Un accident din Anglia le-ar putea aduce amenzi de 5000 de lire şoferilor aflaţi în trecere care au filmat scena

de Mircea Meșter
Vineri, 29.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Faptul că treci pe lângă un accident nu-ţi dă dreptul să foloseşti telefonul la volan. 20 de şoferi care au făcut asta în Anglia au fost amendaţi drastic de poliţie.

Dacă sunteţi martorii unui accident sau sunteţi prinşi în trafic din cauza unui eveniment de acest tip care a avut loc pe traseul vostru, încercaţi să evitaţi să fotografiaţi sau să filmaţi evenimentul. În caz contrar, aţi putea să primiţi o amendă usturătoare şi să aveţi şi câteva puncte scăzute pe permis din această cauză.

Li s-a întâmplat unor şoferi britanici care au exagerat la capitolul curiozitate şi, trecând pe lângă un accident grav care a avut loc pe o autostradă de lângă Cambridge, au filmat resturile a patru camioane şi a două taxiuri care s-au ciocnit la viteză ridicată şi au blocat timp de 7 ore traficul pe unul dintre sensurile acestei artere. Poliţiştii aflaţi la locul accidentului i-a oprit pe toţi cei care au utilizat telefonul la volan şi i-au anunţat că vor primi prin poştă înştiinţările de amendă. Sumele ar putea merge până la 5000 de lire, fiecare dintre cei 20 de şoferi care au ignorat legislaţia urmând să acumuleze în plus maxim nouă puncte de penalizare.

"Utilizarea unui telefon mobil la volan este una dintre cele patru «contravenţii fatale» alături de viteza excesivă, lipsa centurii de siguranţă şi conducerea maşinii sub influenţa drogurilor sau a băuturilor alcoolice.

În aceste cazuri, timpul de reacţie scade cu 50%, iar riscul de accident creşte de patru ori", se arată într-un comunicat de presă al poliţiei din Cambridgeshire.

Accidentul din Anglia, care a pornit de la un camion care transporta 7.5 tone de ursuleţi de pluş. Chiar dacă încărcuturile camioanelor nu s-au răsturnat şi doar doi şoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale, autostrada a fost blocată pentru 7 ore şi jumătate din cauza faptului că unul dintre conducătorii camioanelor a fost prins în caroseria distorsionată a cabinei.

Comentarii (11)

  • De mult ori filmuletele facute cu telefonul sunt o sursa bogata de info pentru investigatiile de dupa accident si poate chiar politia se foloseste de ele...prin urmare imi pare un exces de zel sa amendezi cu asemenea sume niste "curiosi" cu atat mai mult ca zona a fost blocata de accident iar cei care au filmat probabil stationau sau treceau cu viteza melcului. Tipic british. Nu e nici macar umor englezesc.
    21 13
  • Niste hoti si acestia.
    Fura cetateanul de rand cu orice ocazie
    17 13
  • British Komuniști! :))))
    5 13
  • Pe langa ca incetinesti si incurci circulatia la locul accidentului, indiferent de sensul in care te deplasezi, mi se pare morbid sa te apuci sa inregistrezi un accident in care oricum nu mai poti sa ajuti pe nimeni dupa ce s-a consumat. Cu atat mai mult cu cat deja sunt la fata locului politia, salvarea si pompierii, cu tot tacamul.

    E foarte bine ca amendeaza la sange pe oricine pune mana pe telefon atata timp cat se afla la volan, indiferent de circumstante. Eu gasesc foarte buna legea asta.
    18 4
  • @zarnesteanu, o fi de folos amendare, dar chiar 5000 de lire !!!
    Asta-i peste 6000 de euro, o suma foarte mare chiar si pt UK
    5 4
  • @Cyrus, eu zic ca e mult mai ieftin un dus rece de 5000 de lire decat sa fii implicat in ceva de genul fotografiei de mai sus sau sa ai pe constiinta asa ceva toata viata.
    10 1
  • Multi sunteti impotriva amenzilor atunci cand gresiti.Toti spuneti ca ati avut ghinion si incepeti sa va targuiti cu agentul(sau organul). Apoi incepeti sa da-ti vina pe lege.Si ca nu trebuie respectata ,pentru ca e prost facuta sau aplicata.Sau ca nu ati stiut legea. Nici unul nu-si pune problema ca atunci cand conduce nu trebuie sa foloseasca telefonul mobil.Asta e legea si cu asta basta. Mai avem mult pana o sa gandim normal.
    21 0
  • cineva
    Exista si action-cam care inregistreaza automat, de pe bord, fara sa iti distraga atentia...
    14 0
  • Observ că unii nu știu de glumă. Probabil că sunt rude cu Buster Keaton.
    0 0
  • Dar un aparat de filmat normal am voie sa folosesc?
    Legea sanctioneaza folosirea telefonului mobil!
    Pai daca se ajunge la asa exces de zel in interpretarea legii de catre organe, si noi putem in acest caz sa interpretam legea cu acelasi zel.

    Una peste alta, oricum mi se pare o tampenie cat roata carului sa filmezi un accident. Nu stiu daca ati remarcat, dar unele accidente serioase sunt urmate de acrosaje / tamponari in ceata lui gura-casca la accident. Fara sa foloseasca telefon mobil sau stabil.
    0 0
  • tot MiGA
    acrosari cred ca e mai normal.

    @AM - De ce imi da eroare prima incercare de postare, chiar daca introduc codul intr.o maniera HIPERCORECTA si ma obliga la o a doua incercare ?

    Si asta de FIECARE data !!!

    Ce faceti cu primele incercari de post.uri ? Verificati IP.ul de doua ori ??

    Nu.mi place !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru