Un actor grăbit. Idris Elba doboară un record de viteză vechi de 88 de ani

de Sebastian Toma
Vineri, 08.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actoruls Idris Elba, cunoscut publicului pentru rolul principal din "Mandela: Long Walk to Freedom", a doborât la bordul unui Bentley Continental GT Speed de serie un record de viteză stabilit în urmă cu 88 de ani în Marea Britanie.

Esential 290.262 km/h a atins actorul Idris Elba pe plaja de la Pendine Sands.
Actorul britanic Idris Elba a doborât un record de viteză stabilit de celebrul Sir Malcolm Campbell în 1927. Vorbim despre "Flying Mile", un record istoric stabilit în urmă cu 88 de ani prin atingerea vitezei de 174.8 mile pe oră (281.3 km/h) la bordul unui Napier-Campbell Blue Bird. Actorul principal din Mandela: Long Walk to Freedom a condus un Bentley Continental GT Speed de serie în Ţara Galilor, pe plaja Pendine Sands, unde a atins 180.361 mile pe oră. Spre deosebire de Blue Bird-ul lui Sir Malcolm Campbell, maşina folosită de actor este una standard, de stradă, iar actorul este departe de a fi un recordmen de talia lui Sir Campbell şi i-a depăşit performanţa pe teritoriul Marii Britanii.

Bentley Continental GT Speed, cel mai rapid model de serie creat vreodată de constructorul britanic

Recordul vechi de aproape nouă decenii, valabil pe teritoriul Regatului Unit, a fost doborât cu sprijinul celor de la Bentley pentru o emisiune care va fi difuzată de Discovery Channel şi care va avea patru episoade. Difuzată începând cu luna iulie, emisiunea se numeşte Idris Elba: No Limits, în cadrul căreia actorul va face diferite cascadorii şi îşi va măsura forţele cu probele stabilite de producătorii emisunii.

Doborârea unui record mondial de viteză nu este primul contact al actorului Idris Elba cu industria auto în viaţa profesională, acesta lucrând pentru o scurtă perioadă în schimbul de noapte al fabricii Ford din Dagenham (Londra, Regatul Unit).

Urmareste Automarket
Bentley Continental GT Speed, maşina aleasă pentru această probă, este echipat cu un motor W12 twin-turbo de 6.75 litri, care asigură 625 CP şi 820 Nm.
Bentley Continental GT Speed are nevoie de 4.2 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, în timp ce viteza maximă a modelului este de 330 km/h. Acceleraţia de la 0 la 160km /h este realizată în 9.0 secunde, cu jumătate de secundă mai rapidă decât un Continental GT de 575 CP şi la fel de rapid ca versiunea Supersports a generaţiei precedente a lui Continental.

Via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru