Ultimul update software de la Tesla îmbunătăţeşte funcţia Autopilot: maşina poate menţine singură banda de mers până la 130 km/h

de Daniel Popescu
Joi, 30.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a început să ofere clienţilor de Model S şi Model X un nou update software, care include creşterea vitezei maxime la care funcţionează funcţia Autosteer până la 130 km/h.

Tesla a lansat un nou update pentru aplicaţia software Autopilot, care permite maşinii să se conducă semi-autonom în anumite condiţii specifice. Update-ul vizează toate maşinile Model S şi Model X construite după octombrie 2016, atunci când cele două modele au fost echipate cu o serie de senzori noi.

În urma noului update, toate aceste vehicule vor beneficia, printre altele, de funcţia High Speed Autosteer, o versiune îmbunătăţită a funcţiei Autosteer. Astfel, această funcţie permite maşinii să păstreze banda de mers în anumite condiţii chiar şi fără ca şoferul să aibă mâinile pe volan. Până acum, utilizarea funcţiei era limitată la 88 km/h, însă acum limita a crescut la 130 km/h. Totuşi, Tesla menţionează explicit că şoferii trebuie să păstreze mâinile pe volan şi să fie pregătiţi să preia controlul în orice moment.

Urmareste Automarket
De asemenea, funcţia Auto Lane Change permite maşinii să schimbe singura banda de mers în cazul în care şoferul semnalizează în prealabil direcţia în care vrea să meargă.
O altă noutate este Lane Departure Warning, o funcţie prin care volanul începe să vibreze în cazul în care maşina părăseşte banda de circulaţie fără să semnalizeze în mod corespunzător.

Alte îmbunătăţiri minore la nivel software vizează posibilitatea de a reduce înălţimea la care se deschid uşile în formă de fluture ale lui Model X sau de a ajusta tetierele scaunelor faţă.

Modelele Tesla sunt însă lipsite în continuare de o funcţie de siguranţă de bază, şi anume Automatic Emergency Braking (AEB), prezentă deja pe numeroase modele de serie.

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru