOARTE BINE !
    Mi-as dori sa se renunte definitiv la taxa auto pt masini noi si o scumpire lunara la msinile de import,VECHI, nu mai vreau tarani cu "masini" cumparate de la un mos din Germania care o tinea in garaj si o conducea doar de ziua lui, numai daca era soare.
    0 0
  • kim_vl
    Prostu' nu e prost destul daca nu e si fudul!
    Voi cei care va plangeti de salarii mici. Deci nu aveti bani, nu aveti ce manca, aveti rate, dar vreti masini ?
    0 0
  • Bravo!
    pt.binele tarii!!!
    UNA DIN DECIZIILE LUATE SPRE BINELE TARII, A CIVILIZATIEI SI A MEDIULUI!
    0 0
  • Mircea
    acum ca vede ca pleaca de la guvernare isi aranjeaza putin afacerile Tariceanu
    0 0
  • Marius
    Se pare ca suntem un neam de blestemati
    Hai sa punem odata punctul pe i. Ideea ar fi urmatoarea:

    1.In definitiv e numai vina tampitilor de francezi de la Renault.Numai ei au bagat zazania asta.Daca ar fi rebranduit rahatul de "Dacia" cu ceva mai decent, daca ar fi pus si ei o sigla adevarata si nu "capace de bere" la misto......si daca ar fi scos si ei modele de masini mai adevarate ca design si personalitate....si daca ar fi facut masini ceva mai sigure......poate ca nu se ajungea in halul asta sa se importe toate zdrentele din occident.

    2.Mai e si vina celor care vor second.Cred ca rad nemtii de se bat cu vatraiul pe burta cand vad acolo la ei atatia prosti care pun botul la fiare. Voi nu vedeti ca in tarile zivilizate oamenii de bun simt cumpara o masina, o tin 3-4-5 ani, si apoi o marita la prosti. Deci cum dracu vine, asa de smecheri sa fim noi si asa de fraieri sa fie occidentalii ca ne paseaza noua zdrentele lor? Mai ganditi-va.

    3.Pentru cei care sunt adeptii second-handurilor, sa va intre bine in cap:
    AI BANI - ITI IEI MASINA NOUA - ITI PERMITI S-O INTRETII.
    N-AI BANI DECAT DE UN BMW DE 10 ANI - STAI DRACU AICI IN TARA - PUNE OSUL LA TREABA - CIRCULA PE JOS SAU CU TRENUL, DU-TE DRACU - CAND O SA AI BANI DE BMW NOU SI DE MERTZANE, ATUNCI MAI STAM DE VORBA.
    In definitiv pe timpul comunistilor nu mai sufla nimeni.Mergeau cam toti cu trenul sau autobuzul.Acum toti derbedeii care n-au bani de-o bere buna, vor sa-si ia "Mertzane" de 1500 euro.Stai dracu mai bine acasa, uita-te la tv, si lasa "Mertzanele".

    4.Ce nu ati inteles voi e urmatoarea smecherie mai baieti. Taxa asta nu e degeaba. Cu banii de la 3 pacalici care aduc 3 zdrente in tara, sau cu banii de la un smecher care isi ia o masina buna si plateste 800 euro taxa.......se ajunge la 3000 lei.....si uite asta e prima de casare.In felul asta, toti "intarziatii din evul mediu tarziu" care mai au fel si fel de troace prin garaje, curti sau prin fata blocurilor, vor trebui sa si le schimbe.Asta e ideea.Trebuie sa intram si noi mai de voie, mai cu sutul in fund, in secolul 21, cu masini noi.Trebuie schimbat tot parcul auto din Romania.

    5.In definitiv, fie ca se vor vinde masini noi, fie second, o sa vina vremea cand toti o vor lua la pas pe jos, sau pe bicicleta sau pe scuter, catre servici. O sa fie atat de multe masini pe strada si carburantii atat de scumpi, incat "selectia naturala a lui Darwin" isi va spune cuvantul. Asta e domnilor, pt ca toti derbedeii si toate pasaricile vor sa stea cu "curul" in masina non stop. Am uitat sa mai mergem putin si pe jos, sa mai facem miscare, sa ne trezim dimineata mai devreme.Acum imi dau seama ca, inainte de toate, masina trebuie sa fie pentru omul cu bani si pentru omul activ. Nu pentru paduchiosi care mananca o saorma, beau o bere, si iau "ursuletzul de BMW" la o mica tura in weekend, "sa se dea putin cu ea prin oras".
    0 0
  • Merlin.. pentru jegul de tawoi
    Taxa de cacat
    ideea e foarte simpla, bogatii se imbagotasc, saracii saracesc si mai tare.
    Am un BMW 318 din 92 Euro 1. Masina foarte ingrijita. 0 rugina, motor impecabil.
    Am vazut loganuri de anu trecut care nu arata si nu merg ca si BMW`ul meu.

    Jegurile astea de la putere au senzatia ca toata lumea isi poate permite sa isi cumpere masina noua.

    Inchei prin ai transmite ratatului de taowine:

    Ai senzatia ca traiesti in Suedia? ca fiecare din 3-4 salarii isi permit sa isi cumpere o masina noua?

    Zici sa punem mana sa muncim sa cumparam masini noi.

    Bai idiot schizofrenic crescut in padure, sunt tehnician proiectant la o multinationala si castig 1300 lei pe luna, cum gandesti tu ca pot sa imi cumpar o masina noua?
    Un medic rezident castiga 800 lei pe luna, ala cum isi cumpara mai boule? si ala te salveaza de la moarte dupa ce ai intrat in coma alcoolica ca ai baut ca prostu de revelion.
    Salariu mediu net in Romania este de 1500 lei.
    Cum isi cumpara lumea masini noi? poate chiar au nevoie de ele si nu pot... chiar daca muncesc pe rupte.
    La asta te`ai gandit? sau te`ai gandit la numai la bogatasii care au furat toata viata lor si isi permit numai masini noi?

    Asta e discriminare.
    Poate o sa reusesc sa o inmatriculez si sa o bag in casa lui Tariceanu, si i`o las lui.

    Multa sanatate tuturor care muncesc macar cat mine, si care isi permit tot masini ca a mea.
    Multa sanatate mintala celorlati.
    0 0
  • de Marius
    am uitat sa precizez
    am uitat sa precizez ca si eu si sotia avem logan...pentru ca atat ne-am permis si chiar daca as vrea mai mult nu pot...pentru ca nu sunt capabil si...totzi incapabilii iau logan si comenteaza aiurea...sa murdareasca forumul
    0 0
  • Norbert
    Pt. kim_vl
    Vezi tu kim si saracul e om si el are un penis care il baga unde poate si vrea sa se simta bine...asa e si cu masina fiecare vrea sa conduca o masina sa simta ca e om si nu un sobolan care e obligat sa mearga pe jos in frig in ploaie in vant prin noroaie etc. sau poate tu ai impresia ca doar cei bogati au penis?????? pai te asigur ca nu!!!! si cei saraci au!!!!
    0 0
  • ciprian
    restituirea diferentei de la prima inmatriculare
    Bine,bine....(adica rau)da cu diferenta de la prima inmatriculare la taxa de poluare cum ramane,pentru cei care inca nu si-au primit banii inapoi?????Cine stie??????
    0 0
  • Dragos '69
    Taxa de mediu
    "Europeanul" Tariceanu se joaca cu soarta Romaniei.
    Iata o stire din aprilie 2008:
    Comisia Europeana nu va da Romania in judecata pentru Taxa Auto - „Comisia Europeana a retras de pe agenda Colegiului Comisarilor propunerea de decizie pentru sesizarea Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene (CJCE) in cazul taxei de prima inmatriculare a autovehiculelor, informeaza un comunicat al Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE).
    Decizia Bruxelles-ului se datoreaza adoptarii de catre Guvern a actului normativ privind modificarea taxei.
    Procedura de infringement (incalcare a Tratatelor) deschisa de Comisia Europeana impotriva Romaniei este in prezent suspendata. Ea va fi inchisa definitiv numai dupa "adoptarea normelor metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta adoptate de catre Guvern si dupa ce Parlamentul Romaniei va aproba prin lege ordonanta de urgenta intr-o forma care sa nu altereze compatibilitatea acesteia cu dispozitiile art. 90 din Tratatul de instituire a Comunitatii Europene", arata DAE.
    Guvernul a discutat, in prima lectura, pe 31 martie, noua varianta a taxei auto care include in formula de calcul emisiile poluante si a aprobat-o in 21 aprilie.
    Procedura de incalcare a tratatului ("infringement") a fost declansata la sfarsitul lunii martie 2007. Romania se afla in a doua etapa a acestei proceduri, potrivit deciziei Comisiei de la sfarsitul lunii noiembrie 2007. Cea de-a doua etapa a procedurii este cea premergatoare actionarii statului roman la Curtea Europeana de Justitie.
    Comisia Europeana a demarat procedura considerand ca taxa de prima inmatriculare auto contravine Tratatului de Aderare si jurisprudentei Curtii Europene. Principalele neajunsuri ale legislatiei referitoare la taxa de inmatriculare auto, invocate de Comisia Europeana, au fost taxarea discriminatorie intre masinile la mana a doua vandute de cetatenii romani si cei din alte state membre UE, precum si faptul ca nivelul taxei depaseste valoarea reziduala sau de piata a masinilor in cazul celor foarte vechi.”
    Sa nu uitam ca Senatul a respins ordonanta privind taxa actuala,
    0 0
  • catalin
    hotii
    Sunt niste hoti si idioti. Normal ca dacia nu mai vinde daca cer 12000 de euro pe un model cu dotari. Sunt o multime de firme straine care au modele mai bune si mai ieftine. Masina aia nu valoreaza nici 10000 de euro de aia nu vinde dacia nu din cauza taxei si importului de masini. Nu vinde ca-s proaste si scumpe. Jos tariceanu
    0 0
  • Asa e bine ca sa umplut tara de rable :)))
    0 0
  • important
    pe mama lor de rable....sanatate hotilor...special lui tariceanu'....12000 sa puna taxa la orice euro sa se mai circule si cu bicicleta..pt cei care au uitat de ea :P
    0 0
  • vai vai
    mai oameni buni, mai trebuie inca o generatie doua sa se schimbe ceva la noi, in bine zic, in primul rind suntem cica in EU, serios, in toata eu nu se plateste taxa asta aiurea, se platesc impozite si asigurari, in al doilea rind daca eu vreau o masina din 1900 toamna asta vreau si e dreptul meu ce vreau si nu poate nimeni sa ma opreasca sa vreau, in al treilea rind platesc taxe si impozite, si vreau si eu sa merg pe autostrada e dreptul meu al tuturora si de ce nu se face de 19 ani nimic, si inca ceva masinile noi nu se ajuta cu aceasta taxa cu absolut nimic nu mai sunt bani de asta nu se cumpara.
    0 0
  • kim_vl
    Pt. Mihai
    E dreptul tau sa mergi cu o masina din 1900 toamna daca megi cu esapamentul in punga. Atata timp cat rabla ta polueaza si aerul respirat de mine nu mai este doar problema ta.
    0 0
  • george
    TARICEANU ARE LOGAN????
    SE BUCURA TOTI PROSTII CA SE TRIPLEAZA TAXA,TOTI FRUSTRATII-CARE NU STIU NIMIC DESPRE DOMENIUL AUTO,DAR I SI DAU CU PAREREA.INAINTE DE A AJUNGE IN TARA UNELE AUTOTURISME IMPORTATE AU INSPECTIA TEHNICA VALABILA{IN GERMANIA NU SE DA SPAGA LA TUV-[RAR]}.E POSIBIL CA O "RABLA" DE IMPORT SA POLUEZE MAI PUTIN DECAT UN LOGAN,HYUNDAI...SI ALTE "SUPER MASINI".TARANI SUNTETI LIBERI SA CUMPARATI LOGAN--SPOR LA ARAT.
    0 0
  • Merita Dacia Renault?
    Oare merita Dacia asa ceva?Oare merita importatorii asa ceva?A redus Dacia cu ceva pretul la masini?Nu.A redus Dacia pretul la piesele de schimb care costa cit la Mercedes?Nu.
    Face masini mai bune,cu un minimum de confort(macar un dram de insonorizare)?Nu.Avem parte de un service mai bun sau de preturi rezonabile?Nu.Am vazut aseara in SUA(LA TV),ca un suv din ala urias costa 15000 de dolari,iar la noi e minimum 35000 de euro.Deci se pune intrebarea:
    MERITA PRODUCATORII SI IMPORTATORII UN ASA AJUTOR?Eu sint convins ca nu.Nu, atit cit sintem tratati ca africanii atit de catre borfasii din ndustria auto,cit si de cei de la putere.Consider ca atit cit o masina are euro 3 sau 4,chiar daca e veche trebuie sa fie taxata la fel ca una noua care are euro la fel,intrucit polueaza la fel.Pentru cei de mai sus care sustin sa mergem cu autobuzul,va spun ca merg si cu autobuzul,si cu metroul,dar si cu Loganul meu atunci cind vreau eu si cit pot sa-mi permit.Faptul ca v-ati imbogatit furind de la altii si v-ati transformat in noua ciocoime nu va da dreptul sa ne scoateti pe noi de pe sosele pe motiv ca nu avem masini noi sau suvuri.Pentru voi,mesajul e ;SA NE SUGETI PULA.Numai bine va doresc(celorlalti)
    0 0
  • kim_vl
    Taxa Franta
    Chiar acum 30 min am vorbit cu un prieten din Franta. In Franta astfel de taxe sunt si mai mari decat la noi !!! D-aia suntem groapa de gunoi a Europei, si la masini si la haine....
    0 0
  • bravo
    ne descurcam si fara rable
    0 0
  • pt cei care sunt mai idioti printre noi...
    In primul rand voi atat ati inteles din existenta voastra k toti care au septari,patrari,sau mai stiu eu ce,au muncit mai mult decat altii cu masini mai vechi?Simpla generalizare a oamenilor da dovada de prostimea care zace in voi?E usor de zis la munca k sa va luati ce vreti pt. k poate unii dintre voi aveti deja....unii cu ajutoru' lu' mami,tati...dar nu confundati neputinda unora (cel putin pe moment)cu remuneratia luata dupa "marea imparteala nationala"...asa k marsh de aici JIGODIILOR!!!_|_
    0 0
  • Dragos '69
    Triplarea taxei... ha ha ha...
    Asta-i ultimul BASINA a guvernului Tariceanu. De doua saptamani se caca pe ei cu anularea taxei de mediu pentru masinile noi si nu pot sa ia nici o masura. Acum au venit cu triplarea taxei pentru cele second hand. Ei stiu ca nu pot modifica taxa fara acordul Comisiei Europene, care are deja pe rol un dosar (referitor tot la taxa) privind incalcarea de catre statul roman a acordului de aderare la UE. Romania ar putea pierde miliarde de euro si s-ar bloca procesul de integrare; sa vedeti atunci criza adevarata.
    In concluzie, e vorba doar sa-i sperie pe romani ca sa cumpere masini noi, mai ales Logan, care este in realitate o masina Renault, in nici un caz o masina ROMANEASCA.
    0 0
  • uraaaaaaaaa
    foarte bineeeee.Sa creasca taxaaa.
    Sa mai vad eu tigani cu bmw de 6000E cand mai da inca 3000 doar ca sa ii puna numere.asa va vreau.
    Sa dispara rablele de pe piata.Masina sh poti lua si de la noi(nu mai pltest taxa) nu trebuie sa fie bmw din germania.
    Si masini nou gasesti destule accceptabile
    0 0
  • kim_vl
    Da mai Gigel
    Da nu da bine la pasaaaaarici si la vecini! Nu intelegi?
    0 0
  • Autogreen
    Autogreen - strazi mai curate
    Taxa aceasta va aduce foarte multi bani la buget si va contribui la dezvoltarea industriei auto romanesti. Cei care vor masina straina o pot cumpara si acum, dar noua, nu se opune nimeni. In aceasta perioada sunt oferte bune la masinile noi, iar daca va intrebati ce e mai bun decat un BMW 320d din 2003, va spun eu: tot un BMW 320d dar fabricat in 2008.
    0 0
  • Autogreen
    Taxe
    Daca aveti impresia ca in Romania taxele auto sunt mari, ce ati zice sa platiti 40.000 de euro taxa pentru un BMW nou?! cum vi s-ar parea?! Ei bine sunt tari in care taxa de prima inmatriculare poate depasi 100.000 de euro pentru masinile scumpe.
    0 0
  • Logan 1,4 MPI
    Super
    Ma bucura taxa asta, care impiedica intrarea harburilor in tara si nu accepta munca unora necalificati ( traficanti de 2 bani ), care se ocupa cu tranzactionarea unor harburi. LA MUNCA BAIETI !
    0 0
  • ciprian
    deci cum ramane?????
    rog un raspuns!!! Stie cineva procedura de restituire in forma actuala a diferentei de la prima inmatriculare????Multumesc!!
    0 0
  • kim_vl
    Si cocalarii ca Adi sunt buni la ceva
    Adi, in prostia ta, tocmai mi-ai dat o idee. Propun ca, in loc de taxa sau de impozit, fiecare de poluator sa planteze anual, pe toata durata de viata a masinii (etc.), un nr. de copaci direct proportional cu gradul de poluare a masinii respective. Sa vad atunci cocalarii cu lantoace si ghiuluri cu cazmaua in mana si cu cizme de cauciuc1
    0 0
  • anonim
    solutie de mijloc
    o solutie de mijloc ar fi sa fie o taxa mica pentru masinile pana intr-o anumita cilindree si un anumit an! la masinile vechi si cu cilindree mare sa i rupa cu taxa!
    0 0
  • kim_vl
    BRAVOOOOO
    Daca ai bani de masini de lux si de ars gazul in jdemii de centimetri cubi cilindree, atunci trebuie sa ai bani si pt. taxe.
    0 0
  • hai sa fim seriosi........
    DRAGII MEI.....HAI SA FIM SERIOSI...! LASATI-VA DRAQ DE BANCURI..!! TOT LA DACIA VRETI SA AJUNGEM?????? PREFER UN OPEL,BMW SAU ORICE ALT MODEL POA SA FIE SI DIN ANII 40, DECAT O DACIE DIN 2100 !!!!
    0 0
  • ARDELEANU'
    Guvern de kkt
    Da mai frate, asta este PNL si PSD au vrut mitici cu moldovenii, asta am primit
    Bravo Romania!
    Si uite asa a mai luat romanu de rand pentru a 1000-a oara m..ie de la guvern.
    Sa ma cac in el de Citroen si nu ar avea aer Tariceanu cu tot neamu lui cu 7 generatii dupa el inca ha, daias 2 metri cubi de pamant pe piept !!!!!!!!!!
    0 0
  • kim_vl
    kim_vl
    Mai baiatule, vad ca tu excelezi in prostie! Tu nu ai o problema cu masinile second, tu ai o problema cu masinile care scot fum gros cat cel de la furnal. In privinta fumului sunt de acord cu tine, nici mie nu-mi place sa stau in spatele unei masini care ma obliga sa pornesc recircularea sau sa trec cat mai repede in fata ei. Tu insa nu faci diferenta intre o masina E2-E3 si o RABA. Tu marele specialist sti care e diferenta intre o masina euro3 si una euro4? Pun pariu ca habar nu ai! Da si tu o cautare pe google si informeaza-te inainte sa ne intoxici cu aberatiile tale oligofrenice! Cu cat crezi tu ca polueaza mai mult o masina euro3?
    0 0
  • Draga kim_vl
    Salut, orice as spune acum nu cred ca te-ra impresiona, oricum daca esti posesor de Logan sau Citroen, bravo, sunt masini bune...pentru ce ce isi permit. Un BMW din 1990(1900 toamna) eu imi doresc de vreo 5 ani si tot nu imi permit si daca as avea vreo legatura cu mecanica auto l-as lua din tara. Totusi un Golf 5 sau chiar 6 nu mi-ar strica(consum, performante, confort, nota 12)dar stimuleaza-ma cu o oferta de leasing sau credit la un salariu mediu(cica asa s-ar incadra in Romania castigul meu) fara sa platesc 20-30mii euro pentru o masina de 11-16mii adica dublu si chiar peste dublu. Oricum reusesc sa ma LAUD ca NU IMI PERMIT LOGAN (Golful era un vis ), asa ca bafta la shopping si luati-va ce vreti nu ce vi se impune!!!!VA OBLIG!!!:))))))lol
    0 0
  • silvia
    jos guvernul tariceanu!!!
    marlanii!!!m-am saturat de hotii si miticii care ne conduc!!! ar mai fi nevoie de inca o revolutie!!
    0 0
  • Bogdan
    Mi se pare normala aceasta taxa.
    Legat de guvern e de pork se stie dar din acest punct de vedere al taxei auto pt sh-uri e OK.Si de ce : daca ar fi o minima educatie in romania nu ar fi nevoie de ea, dar cum multi sunt menghine ,le trebuie aratat "traseul" cu japca.In Italia piata auto este peste 70% autohtona in Franta la fel ca si in multe altele.La noi?plin de cazane din afara.Ca nu arata loganul/cielo,matizul la fel ca cele din vest da,dar..nici conditiile celor din vest nu le avem.In fine unii inteleg si nu au nevoie de explicatii iar altii cu creerii terci abereaza.
    0 0
  • kim_vl
    kim_vl
    BAi kim_vl cati pomi ai plantat tu la viata ta?
    0 0
  • drumuri
    DRUMURI
    "Domnule" Tariceanu: pe unde vreti sa umblam cu masinile noi, pe drumurile vechi? Nu avem drumuri, dar avem taxe exorbitante. Sa dea domnul sa nu-i ajunga banii domnului Tariceanu sa poata plati sanatatea lui si a familiei sale.
    0 0
  • de ce toleram?
    Pentru toti cei care fac comparatii idioate gen" da stai ca in franta e asa...in suedia e asa..." cacat..cand salariul nostru de roman va ajunge macar la un nivel de 75% din media europeana putem sa ne comparam cu atitudinea altor state europene de a introduce taxe mari... atat vreme cat libertatiile mele fundamentale sunt incalcate ma doare fix undeva de "mediu"...doar daca ma simt in siguranta si respectat in aceasta tara pot sa imi indrept gandul spre actiuni ecologiste si de protejare a mediului...dar pana atunci sa nu imi bage nimeni pe gat astfel de magarii....unde pula e avocatul poporului acum?!!!? doarme in fotoliul lui de sobolan...eu stiam ca poporul inseamna defapt statul...iar guvernul e desemnat sa administreze un stat pt a-i oferi bunastare ....iar eu am nevoie de bunastare acum...nu peste 50 de ani..
    0 0
  • pt kim_vl
    Nu am putut sa rezist si am citit toate post-urile tale, nu ma clasific in genul de persoane care te-ar injura, dar chiar vreau sa stiu pentru ce anume militezi. Vrei sa respiri aer curat? eu stau in Ploiesti si de cand m-am nascut nu am stiut ce inseamna aer curat, crezi ca masinile mai vechi de 10-20ani polueaza intr-un mod atat de semnificativincat nu se mai poate?OK, poate ca da, dar adu-ti aminte de romanul care a inventat acu cativa ani motorul electric pentru auto care facea fata tuturor performantelor cerute si totusi nu a fost bagat de nimeni in seama, gandeste-te la alti romani care si-au trait viata sub mormane de carti si vor sa realizeze motorul pe hidrogen(culmea e ca au gasit si metode de a-l pune pe auto in perfecta siguranta)dar nu in tara pentru ca nu ii finanteaza nimeni. Se cer bani(sume enorme)pentru inmatriculare, bani ce intra intr-un fond pentru protectia mediului si suma a crescut de ceva vreme...unde sunt investitiile? in pomi, copaci? te rog eu mai gandeste-te inainte sa ataci pentru ca toti suntem nervosi si culmea e ca ne varsam greutatile pe spinarile altora nu pe cele vinovate. TAXA A FOST, ESTE SI VA FI ILEGALA. Nu mai platiti acoperisuri la vile , case si alte imbunatatiri ale sus-pusilor crezand ca platiti plantarea pomilor! Singurii pomi plantati sunt cei din gradina noastra.
    0 0
  • de cand?
    stiti si de cand va intra legea asta in vigoare?s.a votat deja?
    0 0
  • kim_vl
    Obrazul subtire cu cheltuiala se tine
    Daca masinile pana in 12000 euro "va put" si v-ati nascut numai in Golf, BMW, Audi, Passat, Q7 atunci scoateti banii. Bunul simt spune sa te intinzi cat ti-e plapuma. Romanii au ajuns sa cumpere si chiloti pe credit cu buletinul, nu neaparat ca nu au bani ci ca e la moda
    0 0
  • cerruti27
    sorry pt cocalari
    Imi pare rau pt toti cocalarii care isi cumpara "tigai"BMW sau VW golf din anii 90.Se pare ca se va diminua numarul celor care ii imbogateau pe cei de la RAR pt ca tigaile lor nu corespund normelor ITP
    0 0
  • silvia
    http://www.tariceanu.ro/shoutbox.html
    spuneti-va parerea pe blogul d-nului tariceanu...care a stiut sa "pupe in fund"(scuze expresia dar asa e...) pe toata lumea inainte de alegeri!!! iar acum vine cu legi de astea...de ce nu a dat-o inainte de alegeri?? SPUNETI PARAREA PE SITE-UL DANSULUI CA SA O AFLE....ORICUM SA STITI CA EU I-AM TRIMIS UN MESAJ...DAR SIGUR NU O SA-L POSTEZE...CA DOAR NU ISI STRICA EL IMAGINEA...
    http://www.tariceanu.ro/shoutbox.html - INCERCATI!!
    0 0
  • RUSINE !!!!!!!!!
    Rusine , rusine, de X ori rusine. Care mama drakului guvern competentdin lumea asta skimba legisletia cu viteza cu care isi skimba sosetele.
    AMARATII NOSTRII, imbracati in haine scumpe, scoliti la seral si facultati fara frecventa, au ajuns sa si bata de noi.....
    Aatea sunt masuri de relansare economica?
    RUSINE!!!!!
    Ati vazut cum in MAREA BRITANIE stau lorzii pe bancute, cei drept de piele, in `parlamentul lor`?
    Noi suntem dati dracu
    D C sa triplezi omule o taxa care oricum este nula de drept, si fara de capatai in comulitatea europeana?
    SUNTETI JALNICI
    BA NU
    CRED CA O SA MI IAU O MASINA DE LA CITROEN. POATE FAC REDUCERI
    0 0
  • tariceanu dement
    TARICEANU SE CREDE MILIONAR , SE POATE DAR ALTI STRANG DE LA GURA SA IA O MASINA. AR TREBUI SA-L CONSULTE UN PSIHOLOG SI DACA E CAZUL SA-L LEGE . E UN IDIOT
    0 0
  • kim_vl
    Nu suport prostia, ingamfatii si cocalarii
    Vecinii mei nu au o mobila in casa, nu au ce manca, au restante de mii de lei la asociatie si stiti ce au facut (bine, nici cu munca nu sunt prieteni)? Au fost in Italia mai la o prostitutie, mai la o ciordeala, mai la spalat un WC si cu banii obtinuti si-au luat un BMW second pe care il tin nemiscat de vreo 2 luni in fata blocului pt. ca n-au bani de benzina. Si ei, vecinii, sunt la fel de prapaditi ca inainte de a pleca in Italia, dar acum nu le mai ajungi la nas, ca de, ei au BMW sh si eu am un amarat de Hyundai Accent nou.
    0 0
  • georgis
    de ce nu ai avut curaj Taricene acum 1 saptamana ???????
    se pare ca invidia in Romania creeaza monstri ....taxa de poluare trebuie pusa in benzina pentru ca o masina polueaza doar daca are motorul pornit. criteriile prezentate de un Vosganian sau Tariciean sunt aberante si mai mult peste 6 luni romania va incepe sa restituie banii iar ...si tot asa ......nici eu nu sunt de acord cu o masina care polueaza peste limita dar asta nu inseamna ca pot fi de acord cu autobuzul sau tractorul de la rebu polueaza cat 10 masini la un loc
    0 0
  • andrei
    kkt
    tara de kakat, guvern si conducatori de kakat, asta e. da decat sa-mi iau logan cu 9 sau 10.000 full tot mai bine imi aduc de dincolo una din 2005 2006 full care ii de 2 ori mai buna in toate privintele decat loganu, si tot pe la banii astia ajung.
    0 0
  • tara nimanui sau a lui TAXICEANU
    E strigator la cer ce se intampla in tara asta... coiosii din guvern introduc si anuleaza sau modifica taxe dupa dimensiunile ciolanului aflat pe masa si toti cretinii care datorita sortii sau a parintilor au un job poate mai bine platit si care isi fac rate pe viata pt niste jeguri de masini doar pt faptul k sunt noi si vor sa fie ei primi care dau o besina intr-o rabla de logan cu care se duce la munca ca un sclav ce e pt ratele cam mari ce le are de platit la un hyundai cupe v6 cu care e mare coios cand apare duminica in cartier cu maneaua la maxim de parca lumea nu ar sti k e un SCLAV... in fine... eu sunt de acord ca nu e ceva pozitiv sa ne umplem de rable dar stimati cititori cum putem noi numi rable masinile cu euro 3 de dupa 2000 si cand spun masini ma refer la BMW MB VW AUDI... care si un sclav al societatii isi poate permite... si jegurile ce le produc fabricile romanesti si franceze care in prisma faptului ca le platesti exagerat nu iti garanteaza siguranta nici macar cat o "RABLA" de 2000-5000 de euro cu aerbaguri, abs, esp... etc. Concluzia mea dupa ce citesc parerile multor bizoni care din cauza lipsei de civilizatie si educatie rutiera si civica produc mai multe victime zilnic decat SIDA e ca tugulanu roman sustie taxa care lui personal nu ii aduce nici un beneficiu si omului de rand care e prea sarac sa isi cumpere un ciur nou pt binele societatii care cauta sa bage cat mai mult mana in buzunarul saracului muncitor si sa pivilegieze coiosii care sunt platiti tot di banii nostri ai sclavilor sistemului asta mizerabil. Dragii mei spor la munca si la platit taxe la guvernul nostru drag, KU BINE BUNIKU !!!
    0 0
  • kim_vl
    Inca o data nu suport prostia
    Ca sa-ti iei de la gura si dai banii pe o masina (care e un lucru neesential in viata pe langa o locuinta, intretinere copii,hrana, imbracaminte..) si pe care nu-i permiti s-o intretii e - O MARE PROSTIE.
    0 0
  • radu_auto
    imatriculat sau nu
    Vreau sa va spun ceva
    am avut un fiat din 1997 Imatriculat pe care lam vandut si mi-am cumparat un opel din 1994 neimatriculat. nici peste 10 de ani nu mai vreau masini cu rulaj in tara asta unde drumurile sunt de rahat. chiar daca si eu voi plati in plus vreau sa spun ca trebuia o astfel de masura. nu este corect ca aceasta noua taxa (daca se va aplica)sa fie atat de repede aplicata. sa nu uitam cat au discutat reducerea ei.
    Nu sunt de acord cu TARICEANU.
    0 0
  • Petitie impotriva taxei
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p45532046.html
    0 0
  • radu_auto
    inca ceva ( continuare )
    fiatul era mult mai faramat decat opelul pe care lam cumparat iar daca l-asi fi vandut dupa ce apareau aceste stiri cu siguranta primeam mai multi bani decat merita masina.
    uitativa care sunt adevaratele rable. cele existente in romania de peste 5 ani sau cele aduse de afara de 5 luni decan a inceput invazia cu aceste masini S/H
    0 0
  • kim_vl
    Esti frustrat ca vecini tai au BMW sh in vreme ce tu ai un Accent Nou?!? Nu te apuca dracii cand vezi ca ai masina dar nu ai pe unde circula, nu te deranjeaza ca in 4 ani s-au facut 5 Km de autostrada? Cati pomi a plantat guvernul Tariceanu? Nu mai compara lumea cu vecinii tai ca nu toti isi cumpara masina sh ca sa se dea mari.
    0 0
  • kim_vl
    Taxa de poluare inclusa in pretul combustibilului
    Corect ar fi ca taxa de poluare sa fie inclusa in preturile carburantilor. Arzi gaz mai mult si produci mai multe noxe - platesti mai mult. Plus verificari la RAR (fara spagaraie) la sange pt. second hand-uri si masini vechi, inclusiv din punct de vedere al esteticii, pt. ca vezi pe drumuri tot felul de ruginituri de cad tablele de pe ele.
    0 0
  • sergiu dan
    romanii mamaliga
    aveti treaba cu ungurii ei unguri au umplut o piata centrala din budapesta cu revolutia lor, spanioli au facut un razboi civil , romanii dorm si asteapta , oare ce asteptati sa vina baieti din spania ,din germania sau ate tari sa mai faca o revolutie nu mai gresim odata descurcativa fara noi caci am murit destui in decembrie 1989, ne huleati ca ne intoarcem acasa si luam locurile de munca alea de 150 de euro pe luna . bai astia asi bat joc de viata voastra .
    ma doare sufletul pentru voi trezitiva ca astia va nenorocesc ca natie .
    acum trebuie sa scoata bani ca i au cheltuit pe referendumuri si alegeri .
    0 0
  • JOS GUVERNU
    Jos Guvernu ... de ce nu organizeaza nimeni un miting sa se termine odata cu taxele astea auto ... ceva este putred rau de tot daca se tot incearca introducerea acestei taxe in n'spe mii de feluri.

    Inscrieti masinile in Bulgaria ... 500 EURO cu totul + drum, asigurare, etc...

    VAI de mama ei de tara, a ajuns ca guvernu sa jupoaie oamenii de ultimu ban, sa'i bage datori la banci si sa faca jocul masinatiilor politico-financiare!

    JOS CU NENOROCITII ASTIA, VREM O TARA "CURATA", CU OAMENI CARE VOR CA ROMANIA SA NU AJUNGA de unde a plecat acum 19 ani !!!
    0 0
  • maria ioana
    prostu de tariceanu ne fute pe toti
    daca tot vrea nenea tariceanu sa ne luam masini noi,ar putea sa ne mareasca si salariile...nu ca noua nu ne-ar placea sa avem o masina din 2007-2008,dar cu salar de 550 lei minim pe economie nu prea iti permiti o masina noua...acum sincer...cred ca ne rade in fata...numa la afacerile lui se gandeste,intre timp oamenii de rand care abia isi permit o "rabla" de cateva mii de euro se zbat poate sa plateasca rate la banci ca sa o aiba si pe aia.si mai ceva,nenea tariceanu,unde ai vrea matale sa circulam cu masinile astea noi pe care tot incerci sa ne convingi sa le cumparam?crezi ca prin gropile pe care le avem ne permitem sa dam cu o masinuta noua?aaaaaaaaa...sau vrei sa faci si la service-uri sa le mearga afacerea...adik la reprezentantele masinilor noi...ca la o masina noua esti obligat sa ii faci revizia la reprezentanta atata timp cat masina e in garantie.sau ma insel?oricum suntem condusi de oameni care nu tin cu statul roman...si nu putem sa ramanem pasivi...trebuie sa luam atitudine...pe banii nostri avem dreptul sa ne spunem macar parerea...
    0 0
  • gigibidon
    x
    Ce mult mi-am dorit un BMW 520 sau un 320 de prin '95,dar acum chiar ca nici o sansa.Cand draq o sa dispara taxa asta.Pot sa pun pariu ca a fost micsorata taxa ca era campania electorata.Si cand eram si eu atat de aproape sa am masina visurilor mele...na ca s-a dus,doar nu o sa dau atatia bani la stat
    0 0
  • kim_vl
    Pt. Drako
    Nu sunt frustrat ca altii au BMW si eu nu. Crezi ca, cu cei 11500 euro cat am dat pe Hyundai nu puteam sa-mi iau si eu un BMW cel putin ca al vecinilor ? Dar, pt. mine, senzatia da a sta intr-o masina noua nu se compara cu nimic, chiar daca ar avea jdemii de cai putere in plus. Si, crede-ma, nu-mi pare rau ca mi-am luat masina noua; sunt foarte multumit de masina mea.
    In schimb nu suport ingamfatii, cei care cred ca daca au BMW, Q7 sau Passat second sau nou iti sunt superiori. Pe astia nu pot sa-i sufar si, din pacate, astia sunt cocalarii amatori de rable de jdemii de cai putere care demareaza si te lasa intr-un nor de fum cu parfum de manele.
    0 0
  • Pe pariu
    Pe cat punem pariu ca trei sferturi dintre cei care posteaza aici si injura marirea taxei sunt samsari de masini?
    Dintre ce care s-au imbogatit din fraierirea altora cu jafurile aduse de afara, cica ar fi fost a unui batran care nu circula cu ea, ca e ca o bijuterie, ca a fost a unei femei care locuia aproape de locul de munca sau nu umbla numai duminica, in rest a stat in garaj...
    Lasati-o jos, domnilor, ca macane! V-a ajuns, ca nu o sa mai incapem pe strazi de "bijuteriile" voastre!
    Parerea mea.
    0 0
  • SPAGHARIIIIIIII
    Tariceanu HOTZ
    Cum sa-si intretina tariceanu femeile ? Marind taxa auto la masini de 2-5 ani INFINIT mai bune decat orice se aduce din import la aceiasi suma. BULANGIIIIIIIIIIIIIII
    0 0
  • silvia
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p45532046.html
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p45532046.html
    0 0
  • Merlin
    Hai sa facem ceva.
    0747880570 - Asta e numarul meu de telefon.
    Sunt din Brasov. Cine are degand sa facem un miting, sa iasa in strada, sau orice alta idee prin care sa atragem atentia Europei sau cuiva ca sa ne ajute, daca ai nostrii nu ne ajuta.
    Eu sunt intrutotul deacord sa fac ceva, dar nu singur. Hai sa dam dovada cu scriem degeaba aici, si sa facem ceva.
    Hai sa vedem suntem uniti in fata hotilor?

    Va astept
    0 0
  • hoti si jegosi
    sa lase taxele si sa faca mai intai strazile ca atunci nu o sa mai fie nici poluare.
    0 0
  • roberrt
    salut la toti!!
    traiesc in occident de 10 ani si va spun ca un vw vento din 92 pe care il am este mai comfortabil si d 10 ori mai bun decat un logan nou!!!proprie experienta...
    0 0
  • kim_vl
    La munca cu samsarii
    Multi dintre ei sunt niste baietasi care n-au muncit in viata lor, care nici nu stiu cum arata o carte de munca dar invart zeci de mii de euro bazandu-se pe smecheria lor si pe prostia celor care cumpara.
    0 0
  • Cat de nesimtit e Tariceanu!
    E adevarat ca Tariceanu se gandeste numai la el si la acolitii lui.In toti anii cat a fost p.m si-a aranjat afacerile sa castige cat mai mult.Suntem doar niste idioti care platim taxe.Pana sa votam a scos taxa,iar dupa ce si-a vazut treaba facuta si-a batut din nou joc de noi.Autoturismul e o necesitate nu un lux.M..E lui Tariceanu si acolitilor lui.Poate se mai plimba cu MOBRA aia a lui si da un TIR peste el.Doamne ajuta.
    0 0
  • ma nenorocitilor
    sunteti niste prosti ma...toti cei care sunteti de acord cu taxa pizdi masi....ba prostilor...da mata aia a voastra va facut in masini noi ma....de unde gatu mami vostre sa aiba toti bani ma sa-si ia masini noi daca salariul min pe economie e de 134 de euro ma javrelor.....uitativa ma la voi cat de comunisti sunteti si dupa 20 de ani ba magarilor....pupatil in cur ma pe tariceanu poate va da el jafuri de logan ordinarilor.nici sa nu va mai aud comunistilor ce sunteti astia figuranti
    0 0
  • kim_vl
    Trebuie sa spun ca masina ta polueaza mai mult decat a mea. Si eu puteam sa-mi iau una second f buna de banii astia dar vroiam o masina noua, mica si economica. Asta nu ma face insa sa-i acuz pe cei care isi permit doar una second sau pur si simplu nu vor una noua. Fiecare e liber sa-si cumpere ce masina vrea cu conditia sa nu-i afume pe ceilalti.
    0 0
  • si inca ceva
    uitativa ma la tariceanu si la ai lui....ce masini au ma?.....voi astia care vreti noua taxa triplata.......au logan?...nu cred.....dar ce mama dracului daca voi nu aveti altceva de facut decat sa-l pupati in dos pe tariceanu.....probabil ca aveti si voi un harb de masina care ati apucat sa o inmatr si faceti pizda mare acum.dar asa e romanul.....prost de pute(in mare parte)
    0 0
  • Marius
    ho ho ho
    Noi i-am votat. Cel mai puturos guvern.....nu credeam sa o spun si pe asta.....parca imi doresc PSD-ul la guvernare. nesimtirea dobitocului astuia nu are limite. se ascunde in spatele crizei ca sa isi protejeze averea. Oare Comisia Europeanu nu se sesizeaza asupra acestor abuzuri pe care guvernul le face. nici un dobitoc nu te poate conditiona ce sa cumperi indiferent ca e productie autohtona sau de import. Asta este o alegere pe care numai tu o poti face. Oricum suntem o tara de tarani si naivi (ca sa nu zic prosti cu duda).
    0 0
  • PT KIM_VL
    mai lil'kim... de ce trebuie tu sa face pe marele si tarele si ecologicul, pentru ca ti-ai permis prostia de a-ti lua un accent? Spune-mi si mie, cu 2500 euro ce masina imi pot lua? Sunt student si nu-mi permit altceva. de masina am nevoie ca fac naveta, si decat o dacie, am un passat 1.9 tdi, abs, airbag, A/C, 4 geamuri electrice si euro 2. Te asigur ca ma va tine mai mult decat pe tine. si cu 4.5l/100km sunt sigur ca am si consumul mai mic. De ce sa platesc 1000 euro taxa si cine stie cat din 1 iulie? Nu mai fa pe desteptul ca dai cu batul in balta. Nu generaliza ca nu e cazul frustratule!
    0 0
  • intrebare
    care auto e mai poluant? un opel euro 4 zero km (taxa 0 lei) sau un opel euro 4, vechi de 6 luni (taxa noua 4500 lei)? raspunsul vine de la sine. problema e cum ne aranjam comisioanele. Si a doua intrebare: cati bani a incasat bugetul nostru de la fabrica Dacia dupa privatizare? aproape nimic. multi ani au tinut-o fara profit trimitand banii pe fel de fel de nimicuri in Franta. Am lucrat la ei. nici carti de vizita nu puteai cumpara din Romania. aduceau ei din rahatul lor de tara.
    0 0
  • anonim
    De ce sunteti gelosi cei care si-au luat masini noi ca la jumatate de pret poti sa iei o masina la mana a doua de 5 ori mai buna si mai confortabila????? Dar mai bine sa ramanem noi cu opeluri kadet bin 80' si alte marci de masini care nu au euro nici servo de parca ar fi diferenta fata de loganul de 8000e
    0 0
  • pentru kim
    e bine ca sunt mijloacele de transport in comun de la primarii si alte masini de la diferite firme, alea de cand era bunca fata nare "RABA", "savem" nepoluante. ne tot gandim la logan...... sa-l protejam saracul de el. dc nu vinde renault sau loganul si sigla de renault asa cum se vand pentru export. eu am vizitat fabrica si mi-am facut deja o idee, motiv pentru care nu am mai fost interesat sa lucrez la ei, in epoca primitiva. iar cu banii care i-au incasat cine poate sa-mi spuna ce au facut cu ei guvernul pentru mediu?
    0 0
  • tzetze19
    Pacat
    Pacat ca se uita. Pacat ca ne lasam cumparati. Pacat ca atunci au murit tineri. Pacat ca ne revoltam numai cand e prea tarziu. Pacat ca suntem naivi si nu vedem raul. Pacat ca a luat 19%. NU numai ca si intentia e condamnabila, dar mai ales fapta. Si desi a faptuit, a fost iertat. De ce ne mai plangem?
    0 0
  • justitiarul
    Pt frustrati
    Am avut pana anul trecut o masina de teren americana care avea vreo douz' de ani, mergea bec, nu avea rugina deloc si cu care ma dadeam pe coclauri. Si pe care o s-o inlocuiesc, cu toata taxa lui Tariceanu (acu' daca vrei sa-ti aduci asa ceva tre' sa platesti taxa cat un Logan nou).
    Frustratii care se dau mari patrioti si merg cu Loganul de 1,4 cu geamul deschis vara (ca daca dau drumul la aerul conditionat le moare motorul) sa nu se bucure ca ei o sa ia "masina" aia cu 100 de euro mai ieftina si eu cu 2000 mai scumpa. Ca o sa-mi aduc o masina si mai mare cu toata taxa de cacat a guvernului de cacat care ne-a condus 4 ani si care a facut numai cativa km de drumsui proaste (asa ca pentru loganisti) si sa se fereasca din calea mea ca sa nu le para rau ca si-au luat o cutie de conserva cu 100 de euro mai putin (ca tot nu a reusit sa treaca Dacia de 3 stele la EuroNcap, dar ne mandrim cu ea ca suntem patrioti). Nu de alta, dar la capitolul "sa moara capra vecinului" suntem primii. De-abia astept sa ma infig cu bull barul intr-un "patriot" din asta.
    Si tot pentru asa zisii patrioti: nu asa o sa iasa tara din crizaa, ci punand osul la munca si facand lucruri de calitate, nu ieftinaciuni proaste, pe care trebuie sa le protejam dup-aia.
    0 0
  • kim_vl
    Pt. tecar
    Si eu am fost student si faceam naveta cate 300 km lunar cu trenul sau cu autocarul, la fel ca si colegii mei si n-am mai murit. Cu ce bani iti intretii masina daca esti student? Da' ce ne-am ajuns in Romania! Nu cumva orice copil de gradinita trebuie sa aiba masina?
    Si chestia cu 4,5% la Passat (indiferent de an si motorizare) sa i-o spui lu' Mutu (de la Fiorentina). Poate te crede el!
    0 0
  • kim_vl
    nu fii prost mai ca iti faci reclama urata. Daca nu ai habar de motorizari tdi mai bine taci. la 90 km/h am 4.2 consum la passat "intermediar" B4 1.9 TDI 90CP/200Nm din 1996. daca ai avea vre-un habar despre masini ti-ai vedea de treaba dom'le. Am lucrat 1 an de zile in anul 1 si mi-am permis sa-mi iau o masina. Nu-mi spune ca nu ai fi facut la fel daca aveai initiativa sau putina vointa in anii de facultate. Sa stai tu cu tot neamul tau in masini luate prin credit si care in 3 ani nu vor valora nici cat caca sub unghii... sa vedem atunci ce gura mare ai tu cu ideile tale de 2 lei. Si daca ai facut atata vreme naveta si te-ai descurcat, la ce ti-a trebuit masina acuma?
    0 0
  • super
    bravo, in sfarsit nu o sa se mai umple strazile si parcarile de masini. sa creasca preturile si la masini noi ca ne sufocam de atatea masini.
    0 0
  • taxa
    Daca taranii is tarani bucurestenii la fel si toti fraerii cu loganuri se baga in seama ganditiva cat de eficient la sanatatea voastra poate fi un logan!!90 la suta din accidentele cu logan sau dovedit mortale!O masina de kk la bani de o masina second de un an care are sa zicem 5 stelute la cap!!Dar na omorativa ba sa ramana mai putini destepti care sa il voteze tot pe domnul bisnitar tariceanu!!Ca da..i-au scazut vanzarile a taiat taxa la motoarele cu emisie euro 4 noi!!Sunt multe de zis insa asa conducatori asa popor!!Bafta la totzi pampalaii:))))ps Comentatima pana vi se termina vocabularu ca ma doare-n catalizator:)))
    0 0
  • kim_vl
    Pt. teaca
    Masina mi-am luat-o fix cand mi-am permis si fix cand am avut intr-adevar nevoie de ea, nici mai devreme nici mai tarziu. Eu am facut o facultate la care nu se putea lipsi de la cursuri sau lucrari practice si nici nu puteam sa ma duc cu ochii carpiti de somn daca as fi lucrat noaptea, spre deosebire de tine.
    Masina nu am luat-o prin credit; nu sunt prost sa fac asa ceva.
    Se vede de la o posta ca esti cocalar din-ala care vede numai VW, BMW sau Q7. Si, daca mi-as permite, din cauza unor cocalari ca tine, nu mi-as lua masini nemtesti, ci japoneze. Pai daca si eu as avea Passat sau BMW tu cu ce ai mai iesi in evidenta?
    0 0
  • paulik
    REVOLUTIE!!!!!
    REVOLUTIEEEEEEEEEEEEEEE
    0 0
  • danutz
    mdea ...
    O sa se cumpere mai multe masini SH ... pe plan local ... mai putin din UE ... si se vor cumpara mai multe masini noi ... Loganul va fi in floare pentru ca nu toata lumea are 20000 de euro sa cumpere o masina buna noua ... !!!
    0 0
  • tampitu
    da cine mama dracului l-a pus pe tampitu de tariceanu sa modifice legea,ca asa cum era inainte era foarte buna nu uitati ca toti -i-au cerut sa o scoata ca veneau alegerile si faceau impresie buna la fraieri de romani acum vreau sa vad daca PSD-ul sau PD-L-ul i-si vor aminti ca ei au vrut sa modifice legea si acuma au trecut hopul si ce zic ,da-i dracului de fraieri sa plateasca ,iar daca cu masura asta s-ar salva piata auto eu sant bucuroasa dar din pacate nu aici este buba ci la banci care au dat credite cu nemiluita fara acoperire iar acum tot noi tre sa le scoatem din rahat fraieri asa ca nu va mai certati intre voi ca fiecare va fi afectat intr-un fel sau altul pentru ca au nevoie de bani la buget si nu prea mai au de unde sa scoata cu o economie de rahat
    0 0
  • kim_vl
    Nici eu nu-l iubesc pe Tariceanu dar...
    Nici eu nu-l iubesc pe Tariceanu pt. ca s-a opus maririi salariilor profesorilor (si aici aveam un interes) dar in cazul de fata ii dau dreptate. Acest lucru trebuia facut mai demult, pana sa se umple tara de rable. Deci nu pot fi acuzat de partipris.
    0 0
  • foarte bine
    foerte bine ca se mareste taxa. Dar mai bine ar fi daca ar transforma-o in impozit, sa se plateasca peste 1000 eur/an pe masina mai veche de 7-8 ani
    0 0
  • pt lil'kim
    vad ca n-ai mai zis nimic de consum... asa-i ca e de folos google-ul? Acuma pune frumos mana si vezi cum arata masina mea. E un break mai nenorocitule, nu o masina de agatat. E cea mai practica masina pe care o poti cumpara, si chiar daca as avea 10000 euro pentru o masina, tot nu mi-as lua alta. ca nu vad sensul in a da 10000 euro intr-o masina.. cocalarule! Nu stiu ce facultate ai facut tu dar te asigur ca nici constructiile civile nu sunt usoare. E a doua facultate dupa business de la care da... mi-am permis si un loc de munca. Si mi-am luat o masina pentru ca am nevoie, nu pentru ca ar avea ai mei bani sau pentru ca mi-am dorit un asa-zis moft. E moft si un lux din cauza unor incuiati ca tine! Nu vad ce tot vorbesti tu despre masini cand evident nu ai nici cea mai vaga idee cu ce se mananca, lucru evident dupa alegerea facuta. Stai tu in coreeana ta facuta din carpici, si scuipa in restul, caci asta e nivelul tau. Ti-ai manca si rahatul daca ai realiza ce porcarii ai reusit sa tastezi...
    0 0
  • kim_vl
    Pt. teaca
    Si zici ca esti la...facultate? Care? De cocalari?
    0 0
  • kim_vl
    Credite
    Din ce cauza s-a ajuns la criza mondiala si acum si in Romania?
    Din cauza oamenilor care si-au luat credite cu nemiluita fara sa fie siguri ca maine le pot plati. Dar si-au luat credit.
    Si din cauza bancilor dornice de profit maxim care au dat credite fara sa fie sigure de solvabilitatea clientilor.
    Deci vina e 50/50.
    0 0
  • trifa ioan
    rusine de guvern
    doamne taricene cu te va pedepsi dumnezeu ca uiti ca mai sunt si oameni cu bani mai putini care au nevoie e o masina cu care sa-si rezolve problemele cotidiene.in spania ii plin de asa zise rable si nu-i nici o problema si lumea este fericita si multumita pentru ca aici primeaza interesul cetateanului nu al unor nerusinati de afaceristi alesi sa ne conduca de cetateanul roman.sa va fie rusine ca va bateti joc de concetatenii vostrii.esti un mizerbil taricene
    0 0
  • kim_vl
    Teaca
    Forumul pt. coprofilici e in alta parte, ca vad ca iti place mult alimentul asta.
    0 0
  • r6 onesti
    E strigator la cer ce se intampla in tara asta... coiosii din guvern introduc si anuleaza sau modifica taxe dupa dimensiunile ciolanului aflat pe masa si toti cretinii care datorita sortii sau a parintilor au un job poate mai bine platit si care isi fac rate pe viata pt niste jeguri de masini doar pt faptul k sunt noi si vor sa fie ei primi care dau o besina intr-o rabla de logan cu care se duce la munca ca un sclav ce e pt ratele cam mari ce le are de platit la un hyundai cupe v6 cu care e mare coios cand apare duminica in cartier cu maneaua la maxim de parca lumea nu ar sti k e un SCLAV... in fine... eu sunt de acord ca nu e ceva pozitiv sa ne umplem de rable dar stimati cititori cum putem noi numi rable masinile cu euro 3 de dupa 2000 si cand spun masini ma refer la BMW MB VW AUDI... care si un sclav al societatii isi poate permite... si jegurile ce le produc fabricile romanesti si franceze care in prisma faptului ca le platesti exagerat nu iti garanteaza siguranta nici macar cat o "RABLA" de 2000-5000 de euro cu aerbaguri, abs, esp... etc. Concluzia mea dupa ce citesc parerile multor bizoni care din cauza lipsei de civilizatie si educatie rutiera si civica produc mai multe victime zilnic decat SIDA e ca tugulanu roman sustie taxa care lui personal nu ii aduce nici un beneficiu si omului de rand care e prea sarac sa isi cumpere un ciur nou pt binele societatii care cauta sa bage cat mai mult mana in buzunarul saracului muncitor si sa pivilegieze coiosii care sunt platiti tot di banii nostri ai sclavilor sistemului asta mizerabil. Dragii mei spor la munca si la platit taxe la guvernul nostru drag, KU BINE BUNIKU !!!
    0 0
  • nu e corect
    Omul ar trebui sa decida singur sa ce masina sa-si cumpere nu sa fie obligat sa cumpere o masina noua ca asa vrea Tariceanu. Asta este, daca ar fabrica masini mai bune ar cumpara lumea daca nu cumparam din Germania sau de ori unde ca oricum sunt mai bune decat rablele alea de loganuri.
    0 0
  • inca un lucru..
    am uitat de un lucru destul de important... a iesti careva in ultimii ani din tara? sa vada cu ce se circula pe-afara? prin germania sa zicem? eu imi tai o mana si nu mai merg la sesiune daca mai mult de 30% din masinile din germania au sub 7 ani. Ei inteleg valoarea banului si nu detin masini noi, decat in cazuri exceptionale. Au aceleasi BMW-uri VW-uri Audi-uri Opel-uri si Mercedesuri din 1900 toamna pe care noi le evitam si scuipam, dar intretinute si circulate... nu conteaza sa ai o masina noua.. ci una buna! Nu mai fiti asa de ingamfati, ca nu doar masinile noi sunt bune taranilor!
    0 0
  • pt lil'kim
    nu stiu ce povesti ai tu in tine, ca pari ceva copil prost de n-are alta treaba decat sa stea pe formuri de la ora 17 si sa vorbeasca despre masina lui tasu'. Ma indoiesc serios de capacitatile tale cognitive.. incearca si alt cuvant decat "cocalar" iar scatologia poti sa ti-o pastrezi. Nu jigni pentru ca ai ramas fara argumente.. mai bine pune gura la teava de esapament si vezi.. poate ne ajuti si pe noi putin ;)
    0 0
  • kim_vl
    inca un lucru teaca
    Nu doar masinile noi sunt bune cu conditia sa se numeasca VW, Audi, BMW sau Mercedes, cocalarule si taranule ce esti!
    0 0
  • pi .. h
    orice masina noua se vinde la dublul pretului de productie si ajunge la valoarea reala de piata dupa 3-4 ani de la inmatriculare. asa k cine vrea sa-i imbogateasca pe producatori n-are decat! oricum piata auto din ro se ghideaza dupa legile lui Murphy, apropo si de preturile sh care sunt mai gogonate k gogosile guvernului... iar o masina seamana intotdeauna cu stapanul!!! numai asa ajunge "rabla" sau altceva...
    0 0
  • Motocicleanu!
    Let us hope Tariceanu will die as soon as possible!!!
    Oricat va-ti da voi cu fundu de pamant cu taxa asta ca e buna si ca nu va convin decat maisnile noi...si ca va dispera masinile sh din tzara ... ele tot or sa fie si chiar din ce in ce mai multe fatza de cele noi... oricat s-ar face taxa aia ... Nu uitati ca e f rentabil sa tii masina cu numere de germania si multe alte metode ... Voi astia de tot sustineti taxa chiar credeti ca daca am avea bani nu am cumpara un BMW nou? Dar de unde bani intr-o tzara cu 5 km de autostrada in 19 ani. Eu ma duc sa cumpar masina sh din germania numai ca sa mai vad si eu cum arata cu adevarat o tzara asa ca... ramanem cu comentariile ...
    0 0
  • mai avem o solutie
    o sa dam cu toti buluk sa inmatriculam masini in Bulgaria ...pana guvernu mai nascoceste ceva
    0 0
  • Vovea Marius
    jos taxa
    Cand va aud cu poluarea fratilor cat de tampiti puteti fi, americanii rusii au bombe nucleare si motoare de 6000 cm cubi, la noi sa ai o masina cu motor de 2500 cm te usca statu + ca aduci masina cu euro 4 si ti o pun la euro 3 ca sa platesti taxa de inmatriculare dublu triplu ! Voi cu masinile noi de 2 lei gen logan sa nu va aud, mai bine golf 3 din 1900 toamna !
    0 0
  • .
    Ca vrea el sa`si protezeje afacerea la dacia,mareste taxa pt cele second hand...oricum loganul a fost scos ca sa le inlocuiasca pe 1300 si 1310...cat de cretin sa fii sa dai pe un logan nou 8-9 mii de euro,care la banii astia daca iei SH din afara iti iei una mult mai frumoasa,buna,si aproape noua,care nu se compara niciodata cu loganul!!!
    0 0
  • BATAIE DE JOC!!!
    In curand o sa ne puna taxa si pe mersul pe jos. Oare cat mai putem inghiti atatia dobitoci la conducerea tarii? Nu ar fi cazul sa facem o revolutie adevarata nu ca Iliesciada lui bunicuta?
    0 0
  • kim_vl
    Masina lu' taicameu
    Nici nu am pomenit de masina lu taica-meu pe forumul asta. Dar teaca, daca vrei sa stii, e un "amarat" de Renault Megane 1 din 2000 (nou), 1.9 TDI, 170000 km, la care n-a schimbat nimic pana acum decat ce era prevazut in carnetul de servis.
    Dar mi-a fost rusine sa povestesc de el aici. Pe langa Passatul tau, BMW-ul altora...e jenant vad, e de rahat dupa mintea ta sa spun ca am Renault. Sa fii sanatos tu cu Passatul tau si eu cu Renaultul si Hyundaiul meu.
    0 0
  • lil'kim
    vai vai... ce ne-am ofticat, ca am uitat de gramatica sau orice urma de coerenta. Fie, tu ti-ai cautat-o... din cate tin minte tu veneai de la tara cu trenul si autocarul.. Taranule! Eu sunt nascut, crescut si educat la oras, dar fara impresiile de cocalar de care dai dovada. Fie esti prost.. fie nu intelegi sintaxe fie esti prost ca noaptea... ce zic eu si ce intelegi tu? Da-mi voie sa-ti explic idiotule: eu vorbeam despre germania, ce ai vrea? loganuri sh? hyundai sh? doar masini de cacat? un audi 100 nu e bun? sau un passat intermediar? un vento un golf? un e190? esti un prost fara nici cea mai mica idee despre subiect. Volkswagen e masina de lux? de cand mai idiotule? voi incerca sa pastrez posturile mai scurte, ca sa nu te pierzi printre idei ;)
    0 0
  • lil'kim
    mai dragule... nici macar nu stii ce motor are taicat-o in masina si tu scuipi flacari? Imbecilule! Renault nu are motoare TDI... ele sunt produse doar de grupul Volkswagen, folosite pe VW, audi, skoda si seat. Tu sau esti prost.. sau esti prost dar totusi.... tu ai ceva cu masinile nemtesti aparent, nu cu masinile sh. O singura cocluzie pot trage: alt imbecil fara cunostinte se da mare si rotund pe forumuri...
    0 0
  • nu mi se pare corect
    trebuia sa scoata taxa de prima inmatriculare la masinile noi si la cele rulate sa ramana la fel....parerea mea!
    0 0
  • PSD E DE KKT
    OFF TOPIC
    HAI CU A DOUA REVOLUTIE BAIETI,
    0 0
  • pentru bou ala de XU
    pai ai cea mai vaga idee bai boule ce inseamna un "progres prin tehnologie" sau " sheer driving pleasure" made in Germany, care a dat viata unor adevarate bijuterii in domeniu, care te tin nu 7-8 ani ci O VIATA INTREAGA!!!!
    0 0
  • KIM_VL
    Vovea
    La ce-ti folosesc mai nene 2500 cmc,ca sa nu zic 3000, 6000 ? Sau 200 CP, 300 CP, 500 CP ? Inafara de curse si demaraj cu scrasnit si fum de pneuri ?
    Da 80 CP, 100, 150 nu-ti ajung?
    Teaca vezi ca esti prost ca noaptea.
    0 0
  • lil'kim
    vad ca in lipsa de argumente, te rezumi la concluzii... daca esti asa destept si decis ca ai facut cea mai buna alegere argumenteaza! .... asa ma gandeam si eu... imbecilule.
    0 0
  • Motocicleanu
    Sa facem cheta!!!
    Mai bine am strange toti bani sa platim pe cineva s-al execute pe domn' Tariceanu! Cred ca nu s-ar supara nimeni. Defapt nu cred.. sunt convins. Numai bine!!!
    0 0
  • kim_vl
    teaca
    Ai dreptate! Nu esti foarte prost; esti doar prost.
    E dTI = diesel Turbo Injection.
    Intr-adevar, e mare diferent fata de TDI.
    0 0
  • JOS TAXA
    lil kim sfat mutate pe luna
    Frate mai bine ia troleu ca batranii, sau bicicleta daca tot vrei ceva ieftin + ca nu consuma benzina ! Parca ai fi de pe alta planeta jur noi sustinem aici un furt pe fatza si te bagi si tu in seama cu mentalitate de pe vremea lu Ceasca !
    0 0
  • kim_vl
    Pe jos
    Da desteptule! Pe cat posibil merg si pe jos ca-i mai sanatos! Eu nu fac parte din aia care merg cu masina dupa o paine sau un pachet de tigari pana la coltul blocului.
    0 0
  • lil'kim
    ai dreptate... nici eu nu as numi hyundai accent masina. Ala e un fel de rabat vandut fraierilor de la tara, cu impresii acum ca au "masina" noua, care acuma se cred mari si tari ca nu au second hand. Esti un tampit mai daca esti de parere ca exista masini mai bune decat cele nemtesti. Incuiatule! tu stai la tine in sat cu cacatul tau de plastic, ca e bine in lumea ta... cata ignoranta..
    0 0
  • kim_vl
    Teaca
    Poate ca Hyundai (Accent) nu e mai buna decat o nemteasca, dar exista pe lumea asta masini mult mai bune decat cele nemtesti, dar nu vreau sa intru in polemica cu tine. Da un search pe google si vezi care e cea mai vanduta marca (nu numai din privinta pretului ci a calitatii) si o sa ai o surpriza - germanele sunt departe rau.
    0 0
  • lil'kim
    cea mai vanduta masina e VW beatle... iar daca tu crezi ca toyota are cele mai mari vanzari datorita calitatii.. te inseli. are cele mai mari vanzari datorita modelelor low cost... germania e doar pe locul 4 in materie de volum vandut... dar eu vorbeam de calitate. Nu abureli
    0 0
  • kim_vl
    Aproape ca-mi vine sa plang
    Tocmai AutoBild-ul a facut topul asta. Si nu pot fi acuzati ca si-au bagat coada cocalarii de romani. Ia vezi mata pe unde sunt VW, Audi, Merc, BMW si cine e in fata lor.
    Sa stii ca la o masina ai mai multe variabile de apreciere : pret/calitate/performante.
    http://www.autobild.de/artikel/auto-bild-qualitaetsreport-2008_796095.html
    0 0
  • George
    O idee ..pe cat de buna pe etat de rea
    este bine pe deoparte lucrul acesta .... daca iti aduci un bmw de afara ...ca de..nu ai bani de una de aici sau noua .... dar bani pentru intretinerea unei masini ai... ?este rau pentru ca acum iar vor incepe toti sa inmatriculeze in bulgaria .. si daca te-a lovit un om dasta ... mai bine iti faci mashina din banii tai decat sa alergi 7 luni pe drumuri in bulgaria sa iti repari mashina ... asa ca....ambitie multa si...asta e ..
    0 0
  • alin.buboi
    taxa taxelor
    romani unitiva pe 15 dec sa-i.aratam lu taricianu cati santem inpotriva .acest nemernic trebuie scos definitiv din politica .
    0 0
  • lil'caca
    bravo... ai reusit sa intelegi nimic din textul ala dar fie, daca nu stii germana, stai departe. pe primul loc a iesit opel - care e nemteasca. motivul pentru care marcile premium neptesti nu au urcat mai sus, deoarece: "intradevar calitatea era superioara, dar nu ofereau aceeasi garantie" adica nu primeai 5 ani garantie, si doar 3 ani, pentru asta au fost depunctati. creiere...
    0 0
  • kim_vl
    Abureli teaca
    Pai tocmai ai spus niste abureli. Cea mai vanduta marca de cativa ani incoace e Toyota nu datorita pretului ci datorita raportului pret/calitate/performante. Clasamentul AutoBild e facut pe baza calitatii, unde japonezele dau clasa la tot.
    De ce sa cumpar o masina pt. ca-i zice Passat cand pot cumpara cel putin acceasi calitate la un pret ceva mai mic?
    0 0
  • sa tuf tot guvernu'
    sa ii trag la cioc de ratat care triplat taxa auto! nu este de ajuns ca suntem tara cu cele mai mari taxe si impozite pe cap de locuitor din lume?ROMANIA TREZESTE-TE!
    PS TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL![MIRCEA BADEA]
    0 0
  • pentru prostul ce se simte
    degeaba mai.. te-ai ametit printre propriile posturi, cred ca nici tu nu mai stii despre ce vb. Nu stiu ce ai tu cu passatul, care e masina de clasa medie, dar fie... te las in lumea ta ca poate poate vei vedea cata calitate a fost pusa in masina ta la primul accident. Sunt curios ce calitate cumperi tu la pret mai mic decat un passat, fie el si modelul nou. Toyota nu e masina idiotule ci un producator, care prin mai multe modele, de clasa superioara-medie-inferioara, isi acumuleaza volumul de vanzari. Cea mai mare proportie e reprezentata de segmentul low cost. Iar din nou... pe primul loc in AutoBild a iesit opel... care e NEMTEASCA! Oameni ca tine nu au ce cauta la tastatura.. zapacitule
    0 0
  • razvan
    am desenat o pl si sub ea am scris tariceanu
    0 0
  • kim_vl
    Continui sa fii prost
    Acum chiar ai demonstrat-o. Imi zici mie ca nu stiu germana. Nu stiu dar ma descurc. Dar tu ce concluzie ai tras ? Ca Opel e pe primul loc? Da, dar dintre nemtesti! Sa-ti traduc eu :
    1) Toyota
    2) Honda
    3) Mazda
    pana aici e asa cum ma asteptam
    4) Opel
    5) Hyundai !!!
    6) Mitsubishi
    7) Audi
    8) Mercedes
    9) Nissan
    10) BMW
    11) Volvo
    12) Suzuki
    13) Skoda
    14) Smart
    15) KIA
    16) VW !!!
    17) Seat
    18) Ford
    19) Fiat
    20) Citroen
    21) Renault
    22) Peugeot

    La evaluare s-au folosit mai multe criterii de calitate : chestionar AUTO BILD cu cca. 25.000 repondenti, rechemari in service ale diversilor producatori, raportul TÃœV, test de anduranta AUTO BILD, "cutia reclamatiilor" AUTO BILD, test service AUTO BILD si garantia si serviciile oferite de producatori.
    0 0
  • sa platim taxe la bulgari si staul roman sa se uite la numere de bulgaria
    lasa ca e bine sa inmatriculam in bulgaria, le platim bulgarilor taxe si poluam in romania, cat despre motoare si cai multi fiecare face ce vrea cu banii daca isi permite sa consume 20% problema lui, daca vrea 300 de cai la fel, nu vad ce atata deranj, motoare mari... cai multi, cred ca multi sunt invidiosi ca nu isi permit si de asta prefera o masina care merge cu un bidon de 2L de motorina o saptamana, despre confort nu mai zic...
    0 0
  • Revoltati pentru ce ?
    Vad ca imediat se revolta lumea cand mai are de dat niste bani in plus pentru o masina , dar de ce nu va revoltati la fel pt ca nu avem sosele, nu avem locuri unde sa mai parcam masinile, nu mai poate merge lumea nici pe trotuare ca-i plini de masini si pe astea, aerul pe care il respiram e tot mai poluat , pentru astea de ce nu ?
    Nu avem spitale adevarate, nu avem scoli nu avem practic nimic ca lumea da pe unii roman il doare cel mai tare ca s-a scumpit masina sau benzina/motorina.
    0 0
  • tot eu
    pt acelasi prost
    imi place ca te-ai simtit.. macar acuma. ai primit cumva reducere la hyundai pentru prostia de care ai dat dovada in alegerea masinii? ca ai merita, sa moara bibi de nu... dar nu-mi mai bat capul.. ramai tu cu hyundai-ul tau.... iar eu raman cu vw meu batran si fiabil, si vom vedea cat suntem de castigati.. ratatule.
    0 0
  • Daniel
    Mirlanie
    Da, nu puteau sa spuna de aceasta lege inainte de alegeri! acum pot, alegerile au trecut, fraierii au votat si gata! eu zic ca daca Tariceanu are unele interese de urmat, nu este musai ca si Basescu sa semneze! dar uite ca nu zice nimic, deci CIRDASIE!
    0 0
  • kim_vl
    Sa fii sanatos
    Si sa nu te inmultesti ca tara e plina de prosti, cocalari si fraieri si nu mai avem nevoie de unul in plus! Pana la urma ai priceput ce vrea sa spuna AutoBild-ul? Se pare ca nu1
    0 0
  • Marius
    cu doua taisuri
    ce rable din vest fratilor nu spun ca nu ar exista dar sa puna taxa accolo unde i baiu la RAR
    da frate i o rabla nu primeste dreptul de circulatie in tara dar daca masina mea corespunde din punct de vedere tehnic,poluare etc ce i intereseaza pe ei din ce an este
    sa puna reguli mai drastice la RAR si atunci nu imi mai iau o rable dar daca eu nu imi permit o masina nou de ce sa nu imi iau una second si ok di punct de vedere tehnic
    0 0
  • kim_vl
    Da, bravo Marius
    Uite un om care gandeste! RAR la sange si fara spaga!
    0 0
  • mai sunt student inca 2 ani. imi fac card euro26 si am abonament gratuit pt troleu si tramvai...
    0 0
  • Ashu_VL
    kim_vl dupa ce ca esti idiot mai si semnalizezi
    Prietene dupa ce ca tecar te domina din toate punctele de vedere tu tot nu vrei sa te potolesti si te afunzi in cacat mai rau. Mi-e sila de tine!
    0 0
  • Oameni buni...hai sa nu ne razumam doar la Bucuresti si sa ne gandim ca e vorba de o tara intreaga...
    Inteleg ca in capitala nu ai unde arunca un varf de ac dar in restul tarii au loc atatea masini.
    De ce nu s-ar face o lege prin care sa ai dreptul la o singura masina second cu o taxa rezonabila si in momentul in care vrei mai multe sa platesti..
    0 0
  • Raul g
    Sa va explic
    Ideea este urmatoare: Tot noi vom plati daca nu se lua aceasta masura, pt ca bani pt programul sunt de la mine si de la voi. Eu nu sunt deacord sa le platesc altora prostia de a achizitiona o rabla explodata la 1000 euro care va functiona juma' de an !!!!!
    0 0
  • da-i in plm de fraieri
    sa-i ia dracu de imputiti ...asta e rasplata pentru votul de duminica?...nu da nu se poate...tre sa iesim in strada...imposibil lucrul asta
    0 0
  • Prostia
    Nu toti trebuie sa ne luam second de 12-15000 euro.Poate unii au bani doar de una de 5000euro,mica economica pt oras.Mergeti si cumparati"logan".."sa protejati industria autohtona"...bai da ce v-a mai spalat creierul...profitul unde merge...la Dacia Arges???Nu...bineinteles..in Franta...asta e protejarea industriei..Oricum ii vor da afara pe iai de la Dacia...
    0 0
  • taxa
    pana la urma nenorocitu de tariceanu si-a atins scopul asa ca o ultima zvacnire..sa vedem ce zice si ue..
    p.s. sa-l ia dracu pe tariceanu
    0 0
  • ce se intampla cu
    ce se intampla cu industria auto din romania ? ce se intampla cu cele cateva mii de angajati dacia ? poate nu e cea mai stralucita masina, nu se dar e noua si garantat nu polueaza cat un harb din anii 80-90 cu tobele sparte, catalizatorul sau sondele lambda duse ! punteti-va in locul lu' Tariceanu si scoateti voi astia nemultumitii o masura mai buna pentru a impaca pe toata lumea, ca tot va dati voi mai destepti...
    0 0
  • Taxa
    Masura noua e foarte simpla:

    Tarife de impozitare pe categorii de noxe , determinate la teste punct.
    pana la 140 g - 400 lei
    pana la 180 g - 800 lei
    pana la 220 g - 1600 lei
    pana la 280 g - 3200 lei
    peste 300 g 6400 lei
    si nu mai conteza nici masina, nici anul si nici CC...
    si cred ca este si corect
    si atunci e foarte clar care e rabla si care nu..
    sa nu-mi spuneti ca o sa se dea spaga pentru noxe, ptr ca nu e o explicatie...daca astia suntem noi romanii, si asa stim sa ne furam caciula, sa ne ticalosim , sa ne batem joc unii de altii...asta este.
    0 0
  • ..Au trecut alegerile, Tariceanu isi arat coltii
    Pai de ce nu a facut miscarea inainte de alegeri? Poate patea ca Cv Tudor si nu mai pupa nici 5%. E clar ca sunt si o gramada de interese personale la mijloc. Inteleg si faza sa sprijinim industria auto, dar atunci de ce nu poate sa produca ceva competitiv, nu un chiosciug cu roti....Bine ca ei isi cumpara BMW-uri si Mercedesuri pentru parlamentari, sa le vanda si sa cumpere si ei oganuri si pe urma sa iasa in fata poporului cu idei de genu
    0 0
  • Taxa
    Si ar mai fi ceva de spus:
    Noxele astea pe care le tot invocam noi, mai au si alte componente ex:
    calitatea benzinei...se intreaba cine , oare ce benzina bagam noi in masini?
    filtrul de aer... sunt convins ca circula masini care nu si-au schimbat filtrul de aer de cand au masina.
    starea catalizatorului si in general a sitemului de evacuare...
    cred ca astea toate se vor rezolva daca aplicam un sitem de taxare de tip grila pe noxe...
    btw: ce noxe are loganul???? oare unde s-ar incadra????
    dar un jeep cu motor de 4000 ????
    0 0
  • cine stie?
    vrau sa ma clarifice cineva daca ai adus o masina in tara nu poti sa o inmatriculezi din cauza lor ca te programeaza la RAR dupa o luna doua,dar platesti deja impozit pe ea in momentul in care scoti numere rosii ce inseamna la noi taxa de prima inmatriculare ?ca eu deja m-am tampit cu atatea imbarligaturi ce fac astia ,daca nu reusesti sa o inmatriculezi pina in 15 sa zicem dar ai numere rosii si paltesti impozit pe ea cum e ? e a ta sau a lor sau pana ai numere rosii e ca si cum am plati chirie la stat pe masina noastra si de abia dupa ce reusesti sa treci prin toate filtrele si taxele lor idioate poti sa spui ca ai masina si pentru asta platesti cu varf si indesat la hotii astia.Apropo si dupa taloane se asteapta acuma doua saptamani ca toate se fac numai la Bucuresti e super coooooooool nu ? Ce tara de fraieri
    0 0
  • andrei
    taxa
    POATE SA MAREASCA TAXA DE 6 ORI CA ALA CARE VREA GERMANIA TOT ISI IA .........AAAAA APROPO TARICENE MAI AI UN PIK SI GATA PLECI ITI DA CU SUTU DUCETEAI LA CIMITIR CU TOT CU CITROEN
    0 0
  • MEGALODON
    GANDIRE GRESITA!!!!
    NIMENI IN TZARA ASTA NU VINDE UN AUTOTURISM EURO 4 CA SA-SI CUMPERE EURO 2, ASA CA AU GANDIRE DE CACAT LA VARF.
    EU AM DACIA 1310 NON-EURO SI AM CEVA BANI DE UN EURO 2-3, ASA CA....ERA UN PAS INAINTE, NU????!!!!POLUAM MAI PUTIN.SI IN CAZUL MEU SUNT >>>TOTI....ALA CARE ARE ACUM EURO 2 , VREA SI EL EURO 3, ori 4.....DAR....N'AI CU CINE MAH, N'AI CU CINE.....
    0 0
  • raspuns unui om din popor
    raspuns unui om din popor
    aloo, baietii, caci mie greu sa cred ca sunteti doamne, lasa sa mai produca si Romanica ceva, si lasati rablele in tarile producatoare ca ei nu se inghesuie sa cumpere ceva de la noi, decit daca au absoluta, repet absoluta nevoie. noi de bine de rau ne-am descurcat si cu dacia si cu lada sau trabantul......
    in plus rablele sunt chiar deplorabile (500 euro pt un golf 2 euro 2 in Germania) vindut aici ca un mercedes ultimul racnet... e jalnic, mai bine un logan euro 4 care macar nu te impute daca ajungi cumva in spatele lui...
    0 0
  • raspunsul unui om din popor
    stmate domnule "om din popor" , nimeni , dar nimeni nu te opreste sa cumperi loga, sau tacamuri de pui, sau sorici de porc pentru friptura...ideea este sa nu te oblige sa cumperi asta...
    cat despre faptul ca "ei" nu cumpara nimic de la "noi", crede-ma, nu cumpara ca nu e bu...pte frate, ei , spre deosebire de noi, nu arunca banul, ii cunosc valoarea si cumpara cu el cat mai bun vis a vis de banul care il platesc!!!
    ok! suntem romani si nu invatam decat dupa ce ne frigem ca focul arde... daca ne spun altii nu e valabil.
    dragi romani prliti-va cu spor in ca 1000 de ani!
    0 0
  • POLITEHNICA1921
    DREPTURILE OMULUI !!!!!
    OAMENI BUNI .. AM 19 ANI AKUSI , AM PERMIS DE 1 ANM TIMP IN CARE NU AM CONDUS DECAT MASINILE APROPIATILOR MEI PT CA EU NU IMI PERMIT, PARINTII MEI NU AU DE UNDE SI EU LUCREZ DE LA 16 ANI ZILNIC FARA SAMBATA FARA DUMINICA LIBERA.. SI TOT NU AM BANI DE O MASINA... DAKA ATI FOST MAI NOROCOSI SI AVETI BANI ... NU BLAMATI OAMENII MAI CA MINE ASHA :))) CARE NU II AU ... MASINA NU E UN LUX!!!!! CA SA NU MA PLOUA SI SA NU=MI DEA CU GRINDINA IN CAP NU E OK SA MERG CU TRAMVAIU SI SA SUPORT BESINILE SI ALTE MIROSURI GRELE DE LA CEILALTI ..AM SI EU DREPTUL SA FIU LASAT SA=MI CUMPAR O MASINA.. ASHA CUM ESTE EA MAI VECHE ..PT CA AIA MI=O PERMIT... SA NU MA LUATI CU POLUAREA CA .. CA ATUNCI CAND FUMATI 2 PACHETE PE ZI NU VA GANDITI LA CE RESPIRATI SAU CAND MERGETI INTR-UN CLUB UNDE TOTI FUMEAZA SI NU SUNT LOCURI DE NEFUMATORI ... AIA CU POLUAREA E VANATOREASCA.. SI SUNT 100% SIGUR SI AM TESTAT PE O GRAMADA DE MASINI ... URSULETZUL ATAT DE BLAMAT DE VOI ESTE NET SUPERIOR BUBURUZELOR DE PLASTIC DE AZI .. DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.....CHIAR SI A NORMELOR DE POLUARE!!!
    0 0
  • subiect
    nume
    credeti ca e un lucru bun?eu tin sa va aduc la cunostinta niste fapte reale si morale.facem parte din uniunea europeana fratilor de cam 2 ani.este dreptul nostru sa puteam achizitiona masini din ue fara alte costuri suplimentare,decat cel de achizitie.am ajuns la un consens cu vechea taxa de inmatriculare care parea rezonabila desi nu trebuia sa existe,dar marirea ei de 3 ori efectiv mi se pare abuz de incredere si de putere aspura poporului.nu veti fi iertati,spun din punctul de vedere al unu om muncitor in vartsa de 50 de ani,si cu planuri de pensionare.da,vreau ca in ultimii mei ani sa mi schimb rabla veche de 29 ani,sa mi fac un credit la banca de 10 000,de 5000 sa mi iau masina din germania cu an de fabricatie mai nou de 2000,si de restu 5000 sa mi aranjez casa(termopane si Incalzire centrala)vreau liniste si fercire la batranete,dar domnilor nu se poate.Sper sa va fie rusine,fiindca pe mine personal m-ati privat de la aceste lucruri.sper ca dv sa puteti dormi noaptea impacati!
    0 0
  • polizoru
    slaba organizare
    baieti.. am cam muscat-o...tariceanu asta e mai pervers decat credeam... cred cu tarie ca este si va fi groparul PNL...
    0 0
  • nu conteaza
    de la tg mures la bucuresti , pe vremea raposatului faceam aprox 5h cu sosele proset si traficul de atunci.
    de acasa la seviciu, facem cam 10 min, cu soselele si traficul de atunci.
    Ok! platim taxe , rovigneta, taxa de drum in benzina, accize etc de 20 de ani si circulam pe acelesi sosele dar cu alt trafic. !!!!!
    de la tg mures la bucuresti fac acum aprox 10 h, atat functioneaza/polueaza masina mea la acelasi drum.
    de acasa la seviciu, fac acum 40-50 de min fata de 10 min , inainte.
    deci poluez cam de 5 ori mai mult decat ar trebui in conditiile in care dezvoltarea infrastructurii ar fi tinut cond de noile conditii.
    pentru aceste neajunsuri, nu raspunde taricianu, basescu, voiculescu, iliescu, nastase, geoana, berceanu, orban etc , cu capul!!!
    poi, fratilor despre ce discutam???? daca pe ceausescu l-au executat pentru genocid, oare ce fac astia ce este? can le vine randul? cand vor fi impscati si ei? cat mai trebuie sa asteptam?
    si cine vine? pe aia can ii impuscam?
    nu mai inteleg nimic din viata asta! cred ca ne batem joc unii de altii si atat!
    0 0
  • thestar
    conteaza
    fratilor vb de autoturisme dar jegurile alea de camioane ROMAN care polueaza cu alea ce facem, marim taxa de 3 ori dar cu jegurile astea ne complacem. Tariceanu sa isi bage ..............
    0 0
  • Masuri extreme
    Intradevar aveti dreptate cei care spuneti k ar trebui impuscat!!! Fara masuri extreme o sa innotam in kkt-u asta de tzara pana la cimitir...un criminal platit un lunetist ceva...dak-l omoara pe asta ar face bine unui popor intreg.
    0 0
  • PAZUZU
    BAI FRATILOR VOI CHIAR NU INTELEGETI CA NU SE MAI POATE CU JAPITILE ASTEA???!! AM VAZUT COMMENTURI TOTAL AIUREA DE LA BAIETI CARE AU BANI SI AU MASINI NOI SI PUTERNICE SSA, PAI TATICU IA SA AI UN SALARIU DE 13 MILIOANE PE LUNA 2 RATE ANGARALE SSA SI MAI I-ATI SI O MASINA. PAI NU VEZI CA ESTI INCUIAT CA SA NU ZIC ALTFEL. E DREPTUL NOSTRU - E DREPTUL ROMANILOR, UNDE S-A MAI AUZIT DE ASHA CEVA. JOS GUVERNU TARICEANU - SUNT PENTRU - JOS HOTIII. GATA, AJUNGE CU HOTIILE, NUMAI PUTEM!
    0 0
  • Sa moara samsarii de oftica si nu alta.
    0 0
  • cristian
    pe cine faceti tarani belitilor
    Ba nu toata lumea are bani de masina noua nici de Logan cosciug umblator fara comfort si extrase asa ca facem ce putem si noi nu toata lumea e bogata injuratii pe cei care si-au batut joc de voi 20 de ani si care sint ghiftuiti pe banii nostrii SINTEM O TARA DE RAHAT HUOOOOOOOOOOOOOO
    0 0
  • tgmures-bucuresti
    o exagerare de 3 ore prietene
    0 0
  • ford focus rs
    taxa auto
    nu i merg lu tariceanu afacerile,dak il vad p el q un logan masina de servici is perfect d acord Q taxa ,,jos mafia ,, vorba lu vadim,nebun da nu ff prost
    0 0
  • morar arnold
    taxa de poloare
    este o rusine pt toata europa ce se intampla in tara eu vin din germania si stiu ce masini second hand se vand fiiecare masina de 10 ani este mai buna ca o dacie.omul de rand are 2000 sau 3000€ s nu are mai mult deci nu este in stare sa cumpere o dacie de 8000€ uzina dacia(RENAULT)o sa ramana cu fundul pe ele.dar tariceanu si-a luat un porsche targa anul trecut el isi poate permite treaba asta ca are bani suficienti nu il doare buzunarul ca un om simplu. sunt foarte dezamagit
    0 0
  • De Ce?
    Dar de ce trebuie saq aibe toata lumea masina? Ce sa faca cu ea? Sa mearga la serviciu? Sau sa se plimbe sambata si duminica pana la intrarea in parc? Bai baieti mai bine va lasati de meserie! Nu va luati rable ca sa va invatati sqa conduceti pe ele si sa intrati in altii. Aia cu loganurile macar nu polueaza si nu te fac sa-ti pui mana la nas cand stai langa ele. Nu inteleg cum de s-a putut ajunge la o asa taxa mica de inmatriculare. Selectia naturala nu tine DELOC de masini ci de supravietuire. Daca ai nevoie de ceva urgent exista T A X I - asta pt LATURILE DE OAMENI care cred ca masina o ai sa-ti duci rudele la spital sau altceva. Din cauza prea multor masini nici taxiurile nu sunt rentabile. Sa le rareasca, sa le puna ca pe tipul lu' ceasca cu NR PAR si NR IMPAR, asa trebuie sa faci ordine, cu japca! Iar aia cu masini din 90 aruncati-le la fiare vechi daca vb de siguranta logan ;). By the way...nu am logan. Oirce masina care a depasit 15-20(maxim) ani trebuie aruncata si refacute altele care nu polueaza si nu aduc noxe si aer irespirabil in acet prea frumos oras bucuresti. Numa'bine!
    0 0
  • morar arnold
    taxa de rusine
    este o mare rusine ce se intampla in tara fiecare masina adusa di germania este mai buna de cat o dacie. omul de rand are 2000 sau 3000€ si mai mult nu are dar tariceanu si-a cumparat anul trecut un porsche targa el are bani de ce nu si-a luat o dacie daca vrea sa fie exemplu de ce ai chinuie pe oameni an halul acesta de ce nui lasa sa traiasca pe oameni asa cum cred ei si ai obliga la saracie sunt ca niste candamnati la parcariile guvernului sa salveze dacia(RENAULT)ori rezista la piata ori nu dar nul obliga sa danseze dupa muzica unor oameni care habar au ce fac in loc sa vina investitori in tara noi facem partid pt dacia ei nu au inteles uniunia europeana dar au inteles cum sai termine pe oameni. de ce de ce fac asta
    0 0
  • Cristi
    @ remus
    Remus, tu te gandesti inainte sa vorbesti?
    TAXI e bun pentru urgente? Cand ai mers ultima oara cu taxiul? Ia tu un taxi din regie pana in salajan sa vezi cat te costa.Si dupa aia da o fuga pana in drumul taberei sa vezi ca ai dat 70 RON pe taxi. A meritat? Cata benzina bagai de banii aia si mergeai cu "rabla din 90"?
    Din cauza asta mi-am luat masina, asa veche cum e. Ca sa nu zic de momentele cand nu mai ai bani in buzunar dar mai ai benzina in rezervor si ai nevoie sa ajungi undeva. Nici sa nu vorbim de cum te fura pe fata taximetristii, de cum se comporta, cum vorbesc si asa mai departe. Ca sa nu zic ca nu te duce chiar oriunde taxiul, respectiv te duce, dar nu vine nimeni sa te ia. Vezi Com. Rosu, Jud Ilfov. Un prieten sta la intrarea in comuna.Peste podul de 10 metri lungime se afla Bulevardul uverturii si usor usor intri in cartierul militari. Ma crezi ca nu vine nici un taxi pana acolo? Si cum zicea un baiat mai sus, ia sa vezi cum e sa ai salariu 1300 ron si sa aiba nevoie din cand in cand de o masina. La serviciu merg cu transportul in comun. Doar seara si noaptea circul cu masina. Chiar asa de rau te poluez? Ca o sa mareasca sau nu taxa, masina mea va fi in continuare in tara. Vroiam sa imi cumpar alta la anul, dar fiindca au marit taxa, nu imi voi cumpara si o pastrez tot pe asta. Vroiam ceva mai nou, dar asa mi-e imposibil sa imi cumpar. Am innoit parcul auto prin masura asta? Cu siguranta nu. Au ramas aceleasi masini, cine isi ia masina noua face credit/leasing si plateste rate timp de 3-5 ani si tot asa. Ce rezolvam cu asta? Primim amenzi de la UE si finantam un program dubios facut sa stimuleze achizitia de masini noi. Daca vrei ca oamenii sa renunte la rable, ofera bani pentru masina si gata, fara sa fie nevoie sa cumpere alta. Asa, omu are streangul la gat, streangul fiind achizitia fortata a unei masini noi prin imprumut bancar. Si stiti si voi, sau majoritatea, ce inseamna un imprumut la banca.
    0 0
  • taxa
    bag de seama ca cei cu bani si cu masini noi nu mai incap pe drum de oamenii de rind care nu-si pot permite un logan nou,care oricum polueaza destul.sintem romani si mereu ne tragem unul pe altul in jos,nu ne unim sa rezolvam ceva.am masina.o rabla cu nr romanesti.ar trebui sa nu ma intereseze.dar de ce sa ma sileasca tariceanu sa circul cu ce vrea el?si daca e ingrijorat pt locurile de munca ale oamenilor de ce doar de cei de la dacia?ceilalti pot fi dati afara?e un bou ce mai....
    0 0
  • inngineru
    ba "taricene" io unu nu am animic impotriva ca tripleaza taxa ,dar sa micsoreze ba draq pretu la "logan sa-l faca 4000 cu tva
    si asa poate ,poate.......
    uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tariceanu
    moarte tariceanu :)
    0 0
  • sunshine64sm
    Pai si normal sa fie asa...
    _Pai si normal sa fie asa... cind banii poporului se duc pe cele mai scumpe si inutile limuzine de lucs pentru parlamentari si senatori, si alte institutii ale statului.
    _Si normal sa fie asa... cind trebuie oprite sa se mai vinda masinile vechi, pentru ca trebuie sa fie bagate masinile noi, ale caror firme tot celor mai sus-amintiti apartin.
    _Si normal ca masinile vechi traba scoze de pe piata, ca doar foarte multe dintre ele sint asa de bine construite, ca mai pot rezista pe strazi inca 50 de ani. Si multe dintre ele au o doza de poluare cu mult mai mica decit asa-zisele "masini ecologie".
    _Pai si normal sa fie asa... intr-o tara in care a-normaul e normal, sau vorba unui preten, "e cu filet pe stinga". Adica complet anapoda.
    _Asa ca de va mai mirati ??!!!
    _Eu nu mai mai mir... :D
    0 0
  • TAXA
    Traim intr-o jungla si trebuie sa ne adaptam. JOS TARICEANU!!!
    0 0
  • olteanmaxim
    taxa
    pai o sa ajungem cimitirul europei asa te vreau taricene
    0 0
  • xsvenx
    masini
    fratilor, NU VA MAI CERTATI SI INJURATI INTRE VOI...ASTA SI VOR AIA DE LA PUTERE...SA VA CERTATI CA FRAIERII, SA VA DESPARTA IN TOT FELUL DE GRUPULETE, CA SA NU AVETI PUTERE!!!!!

    nu rezolvati nimic asa, certandu-va intre voi!!!!!
    daca am lua atitudine, FATA DE RESPONSABILI, poate s-ar rezolva ceva...

    ia sa nu mai plateasca nimeni taxa, sa vedem ce se intampla!!! o sa confiste averile sau o sa bage in puscarie milioane sau sute de mii de oameni?! nu cred...facem iar revolutie (desi mi-e teama ca in ziua de azi nu mai este posibil asa ceva)...

    ce vreau eu sa spun e doar atat: taxa asta nu e de poluare, e TAXA DE LUX...
    pentru ca eu, pentru masina mea, care avea 5 luni cand am luat-o, si 12.000 de km, si a iesit perfect la poluare la RAR, am platit 2600 de euro, pentru ca are capacitatea de 3200...

    asta nu mai e taxa de poluare, scuzati-ma!!!

    si peste vreo 3 ani as vrea sa imi iau poate un skyline gtr, tot asa, sub un an...sau poate ceva de peste 4000cmc...ce fac?! platesc 5000 de euro pentru o masina cvasi-noua, doar pentru ca e "de lux"?!

    si nu incepeti cu "ce iti trebuie 10000 de cai?"...e problema mea, fiecare e liber sa aleaga!!!

    si oricum TOATE MASINILE DIN LUME produc 0,05 din poluarea globala...asta e PRAF IN OCHI CU POLUAREA...si macar de ar fi taxa de poluare, tot nu m-ar deranja...

    dar e si taxa pe lux...

    asta e, o sa o inmatriculez in germania si am rezolvat problema...sanatate si numai bine tuturor!
    0 0
  • Cel mai tare e ca nu apre nimeni la tv sa vorbeasca de majorarea taxei numai jegul de Tariceanu... asta dupa ce stie toata lumea k este dealer de nu mai stiu ce masini noi... e cea mai mare hotie din ultimii ani... trebuia sa-ti rupa gatul ala atunci...
    0 0
  • zicese@email.ro
    Adica tre sa cumparam Dacia, fie ce-o fi? Da de ce? De locurile de munca? Mi se rupe de locurile de munca. Noua ne-au inchis minele...si am ajuns pe drum. E economie de piata sau nu e? Concurenta e libera ori nu? Deci pan la urma...SI INTR-O DACIE TE POTI PLIMBA, CA-N ORICE RABLA
    0 0
  • dac liber
    vorbe goale
    voi va certati pro si contra si altii va fac viata asta e trist !!!! va compatimesc pe toti
    fiecare are dreptul la rabla daca vrea, nu tine de daca atat isi permite pt ca o masina la mana a doua buna e 6, 7 mii euro cat o dacie deci isi permit toti o dacie, nu e probl chiar mai mult ...si oricum nu intra in discutie tehnologia de akum 10 ani folosita la masinile germane contra cea __noua ___ tip dacia la noi fiecare carcoteste pe la colturi si nimic... popor de sclavi mereti si dati-le foc
    ASTA e O ALEGERE..!!!
    0 0
  • Pentru toti prosti care sunt de acord cu taxa triplata
    Multi dintre voi nu va dati seama ca masinile aduse de dincolo sunt mult mai bune decat una noua , de ce..??? , va spun eu .. pt ca masinile alea sunt facute pentru nemti, austrieci .. nu pentru romani si sunt mult mai rezistente in timp. Las-o dracu daca o dacie de pe vremea lu Ceausescu a rezistat 25-30 de ani si inca mai ruleaza de ce sa nu reziste si un opel sau un bmw din 92-93-94..etc,inca 10 ani de ce..?? , pentru ca bani astia se duc la tariceanu , nar mai avea zile , da lasa ca o sa cada el ...mortii lui de cretin ..ca nu toti au bani sa isi ia masina nou sau alti nu vor . asta e tot ....
    0 0
  • Autogreen
    Frustrant
    Stim ca e frustrant dar interesele nationale sunt mai presus decat interesul de moment al unui grup restrans de oameni.
    0 0
  • francezu
    orce minune tine tri zile!
    stati cuminti ca nu o fi asa cum vrea tariceanu,o sal dea afara din guvern alti care vrea sa ajunga mai sus.Ori cum de intamplat ceva se va intampla[o noua revolutie]un guvern de cacat.
    0 0
  • Stati fara grija!!
    Nu va mai ambalati atat degeaba stati sa intre in vigoare legea si atunci putem vedea daca este bine gandita sau facuta aiurea, daca e aiurea puteti da statul in judecata pentru discriminare ca nu toti avem bani sa ne cumparam masini noi.. ;)
    0 0
  • S-a vazut marlanul liberal cu 20 de procente si gata. Isi da arama pe fata. Asa sa le ajute Dumnezeu!
    0 0
  • ma voi astia care ati furat si v-ati imbogatit si acu stati cu curu in bmw va convine sa ziceti k toata lume sa isi ia masina noua sau sa mearga q bicicleta sau cu mijloace d transport in comun da restu' lumii c face ma, dak nu poate sa isi permita o masina noua ziceti ma ,
    0 0
  • JOS TARICEANU
    JOS TARICEANU AND CO au facut tara de ras a ajuns tara in ultimul hal din cauza dobitocilor de la conducere
    0 0
  • tariceanule dute si lasa-ne in pace sa traim si noi.iai pe toti cu care ai guvernat si dute.nu ati facut nimic ptr popor si mai ai tupeu sa minti la televizor .sa-ti fie rusine.afara din tara
    0 0
  • taxa
    mi se pare o vrajeala totala!!!e o lege subiectiva!!nimic concret!! si ca sa intre in vigoare tre s ao apobe si astia din uniune! eu cred ca daca cu adevarat intra in vigoare se face revolata!!! se ridica lumea!!!sa ajuns ca pe timpul lui NEA NICU!! CE TARA LIBERA MAI SUNTEM NOI .DACA NU AVEM PERMISIUNEA SA ADUCEM MASINI, UNDE MA E LIBERA CIRCULATIE A MARFURILOR!!!
    0 0
  • Idioti
    Taxa de idioti
    Bai handicapatilor!!! Astia care sunte-ti de acord cu ce spune taricelu...Nu realizati ca nu o sa va mai vindeti masinile voastre "NOI" niciodata!
    0 0
  • cristi
    boul de tariceanu
    ba da praf sunt uni.... da-ti ma voi 8000 de euro pe un logan ca atunci cand loviti un caine pe strada sa aveti dauna de 80%la masina cand cu banii astia iti iei ceva de afara 2000-2003 de n ori mai sigura .... dar in fond .. nu e masina noua si dc mai are 150 mii de km e rupta rau, e alergata, ca dacia pe care a-ti condus-o pana acum nu va ducea mai mult de 50 mii fara sa o segmentati din nou. tot cu 8000 ai putea sa iti iei un drac de citroen si ai mai multe avantaje , ii faci curu mare lu tariceanu ca probabil l-ai votat , ai aceiasi siguranta ca in logan , si ai masina noua, i-o dai pe mana lu fi-tu sau lu fi-ta si face accident la 50 la ora si ajunge nenorocit toata viata lui ...dar deee, a condus masina noua, si cel mai important a poluat mai putin cu cateva grame decat una la mana a 2-a. ba da prosti sunte-ti ma ... nu ganditi si voi deloc. nu zice nimeni sa vi cu masini din 89-90. dar anumite productii dupa 97-98 sunt chiar masini bune si rezistente si mult mai sigure decat pot face romanii vreodata.
    0 0
  • nu conteaza
    UNICAT IN LUME
    incerc sa inteleg logica dar nu o gasesc(nu ar fi prima data)dar ceea ce se intimpla acum este rezultatul unei societati in care oamenii care conduc nu au nici un principii morale,nu au demnitate,nu au nimic in comun cu romanii care traiesc aici si pe care ii reprezinta.Ei habar nu au de cum se traieste in Romania,ce posibilitati au oamenii simpli dar ceea ce este mai dureros e ca nu le pasa efectiv de nimeni.Vorbim de poluare,sa mearga prin orase poluate Baia-Mare,Campia Turzii,Dej,.....si multe altele si apoi sa vina sa spuna in fata oamenilor ce taxa platesc poluatorii de acolo.Vorbesc de masini noi cu care sa circule oamenii pe 2 autostrazi pe care le-a lasat Ceausescu,drumuri sinucigase in care principiu de baza este cum sa faca mai multi bani (vezi camere fixe) nu siguranta celui care circula pe ele,dar uita lucru esential,daca oamenii ar avea bani toti si-ar cumpara masini noi fara sa impuna un singur interesul propriu.Nu il intereseaza pe Tariceanu deloc nici poluarea nici poporul roman pe care il reprezinta.O astfel de masura nu se poate lua asa.SPER SI NADAJDUIESC ca cei care au putere sa schimbe aceasta atitudine de batjocorire a romanilor sa o faca .Sunt sigur ca ,daca ar fi cine sa ii adune pe oameni,toata tara ar merge la Bucuresti pentru nesimtirea aceasta ca sa vada cei care ne conduc ca nu suntem chiar asa de prosti,naivi,bataie de joc a lor ,si sa se trezeasca la realitate si sa inceapa sa faca lucruri care sa il bucure pe omul simplu de pe strada.Cu siguranta cata lume l-a blestemat pe Tariceanu praful o sa se aleaga de el si de familia lui.Timpul o sa confirme acest lucru
    0 0
  • bogdan
    hotiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    va spun eu ca daca romanii aveau salarii mari sa isi permita masini noi o faceau de mult pt ca romanului ii place sa fie nr1........da asha isi lua si el un harb de 2000$ sa se duca la munca pe timp de iarna ca daia are carnet sa fie si el sofer.......
    0 0
  • razvantro
    pro si contra
    Buna alegere k altfel ne umpleam de bmw uri vechi de 10 ani folosite si aruncate de occidentali dupa care cumparate de pirlitii de romani care cistiga 1000 lei pe luna si care s-au indatorat pe viata la banci doar k sa se simta si ei importanti.Pentru cei care si au exprimat pareri pro si contra mai sus va amintesc ca nu oricine trebuie sa aiba o masina mai ales k pe zi ce trece ne sufoca parcul de masini care depaseste cu mult posibilitatile infrastructurii.Sa nu mai vorbim de poluare, aglomeratia de dimineata cind plecam la munca, bataia pe locurile de parcare cind venim, sumedenia de accidente in care sunt facute praf aceste minunate sh-uri de pusti corditi si inconstienti care cum au prins un ban au dat fuga in Germanica sa-si ia masina "sucara".
    0 0
  • Un fost liberal
    CE DRACU NE FACEM ACUM??!!!
    Romani!ieshim in strada?Hai sa ne facem shi noi auziti cumva,am niste nervi de nici pofta de mancae numai am,trebuia sa merg luna asta in Germania sa-mi aduc un Audi A4 ,acum plm,GATA cu fericire,imi aduc mashina shi numai am bani de TAXE TRIPLATE. HAI SA BLOCAM DRUMURILE,K SA NE BAGE SHI PE NOI CINEVA IN SEAMA.SUNTE-TI DE ACORD SA IESHIM IN STRADA ????
    0 0
  • TARICEANULE MERGI DRACULUI ACASA ,CA M-AM SATURAT DE TINE.Nesimtitule..............
    0 0
  • basinosu'
    ma fratilor eu unu ma bucur ca mareste taxa ca eu unu am un tars de masina din 2 bucati facuta, cu airbagurile sarite, da bine lucrata , nu se prinde omu ca e lucratura decat daca e meserias. acuma zicetimi si mie cum vindeam eu troaca mea daca toti cumparati de afara???? acuma nu trebe sa pape ceva si gura mea de mafiot???? sa ard si eu un fraier sai bag pe gat carutza mea??? aaa ???? la mine nu va ganditi ma milogilor??? ca tre sa scap si eu de coaja asta ????? abia astept sa o marit la supra pret!!! uraaaaaaaaaaaaaaa finally my prayers have been heard!!!
    0 0
  • Asteptati lume decizia CE.
    Nu cred ca va fi prea favorabila pentru aceasta lege de kkt.
    0 0
  • Motocicleanu
    Gura mica!
    Sunt Motocicleanu, premierul, gura mica si cumparati loganul...
    0 0
  • eu cred ca ar trebuii sa se puna taxa de poluare pt toate masinile care sunt in circulatie in functie de cat polueaza fiecare si cu bani obtinuti sa se investeasca efectiv pt impaduriri ca o sa ajungem sa puram masca in orase
    0 0
  • clarificare
    desigur, intr-o situatie ca aceasta parerile sunt impartite...oricum, cred ca nici unul dintre dvs nu va putea argumenta faptul ca masini precum Volvo S/V 40, BMW 3/5, Opel Vectra, Mercedes C-Class, Audi A4 si lista e lunga, fabricate in 1995-1997 ar fi daunat peisajului auto roman. In plus, e vorba de a schimba regulile in timpul jocului...multi au masinile deja cumparate si programate in ianuarie la RAR...si-au facut intr-un fel socotelile iar acum nu stiue ce sa faca. In concluzie,orice persoana de bun simt ar trebui sa fie impotriva masurii luate.
    0 0
  • gigi pleata
    o meritati
    Asa va trebuie ! voi ati mers la vot! Daca le dadeati o lectie prin absenteism total, se gandeau de o mie de ori ! dar cum romanii provin din mame curve si tati betivi....
    0 0
  • protest anti taxa
    PROTEST ANTI-TAXA TARICEANU
    13 DECEMBRIE , BUCURESTI , PIATA VICTORIEI , BD-UL KISSELEFF , ORA 10:00
    VENITI CU NOI ! UNITI SUNTEM PUTERNICI !!!
    Mai multe detalii aici http://taxa-auto.forumer.ro/forum.htm
    0 0
  • taxa
    BA pe penelisti i-au votat doar rudele.GUVERN DE CACAO ,pai pana cand.
    0 0
  • Paul Atreides
    Comentariu
    Adica unii (aka tavione - scris cu litere mici), se bucura ca CINEVA NE obliga sa ne cumparam ce masini vor ei?!? Si pretindem ca traim intr-o tara libera?
    Si hey, ala ce se bucura, banuiesc ca esti un parvenit care in momentul de fata ai un loc caldut...nu uita baiete, asa cum sunt si legile in tara asta...totul e relativ.
    0 0
  • taxa
    NISTE HOTI,HAIDETI PE 13 DECEMBRIE IN FATA GUVERNULUI SA LE ARATAM CA AVEM SI NOI UN CUVANT DE SPUS,NOI CEI CARE PLATIM TAXE PENTRU SALARIILE LOR DE BUGETARI,NOI CARE MUNCIM PE 700 LEI PE LUNA SI PLATIM TAXE DE POLUARE DE 5000 LEI PENTRU O MASINA DE 9 ANI CARE STIE TOATA LUMEA CA INGROAPA UN LOGAN.SI APROPO CEI CARE SE BUCURA SE PARE CA SUNT OFTICATI AIA CARE AU LUAT LOGAN SI PLATESC 10 ANI LA EL,MERG CU CONSUM DE 12%,SI TE INCURCI DE EI PE DRUM CA DE...AU MASINA NOUA.NUMAI IESIND IN STRADA PUTEM REZOLVA CEVA.
    0 0
  • taxa auto
    fiecare se gindeste numa la el, nu va ginditi ca sunt oameni care au strins ani de zile bani pt o masina si acum cind sa o imatriculeze se tripleza .si le mai trebuie o viata sa lucreze.minim pe economie 600 sa puna 100 de o parte si srtinge in 14 ani 4000de euro adica txxa pentru o masia euro 2 de vreo 200 de euro
    0 0
  • UN ROMIN JEFUIT
    TAXA AUTO
    E PENIBIL GUVERNUL TARICENU! CHIAR CREDE CA ISI POATE BATE JOC DE MILIOANE DE ROMINI?CHIAR SUNTEM ATIT DE NAIVI SA NU INTELEGEM CA IN SPATELE ACESTEI TRIPLARI ABERANTE A TAXEI AUTO SUNT INTERESELE MESCHINE ALE LUI TARICEANU, ACTIONAR LA FIMA DACIA SI DETINATOR AL COMPANIEI CITROEN? PACAT DE TINERII CARE AU MURIT IN 89 LA REVOLUTIE INTRUCIT CONSTATAM CU DURERE CA TOT OAMENI DICTATORIALI SI TOTALITARI NE CONDUC. DE CE AR MAI AVEA NEVOIE TARA ASTA PT A SE INDREPTA? NU INDEMN LA ACEASTA SI NU INSTIG PE NIMENI LA REVOLTA POPULARA, DAR EU PERSONAL MA INTREB. DE O NOUA REVOLUTIE? DE...DE... DE CE DUMNEZEU OARE? SA AIBA DREPTATE OARE PRESDINTELE P.R.M.CORNELIU VADIM TUDOR CARE SPUNEA DUPA UNA DIN ALEGERI,, NUMAI O REVOLTA POPULARA POATE SCUTURA JUGUL PE CARE ACESTI NEMERNICI L-AU PUS PE SPATELE POPORULUI,,? NUSTIU INCA. TIMPUL VA DOVEDI.
    0 0
  • ....
    Sa vedeti acum rable si harburi abandonate , ocupand juma de Bucuresti , pe care nu le mai inmatriculeaza nimeni.... trebuie sa vina cu o propunere de ridicare si casare a rablelor care raman abandonate :))
    0 0
  • mai_76
    bulgari
    Nu cred ca rezolva mare lucru aceasta taxa. Romanii isi vor cumpara in continuare masini ieftine si le vor inscrie in Bulgaria, Ungaria, etc.Daca o masina noua ar costa 2-3 mii de euro (cat mi s-ar parea decent pentru un Logan, de exemplu), atunci s-ar reglementa lucrurile, altfel nu vad cum!
    0 0
  • loganistu'
    logan rulez
    Hai cu loganu'
    0 0
  • beton
    taxa e prea mica tr. mult mai mare pina la exterminarea sec.
    0 0
  • ciprian
    PROTEST
    si-au batut joc de noi .trebuie sa facem ceva probabil este nevoie sa facem o noua revolutie sa le demonstam ca nu suntem atat de prosti cum ne-a considerat guvernul TARICEANU .fratilor unitiva pe 15 decembrie si iesiti in strada .Protestati impotriva hotiei din tara asta Toti urmaresc doar interesul lor propriu RUSINE TARICEANU
    0 0
  • well2k
    lol
    Romanii stiu doar sa dea cu gura dar sa se mobilizeze sa faca ceva niciodata.... Oricum asta era doar o paranteza, salut si ma inclin in fata deciziei guvernului Tariceanu. Pt prima data : bravo!

    Salutari!
    0 0
  • SEMNATI
    SEMNATI SI VOI http://www.petitieonline.ro/petitie-p63610041.html
    0 0
  • bataie de jok la nivel inalt
    is bate jok de toti romanii care nu au bani pt o masina noua(adik citroen...akolo i tot interesu...mda oricum or trecut alegerile..)
    0 0
  • SATHAN
    Acum ori niciodata...
    Daca nu o sa facem nimic nu o sa se intample nimic(bine pt noi)...GARANTAT. O revolutie (prea mult), daca nu cel putin o miscare de protest in marile orase ale tarii sa ne facem auzite nemultumirile si suferintele. Daca nu facem nimic o sa continue cu umilirea si ignoranta tot mai accentuate la adresa noastra, ne reduc dreptul la alegere si implicit ne ameninta libertatatea ca cetatean...si din pacate sunt destui cu creierul spalat care sa fie de accord cu gunoiul infect numit tariceanu. Doamne in ce tzara traim!!! Daca ar fi dupa mine as infiinta o grupare "Vointa Poporului" care sa ELIMINE gunoaiele de la conducere. Lil'kim & co. ma refer la toti cei care sunt de acord cu taxa...sunteti praf ma baieti, faceti umbra pamantului degeaba, mi-e sila de oameni k voi (invidia si prostia sunt surori). Cine e de parere cu mine sa lase mesaj poate iese ceva pana la urma...
    0 0
  • patricia
    programul rabla
    cred ca foarte bine ar fi ca la ProgramulRabla sa intre si masinile care nu pot fi apoi avans la o alta masina noua.Sunt multe masini vechi care ocupa locuri de parcare degeaba,proprietarii fiind prea batrani sa le mai conduca si prea saraci sa-si mai cumpere alta.nimeni nu-i mai da unui pensionar de 65-70 ani credit pentru alta masina noua.Dar daca isi poate da masina lui veche la Pr. Rabla e mai mult ca sigur ca-i va pune termopane sau isi va izola casa sau si-ar deschide un cont la banca sau la ciorap.
    Cat priveste taxa x3 pentru poluare,o fi buna,o fi rea,masina nu e un lux ci o necesitate.Cine are nevoie de ea si-o va inscrie in Bulgaria si tot va polua pe aici.
    0 0
  • pt kim_vl
    cred ca e timpul sa taci si sa iti vezi de hiundai-ul tau.daca nici masinile nemtesti nu sunt bune atunci...poate alea din coreea.:)) .sunt de acord cu tine,in privinta rablelor.dar nu cred ca o masina nemteasca veche de pana la 7 ani(daca o iei de afara) o poti numi rabla.e mult mai buna decat un logan sau...
    0 0
  • am o idee
    ....ce-ati zice sa facem o cheta nationala si sa cumparam o pushca si un glontz din argint shtantzat cu semnul Citroen pe el si sa i-l bagam in c_r lu' Taricenu sa vada si el cum e sa te usture-n c_r de la o masina.....sau daca nu sa-i bagam in c_r un C1 ca nu e mare asa....si sa-l acceleram ca e euro 4 si e nou deci....nu polueaza.
    0 0
  • AndreiRN
    Taxa
    Furt legalizat.
    Perfect pt Tara Hotilor.
    0 0
  • mercenarul
    tariceanu su prost
    ba taricene, onanistule, ai marit taxa ca nu se mai vindea citroen-ul tau de cacat, ai furat pana ti-a iesit ochii din cap. nenorocitule, or sa se intoarca baietii rai intr-o zi si o sa-ti zboare creierii pe pereti cu tot cu garzile tale de corp. nenorocit imbecil ce esti. JOSSSS GUVERNUL TALHARICEANUUUUUUUUU
    0 0
  • frustratii
    NU INTELEG CE CONSIDERATI VOI RABLE
    UN AUDI SAU UN BMW 2004 2005 PUTIN MAI SUS CA LOGANUL LA PRET 13 15 MII NU SUPORTA NICI O COMPARATIE
    AM UN AUDI 2004 EXTRA FUL TIPTRONIC 2,5 QUATTRO
    LUAT CU 11OOO AM PLATIT LUNI 2229 E TAXA CA DACA NU MARTI PLATEAM X3
    PAI NU COMPARA CU LOGANU MATIZUL HYUNDAI SAU ALDE KIA NU SUNT SNOB DAR DECAT ASA CEVA NOU PREFER RABLA MEA DE AUDI
    EXTRAORDINAR PANA ACUM NU POLUAU SI CAND LE-AM ADUS IN ROMANIA POLUEAZA SAU DACA PLATESC 2 MII SI DE EURO POLUEAZA MAI PUTIN?

    ASA SA MOARA TOTI FRUSTRATII CU BANI LUATI IMPRUMUT SAU DE LA PARINTI SI MAI PRIPRIETARI DE TICO
    0 0
  • Semnati petitia !
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p19622050.html
    0 0
  • petre_nba
    romania trezeste-te
    o tara de prosti condusa de smecherii scoate-ti taxa sa traim si noi nu numai voi care aveti zeci de mii de euro sa va rupeti in figuri la volanul masinilor de lux
    0 0
  • C.P. Tariceanu
    WAW...CE M... V-AM DAT!!
    V-am dat-o la m..e asa ca nu va mai plangeti degeaba!
    Ce , credeti ca in noul guvern nu voi avea oamenii mei si ai prietenului meu Patriciu?
    Credeti ca voi renunta eu la afacerea mea de milioane de euro cu citroenul si cu francezii de la renault? Pt ce?
    Pt o tara de prosti?
    Hai ca ma faceti sa rad!
    Sunteti doar romani, nu?
    Nu stiti dictonul : ,,capul ce se pleaca sabia nu-l taie''?
    Asa ca mai taceti din gurile voastre puturoase si puneti osul la munca !
    Robi ati fost si robi veti fi!
    Prostilor!
    0 0
  • mitica- alex
    TAXA-AUTO
    VOI VA CERTATI SI EI COLECTEAZA TAXELE !1! si eu vreau sa-mi aduc o masina dar nu stiu ce taxe si imp trebuie sa platesc pe ea ma ajuta cineva ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru